Şimdi Ara

SÜPERONLİNE LİMİTLİYE GEÇİLİNCE FARK EDİLEN SORUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu biraz ciddi ve enteresan. Ben de bu nedenle biraz ayrıntıya girerek anlatacağım. Umarım sıkılmazsınız.

    Ve umarım admin konuyu silmez.

    Geçtiğimiz aya kadar Süperonline limitsiz fiber internet ve ses hizmetini kullanmaktaydım. Geçtiğimiz ay 5 Gb limitli pakete geçtim. Daha paket değişikliğinin 10. gününde SMS ile paketin %80'lık kısmının kullanıldığını bildirdiler. Yani 10 günde 3 Gb'lık kısmını kullanmış olduğum anlamına geliyordu. Bugün ise paketin tamamının kullanıldığını bildirdiler. Zaten ilk mesaj üzerine hemen online hizmet hattından detaylı kullanım bilgisine bakmıştım. Ve iyi ki bakmışım. Gözlerime inanamadım. Hatta bugün gözlerim yuvalarından fırladı. Çünkü geçtiğimiz aylarda bir oturum açmışım, yaklaşık 5 gün sürmüş ve 2,2 gb download, 1 gb upload yapmışım. Bunun üzerine hemen müşteri hizmetlerini aradım ve konu ile ilgili bilgi talep ettim. Gayet nazikçe konuştum. Bağlantımı başkalarının kullanmış olabileceğini belirttim ve IP ve Mac adreslerini içeren detaylı bir hesap özeti istedim. Sonra tedbir amaçlı internet bağlantımın konu anlaşılana kadar kesilmesini rica ettim.

    Zaten ilk komediyi orada yaşadık. Beni direkt iptal servisine aktardılar. Telefona çıkan görevli de hemen iptal edelim modunda gayet güzel iptal edecekti hizmetimi. Neyse ben uyandım da direkten döndük. Gerçi aradan 4 saat geçtikten sonra başıma gelenlerden dolayı keşke iptal ettirseymişim diye düşünüyorum şu anda. Bunun ayrıntısına girmeyelim.

    Saat 17:00 gibi isminin Sedef olduğunu belirten bir görevli aradı. Çözüm masasından arıyorum, istemiş olduğunuz hesap özetini gönderdik dedi. Ben çözüm masası denince sandım ki hani konu ile ilgilendiler. Ama nerede. Tam 10 dk'dan fazla kendisine bu durumun beni ne kadar zor duruma düşürebileceğini, işin ne kadar ciddi olduğunu açıklamaya çalıştım. Sustu dinledi. Ne dediğimi anladığını bile sanmıyorum.

    Kısaca ona dedim ki;

    -Ben şayet limitsiz internet hizmetini sitedeki komşularla paylaşıyor olsam, siz bu durumu farkedip, beni uyarmayacak mıydınız? Bu durumda süperonline ile belki mahkemelik olmayacak mıydık? Ben bir günde internet kafenin kullandığı kadar kota kullanmışım, hiç mi farkedilmedi?
    -Hadi bu sizinle benim aramda. Peki bağlantıma kötü niyetli kimseler müdahale etmiş ve yasal olmayan veriler indirdiyse ve ben bunu ancak limitli pakete geçince farkediyorum, başım belaya girecek, siz beni neden uyarmıyorsunuz?

    Ana hatları ile bunları söyledim ve müşteri hizmetlerinde çalışan her bir görevlinin yaptığı gibi söylediklerim bir kulağından girdi, diğerinden çıktı. Beni anlamış olmasına hiç ihtimal vermiyorum.

    Fakat kıyamet asıl ondan sonra koptu. Nasıl bir hizmet anlayışı var görün. Ben kendilerinden IP ve Mac adreslerini içeren ayrıntılı bir döküm istediğim halde bunlar tutmuş benim zaten online işlemler menüsünden aldığım ekstreyi göndermişler.

