Şimdi Ara

Eski Bilgisayara Linux Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • intel pentium 4 ht 3.2 ghz
    512 mb ram
    ekran kartı onboard 32 ya da 64 mb

    Böyle bir bilgisayarım var ubuntu 12.04 ya da 13.10 32 bit kurasım var. Sıkıntı çıkarmadan çalıştırabilir mi emin değilim. Açıkçası linuxta sadece ubuntuyu laptopuma kurup denediğim için sempatim var. Yardımcı olursanız sevinirim.



  • Ram cok dusuk.
    Minimalist bir dagitim daha iyi olabilir.
    Ama denemekten en fazla bir saat kaybedersin.
  • Bu sistemle XFCE ya da LXDE masaüstü ile gelen bir dağıtım kullanılabilir diye düşünüyorum.
    Peppermint, Lubuntu, Xubuntu veya Linux Mint XFCE olabilir.
    Sizin sisteminizle nonPAE (PAE desteği olmayan) çekirdekler (kernel) ile gelen ISO dosyalarını kullanmak uygun olacaktır.
    Bu sebeple Linux Mint'in 13, Ubuntu türevlerinin 12.04, Peppermint'in 3. sürümünü kurmanız uygun olacaktır.

    Peppermint 3 İndir
    peppermintos.info/archive/Peppermint-3-20120722-i386.iso

    Linux Mint 13 XFCE İndir
    http://www.linuxmint.com/edition.php?id=113

    Xubuntu 12.04 İndir
    cdimages.ubuntu.com/xubuntu/releases/12.04/release/xubuntu-12.04.3-desktop-i386.iso

    Lubuntu 12.04 İndir
    cdimages.ubuntu.com/lubuntu/releases/12.04/release/lubuntu-12.04-desktop-i386.iso




  • Ubuntu kasar, crunchbang yükle jet hızıyla bağlan hayata
  • Ömür boyu kullanım için Manjaro Openbox
  • Ubuntu kurmak istiyorsan böyle bir bilgisayar için Xubuntu doğru bir tercih olabilir
  • Linux mint önermem biraz sorunluydu(en azından bende) lubuntuyu dibine kadar öneririm. Ubuntu'nun yazılım merkezini kullanıyor. Xubuntuda bu yok. Ama görünüşü biraz kötü. xp havası veriyor. Tabi özelleştirilebilir ben mc server olarak kullandığım için bişey yapmadım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ram düşük kalabilir ubuntu için
  • thebigrambo kullanıcısına yanıt
    xubuntu çalışır, Lubuntu çalışır bende bilgisayar kursunda Knoppix denemiştim... onuda denemen mümkün...
  • thebigrambo kullanıcısına yanıt
    verimli olmaz cpu 64 bit destekliyor ama ram az
  • xubuntu kurun
  • merhaba,
    bilgisayarınızın özellikleri linux mint xfce sürümünü, xubuntu'yu ve lubuntu'yu çalıştırır. linux mint xfce diyorum, diğer masaüstü versiyonlarına göre daha hafif çünkü.
    ancak son sürümde -olivia, 15- biraz pil ve cpu sorunu oluyordu, şu an nasıl bilmiyorum, düzenli kullanmıyorum.
    xubuntu ve lubuntu da ubuntu tabanlı -söylememe gerek yok zaten isimlerden =) - ancak tek farkları biri xfce diğer lxde masaüstü kullanıyor. xfce daha cafcaflı diyeyim lxde'ye göre. ancak en iyi performansı lubuntu ile alırsınız (lxde daha hafif xfce'ye göre) -sistem boştayken 20 ila 50 mb ram arası kullanım farkları var xubuntu ile lubuntu'nun. lubuntu hem biraz daha windows 2000/98 gibi, benim hoşuma gidiyor açıkçası, nostaljik oluyor. ama görsellik önemliyse mint ya da xubuntu daha mantıklı, özellikle mint.
    crunchbang'de çok hızlı. ancak türkçe dil desteği yok, klavyeyi manuel olarak ayarlamanız gerekiyor. ben 4. denememde becerebilmiştim, siz linux'a daha yatkınsanız daha çabuk yapabilirsiniz. yalnız minimalist yapısı ve koyu renk teması beni benden aldı, söylemeden geçemeyeceğim.
    size tavsiyem lubuntu kullanın. performans olarak ciddi bir fark görecesiniz.

