Şimdi Ara

bir jetpa çalışanının yazısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Diyeceksiniz proje ne oldu? dışardan bakılınca fadıl dolandırdı gibi görülsede o firma çalışanı olarak şunu söyleyeyim.olay hiçte görüldüğü gibi değildi.o zamanlar koç grubu acayip şekilde jetpaya kıl olmuştu.çünkü jetpa son derece büyük projelere imza atmış ve büyük yatırımlar yapmıştı.hatırlarsanız inşaat sektörü olsun, küçük beyaz eşya sektörü olsun ve hatta tatil sektörü olsun ( avrupa ve ortadoğunu en büyük tesisi caprice hotel) bir çok proje. hepside fiyat olarak avantajlı halkın cebini düşünen projeler. en sonda da otomotiv sektörü.hatta hem imza hemde proton türkiyede üretilecekti.
    Neyse sonra ne oldu? koç grubu doğan medyasını kullanarak fadılın üzerine gelmeye başladı.jetpanın açıklarını çıkartmaya çalışıyorlardı.devlette üst kademe tanıdıklarını kullanarak her türlü imkanı kullandılar. ve en sonunda 2 açık yakaladılar.bunlar 1- taksitli satış yapılan ürünlerin senetleri üzerinde ki pulların eksik olması 2-ticari defterlerin kanuni süre sonundan bir ay sonra print edilmesi idi. bundan dolayı jetpaya o günün parası ile 1,5 trilyon para cezası verildi.rakam çok büyüktü ve ödeme imkanı yoktu.ilk önce caprice hotele ihtiyadi tedbir geldi, firma küçültüldü, projeler rafa kalktı v.s v.s
    Sonuçta firma battı, 2000 insan işsiz kaldı,binlerce kişinin verdiği katılım payları battı herkese yazık oldu.ama en önemlisi türk insanına yazık oldu.
    Fadıl Bey imza projesi için hatırladığım kadarıyla, eğer ben bunu türkiyede üretemezsem yurt dışında yaparım diyerek yurtdışında temaslarda bulundu.önce romanya sonra almanya.romanya niye olmadı bilmiyorum ama alman wolswagen firması isim hakkını verilmesi karşılığında kapatmış olduğu bir fabrikada bu aracı üreteceğini söylemiş ama fadıl bey herhalde buna razı gelmedi ki ondan da vazgeçildi.lotusta üretilen 2 adet imza protatipi ise en son jetkent1 de idi şu anda nerde bilemiyorum.


    alıntıdır



  • Yapılabilir ama karlar oldukça azaldı. Çinliler ve Hintliler pastadan pay almaya basladılar. Kore desen 100 yıllık efsane firmaları tarihe gömdü. Bu durumda rekabet edebilecek araçlar yapmak çok zor
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    İşte tam o dönemde girilseydi, şimdiye ciddi bir tecrübe olurdu, ama Fadıl bey de ve yazıda tutarsızlık var gibi. 1Trilyon dediğimiz para 10 tane daire ancak ediyor. O parayla koca Holding batmaz da çıkmaz da. Fadıl bey reklam yapıp çekildi mi bu işe, + vatana millete baş koydumu göreceğiz. Baş koyulması da zaten gerekmez. Önemli olan bir kaç firmanın sırtlanması, rekabeti. Çin ve Hintler girdi ama satış rakamları da belli. Sürekli çöp araçlar el değiştiriyor, daha doğrusu hükümet yerli araç vergisini ayarlamalı ki vatan sevgisini görelim. Bu işler bu kadar zor değil...
  • Keşke senetlere pul yapıştırsalarmış.
  • Hadi şimdi bildiğimiz dolandırıcı jet Fadıl ı kahraman ilan edin tam olsun. Yazık size be..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazı tutarsızlıklarla dolu yazdığınız kadar düşük paralara otomobil falan yapamazsınız. Sadece 1 otomobilin tasarım devreye alma maliyeti 2 milyar euro civarında. Otel yapmakla inşaat yapmakla bu işler olmaz.

    2 inşaat yapan otomobilde yaparız diye geziyor ortalıkta.