    Hemen aradım tekrar, Sefer Hn. ile görüşebilir miyim dedim. Karşıma Seda isimli bir görevli çıktı. Efendim, biz yardımcı olalım, Sedef Hn. ile görüştüremeyiz. Neden diyorum, efendim öyle bir etkileri yokmuş. Dedim ki, kardeş, sen telefon görüşmelerini neden kaydediyorsun? Ben söyliyim, ben şimdi sana hakaret edersem, mahkemeye aleyhimde delil olarak sunmak için, di mi? Yani böyle bir rezalet olamaz. Bir de hizmet kalitesini arttırmak için kaydediyoruz diyorlar. Daha benim ne istediğimi bile anlamamışlar, hizmet kalitesinden bahsediyorlar.

    Yani bu kadar yeter. Ben ne yapacağım? Nasıl anlarım bu bağlantı nedir, nasıl kullanılmış vs diye. Düşünsenize, bir bağlantıda 3-4 film download edecek kadar veri indirmişim. Süperonline hizmet kalitesini de görmüş olduk böylelikle.







  • Ben bu durumun kesinlikle Süperonline'ın bir hatasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bağlantı şifremi kırmaları oldukça düşük bir ihtimal ki, zaten öyle bir sitede oturuyorum ki, yarın komşulardan birinin bağlantıyı kullandığı anlaşılırsa, başının belaya gireceğini gayet iyi bilir, buna da kimse cesaret edemez ayrıca kimse de tenezzül etmez.

    Oturum açma tarihleri ve kullanım detaylarını da sizlerle paylaşıyorum. IP ve Mac adresleri yok ne yazık ki. Süperonline kaliteli hizmet kapsamında ancak bu kadarını gönderebilmiş.



     SÜPERONLİNE LİMİTLİYE GEÇİLİNCE FARK EDİLEN SORUN




  • quote:

    Orijinalden alıntı: finansmen1

    Ben bu durumun kesinlikle Süperonline'ın bir hatasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bağlantı şifremi kırmaları oldukça düşük bir ihtimal ki, zaten öyle bir sitede oturuyorum ki, yarın komşulardan birinin bağlantıyı kullandığı anlaşılırsa, başının belaya gireceğini gayet iyi bilir, buna da kimse cesaret edemez ayrıca kimse de tenezzül etmez.

    Oturum açma tarihleri ve kullanım detaylarını da sizlerle paylaşıyorum. IP ve Mac adresleri yok ne yazık ki. Süperonline kaliteli hizmet kapsamında ancak bu kadarını gönderebilmiş.



     SÜPERONLİNE LİMİTLİYE GEÇİLİNCE FARK EDİLEN SORUN

    Mac adresleri işinzie yaramaz minareyi çalan kılıfı hazırlar.
    İnşallah analarından emdikleri sütü burun ve diğer vücut açıklıklarından çıkarttırırsiniz.




  • Ben burada başıma gelenden çok süperonline'ın bizi mal yerine koyan tavrına sinirlendim.

    Düşünsenize belki de yıllardır hesabım kamu malı gibi kullanılmış, adamlar bir kere bile uyarma zahmetinde bulunmamışlar. Kardeşim ya ben açtım limitsizi bütün mahalle kullanıyor veya internet Cafe işletiyorum. Bi de adamlara bunları anlatıyorum, dalga geçer gibi bana bildiğim şeyi bi daha gönderiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modeminizden öncelikle kablosuz bağlantınıza sağlam bir şifre koyun.
    Ardından DHCP kapatın, elle ip girmeyen internete bağlanamaz.
    Dahada sağlam olsun derseniz, evde belirli cihazlar kullanırsanız MAC adreslerini öğrenip sadece bu adreslerdekilerin erişimine izin verin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTBoY -- 15 Ekim 2013; 22:27:38 >
  • @FaSTboY teşekkürler. Fakat mesajımda da belirttiğim gibi. Ben bunun konu komşu işi olduğunu düşünmüyorum. Kesin eminim bu bir Süperonline hatası.

    Bu kadar veri kullanabilmesi için adamın internet kafe işletiyor olması lazım.