    not: ubuntu kurmayın, sizin için çok yavaş olur.

    not2: Honanım Daber xubuntu, ubuntu donanım merkezini kullanmıyor demiş, o yanlış olmuş. xubuntu da ubuntu yazılım merkezini kullanıyor. hatta xubuntu ve ubuntu direk aynı ara yüzü paylaşırken, lubuntu biraz daha hafifletilmiş versiyonu kullanıyor.
    her türlü .buntu candır ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crossfox -- 12 Kasım 2013; 23:28:19 >




  • konu aan arkadaştan özür dileyim önce. bende de aynı sıkıntı var.. forum kalabalığı olmasın die buran yazmak istedim.

    bende de 1 gb ram li 64 bit amd 3200+ bi bilgisayar var.. bende linüx yada unix kursam mı diye düşünüyorum ama.. hiç kullanmadım daha önce.. driver kurmak gerekirmi.. ses görütü kodeklerini (film seyretmek için) nasıl yüklerim. ağa bağlayabilirmiyim.. tırsıyorum açıkçası.

    aslında sadece film izleyip internete giriyorum ama.. youtubedan 360p vidyo açıp takıla takıla seyredince beziyo insan..
    bu arada iki yıllık bilgisayar okumuştum. çok da kara cahil sayılmam..ama dediğim gibi hiç kullanmadım linüx yada unix..
  • metallium M kullanıcısına yanıt
    sizde önerilen sistemler içinden lubuntu, xubuntu, linux mint (xfce sürüm), crunchbang'i -türkçe diz desteği yok, klavyeyi kurana kadar sorun yaşayabilirsiniz- kurup deneyebilirsiniz.
    bunlara ek olarak puppy linux'u da öneririm. bu dağıtımların hepsinin ortak özelliği hafif olması, mesela lubuntu boştayken ortalama %1-3 cpu ve 100 mb civarı ram tüketiyor. bu sistemler arasında en fazla tüketilecek ram 190 mb civarıdır zaten boşta -cpu %1-5 arası değişir hepsinde-.

    hepsinin ilk açılış hızı yüksek (maksimum 30 sn boot süresi), daha da güzeli gereksiz herhangi bir program içermediğinden pc açıldığı anda kullanıma hazır geliyor. öyle vay sağ tıkladım dondu, yok explorer açılmadı derdi yok.

    lubuntu batarya konusunda size en büyük avantajı sağlayacak sistem olabilir.

    driver konusu, linux'un en harika olduğu -harika olmadığı konu mu var ki?- konu olabilir. şöyle ki, driverlar önceden yüklü gelir, siz sistemi kurarken, hatta live cd'den denerken bile sorunsuzca kullanırsınız. şu önerdiğim dağıtımların kurumu aşağı yukarı 20 dakika sürer ve sonrasında ortam oynatıcılardan, ofis programlarına, oyunlardan, resim editörlerine -aklınıza ne geliyorsa temel olarak- hepsini kurar.

    .buntu versiyonlarda kısıtlı eklentiler -flash, kodekler falan- olur, kurulum esnasında size kurup kurmayacağınızı sorar, internet bağlantınız varsa o sırada kurarsınız. yoksa daha sonra paket yöneticileri ya da yazılım merkezleri aracılığıyla -en olmadı terminal ile- kurabilirsiniz.

    video oynatıcı olarak kesinlikle smplayer (vlc'den üstün olduğu çok nokta var), müzik dosyaları için clementine (online radyoları çalabilir, last.fm, grooveshark gibi hesaplarınız varsa bağlayıp kullanabilirsiniz), internet tarayıcısı olarak da firefox'u tavsiye ederim (yeniliğe açığım diyorsanız epiphany deneyin, chromium zamanla yavaşlıyor, pek tavsiye etmem).

    sormak istediğiniz soru olursa gördükçe yanıtlarım, ancak google'da 3 dakika içinde her türlü sorununuza çözüm bulabilirsiniz. linux kullanıcıları gerçekten çok yardımsever oluyorlar bu konuda.




  • teşekkür ederm .. türkçe dil desteği olmayan sadece crunchbang demi.. diğerlerinin türkçe desteği var..
    şimdilik klavyeyle uğraşmak istemem..
    tekrar teşekkürler
  • kesinlikle lubuntu.
  • lubuntu kurun bencede 1 gb ram li laptop ta kullanıyorum boşta 90 mb ram alıyor en fazla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.