    Otomobil üretmek multidisipliner bir iştir. Tasarım-Üretim-Parça tedarik ağı-Lojistik ağı-Satış sonrası-Garantiler gibi.

    Türkiyede insanların anlamadığı nokta bir işin daha nasıl yapıldığını dahi bilmiyor insanlar bırakın o işi yapmayı. Yukarıdaki masallara bir sürü insan inandı maalesef bu ülkede.
  • Jetpa mı kaldı, fadıl var, o da arada hortlayıp piyasayı tokatlayıp geçiyor, son bombası maldivler de devre mülktü.
  • Adamı harcadılar dimi? Vah, vah, vaaah... Yoksa neler yapacaktı neler.
    Ahmaklık derecesinde safderun halkımız böyle olmaya devam ettikçe bu zat, 3-5 sene sonra 3. denemesiyle geri döner. Hem de hikayenin 3'lemesi tamamlanmış olur fena mı?
    1- Jetpa İmza
    2- Caprice Gold
    3- Fadıl Reloaded
  • O dönemde önüne engel Çıktığı doğru. Yakınen bilirim. (Pul olayına Şahit Değilim )

    Ancak konudaki diğer yorumlar da doğru. Onlara da şahidim. Yani caprice oteldeki satış şeklinden tut, dini alet ederek milleti nasıl kandırdığına kadar. ( cübbelinin mektubunu duvara baskı yaptırmıştı ) ,

    Almanya'da topladığı Paraları ödemedi hala. Belge getirene öderim diyor. Ulan belge mi verdin garibanlara ? Kırtasiyedeki makbuzu almış, üzerine Karalamış vermiş milletin eline. Ilk bir kaç ay milletin önünde kar dağıttı ki güven kazansın. Sonra hoop ... Anladınız siz onu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim forumda bir laf vardır.. YAV HE HE..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de ,bu adam bu "organize işleri"n hepsini aynı dönem içinde yapmadı ki. Otomobil işi ile otel işi aynı dönemde değil. Kumarhanelerin kapanması ile ıskartaya çıkan otelleri, dini bütün tatil yeri yapmıştı. İnşaat işi daha sonra...

    Hani Şener ŞEN, her seferinde Banker Bilo filminde soruyor ya... ""Yaptım ama, bi sor hele neden yaptım?"

    Bu Fıdıl denen adam, dönüp dönüp çarpıyor milleti. Tam komedi filmi.
  • Koç engel oluyorduysa Hyundai Toyota Honda nasıl içeride araç üretti istese demekki onlarında izin almasını engellerdi. Fadıl bey baştan bu işe iyi niyetle başlamadı bence o proje yurtdışında para toplama projesiydi yani bakın ben araba fabrikası kuracağım gelin sizde ortak olun zengin olun diye hazırlanmış bir reklamdı. Şuda var belkli bu iş kolay olsaydı o arabayı üretir satardı fakat işin içine girdikçe pabucun bağlı olduğunu gördü ve sonra topuk.
  • Sabah sabah iyi güldüm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parker48

    Jetpa mı kaldı, fadıl var, o da arada hortlayıp piyasayı tokatlayıp geçiyor, son bombası maldivler de devre mülktü.

    Nokta atışı tespit Arada bir piyasanın gazını alıyor sonra yine senelerce kayıp. İsin ilginci devlet te bunun pesine düsemiyor o da anlayana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık adamcağıza, harcamışlar resmen.


    Oysa ne kadar da masum...
  • Bende bunu anlamıyorum adam kendi çevresindeki herkesi dolandırdı hala da dolandırılmak istiyor çevresi.
  • "koç grubu jetpaya acayip kıl olmoşto..."'dan sonrasını okumadım. Bu zırvalara hala inanan var demek ki .
  • hiç bir zaman hiç bir yatırımcı halkın cebini düşünmez............................
    Özdemir Sabancı neden öldürüldü bunu araştırın jetpa neden battıyı değil.
  • fadil iyi adam batirdilar adami.turkiyede aldigin kredileri ver bakim ger isiyorum desen bir cok sirketi kolayca batirisin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın. Hemen Fadıl Abimizin yeni projesi Caprice Gold Maldiv'e para yatırıyorum.

    Bu da Rahmi Koç'a kapak olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.