    Bana hangi adreslere çıkış yapılmış bilgi vermeliler. Öyle değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla net birşey söylemek zor, kullandığınız cihazlarda arkaplanda interneti kullanan zararlı programlarda olabilir.
    Yalnız takip etmek isterseniz, misal ben tılgın modem kullanıyorum(HG-1311). Modemde açtığınız oturumda kullandığınız bilgiler WAN başlığı altında saklanıyor.
    Burdan direk ulaşabilirsiniz, aynı ise kullandığınız modem;
    http://192.168.1.1/status/network/index.tr-tr.ui
    Veya başka bir modem kullanıyorsanız(Durum-> Ağ sekmesinde olabilir benzer yapıda ise)
    Burda bayt yanında yazan bilgiyi bir kenara not edin modemi kapatıp açın, online işlemlerden kontrol edin değerler uyuşuyormu diye son oturumunuzdaki.
    Aklıma gelenler bunlar, kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FasTBoY

    Valla net birşey söylemek zor, kullandığınız cihazlarda arkaplanda interneti kullanan zararlı programlarda olabilir.
    Yalnız takip etmek isterseniz, misal ben tılgın modem kullanıyorum(HG-1311). Modemde açtığınız oturumda kullandığınız bilgiler WAN başlığı altında saklanıyor.
    Burdan direk ulaşabilirsiniz, aynı ise kullandığınız modem;
    http://192.168.1.1/status/network/index.tr-tr.ui
    Veya başka bir modem kullanıyorsanız(Durum-> Ağ sekmesinde olabilir benzer yapıda ise)
    Burda bayt yanında yazan bilgiyi bir kenara not edin modemi kapatıp açın, online işlemlerden kontrol edin değerler uyuşuyormu diye son oturumunuzdaki.
    Aklıma gelenler bunlar, kolay gelsin.

    İlginiz için tekrar teşekkürler.

    Şimdi maddeler halinde şöyle;

    1-Modem ayrıntılarına henüz girmedim. Bana verdikleri modem 4 yıl öncesinin Pirelli marka modemi. Bu modemde de mac adreslerini belirleme vs gibi özellikler var. Epeydir girip bakmıyorum modem programına. Keşke baksaymışım arada bir. Kullanıcı adı ve parolayı unutmuş olabilirim. Umarım yeniden almakta bir problem yaşamam. Fakat bu belirttiğiniz hususları bana Süperonline söylemiş olması gerekmez miydi? Çözüm masasından arıyoruz, istediğiniz data kullanım özetini size gönderdik diyorlar ama daha benim tam olarak ne istediğimi anlamamışlar.

    2-Arka planda veri indiren bir program olma ihtimali oldukça zor. Hadi diyelim böyle bir zararlı yazılım bulaştı kullandığım cihazlara (bu arada TV ve PS3'de bağlanıyor arada bir internete). Fakat bu programların cihazlar kapalıyken de veri indiriyor olma ihtimalleri var mıdır ki? Kaldı ki öyle olsa bile inanın bir defa da 700-800 mb indir desek onlar sıkılır, emin olun.

    3-Tamam, bunu da kabul ediyorum ve diyorum ki, bütün kabahat sen de finansmen1, dikkat etmeliydin. O zaman da şu soru geliyor aklıma. Kardeş diyelim ki ben limitsiz internet bağlantımı apartmanda oturan komşularla paylaştım. 4-5 hane benim limitsizimden çıkıyor internete. Peki bu durumda Süperonline, eyvallah kardeş, sevaptır, millet yararlansın mı diyecek yoksa hop bir dakika, sen ne yapıyon mu diyecek? Hangisi? Yani Süperonline enayi mi oluyor bu durumda yoksa hatalı mı davranmış oluyor.

    4-Son olarak WAN başlığı altında saklanıyor demişsiniz. Dün bunu bana Süperonline söylemeliydi. + Ben girip modemin detaylarına bakmak zorunda değilim. Senden IP adreslerini içerir liste istemişim. Sen göndersene bana istediğim listeyi. Dalga geçer gibi gönderdikleri şeye bak.

    Bunların ötesinde Süperonline çalışanlarının lakayt ve umursamaz tavırları ve üstüne üstlük o kadar kibar konuştuğum, rica ettiğim halde beni hiç dinlememiş, anlamamış, yardıma yanaşmamış olmalarıydı.

    Zaten hemen Teledünya internet bağlantısı için başvuru yaptım. Süperonline fiberinterneti iptal ettireceğim.




  • neredeyse hep ayni saatlerde indirme yapilmis,otomatik guncelleme gibi birsey calisabiliyor olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ^^William^^

    neredeyse hep ayni saatlerde indirme yapilmis,otomatik guncelleme gibi birsey calisabiliyor olabilir.

    1 Gigabyte'a yakın veriden bahsediyoruz. Neyi güncelliyor olabilir ki?

    Ayrıca cihazlar kapalıyken veri kullanıyor olmaları mümkün mü?
  • Bugün Süperonline müşteri hizmetlerini aradım. Yine IP adreslerini içeren detaylı bir kullanım özeti istedim. Savcılığa başvurmam gerekiyormuş. Özel bilgi olduğu için paylaşamazlarmış.

    Bana çok saçma geldi. BÖyle bişey olabilir mi? Neticede hizmeti alan benim, parasını ödeyen benim, o IP adreslerine bağlanan da benim. Şimdi savcılığa gitsem, kardeşim ne işin var burada demezler mi adama?

    Konuyu ayrıntılı bilen bir arkadaş var mıdır?
  • Süperonline tarihine geçebilecek bir mesaj bence. Aşağıdaki mesajı 1 dk önce ben yazdım. Bakalım ne cevap gelecek.


    "Madem bugün müşteri hizmetlerinden Eda Hn'ın dediği gibi kendi kullandığım internet hizmetinde IP adreslerini alabilmek için savcılık kanalı ile müracaat etmem gerekiyor, bu bilgiyi bana yazılı olarak verin, olsun bitsin. Böylelikle savcıya madara olursak, ahanda Süperonline'ın yazısı diyebileyim.
    Ulan parasını ben veriyorum, bilgiyi isteyen benim, o IP adreslerine ben çıkış yapmışım, savcı kıçıyla gülmez mi bana ne geldin diye!
    Ama tamam, ben bilgisizim, o zaman şunu bana yazılı olarak bildirin ben de yarın savcılığa müracaat edeyim."
  • finansmen1 kullanıcısına yanıt
    Bunlar beni sinirlendirmeye devam ediyorlar.

     SÜPERONLİNE LİMİTLİYE GEÇİLİNCE FARK EDİLEN SORUN
  • konuyu açan arkadaş tüm yazdıklarını detaylı bir şekilde okudum ve haline sadece gülüyorum :) koskoca kurumsal firma o kadar müşterinin işlemlerini yaparken birde senin niye interneti fazla kullandıgını araştıracak ahahaha sen zaten tarifeni almışsın parasını ödüyorsun adamlar senin kullanımını takip edecek aaa Ahmet bugun 3 film indirdi hemen arayalımda soralım başkasımı girmiş dicekler hahahaha bağlanan cihazların mac adreslerını çok merak edıyorsan modem arayuzune gırıp bakarsın.gercı mac adreslerını alsan ne yapacagını bildiğindende emin degılım ama onlarada oylece bakarsın acaba komşu fatma teyzemı dıye anca tahmın yurutursun heee cokmu profesyonelsin o zaman alırsın kardeşim loglama hızmetını aynı fırmadan hangı sıteye ne zaman gırılmıs ne ındırılmıs ındıren cıhazın tum bılgılerı onune gelır.sen şimdi diyosunya ben modeme bakmak zorunda degılım dıye,evet zorundasın.sen sihirbaz degılsın öyle ol deyınce olmuyor bişeyi merak edıyorsan caba göstermen lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaWKaTTaCK -- 26 Ekim 2013; 8:35:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HaWKaTTaCK

    konuyu açan arkadaş tüm yazdıklarını detaylı bir şekilde okudum ve haline sadece gülüyorum :) koskoca kurumsal firma o kadar müşterinin işlemlerini yaparken birde senin niye interneti fazla kullandıgını araştıracak ahahaha sen zaten tarifeni almışsın parasını ödüyorsun adamlar senin kullanımını takip edecek aaa Ahmet bugun 3 film indirdi hemen arayalımda soralım başkasımı girmiş dicekler hahahaha bağlanan cihazların mac adreslerını çok merak edıyorsan modem arayuzune gırıp bakarsın.gercı mac adreslerını alsan ne yapacagını bildiğindende emin degılım ama onlarada oylece bakarsın acaba komşu fatma teyzemı dıye anca tahmın yurutursun heee cokmu profesyonelsin o zaman alırsın kardeşim loglama hızmetını aynı fırmadan hangı sıteye ne zaman gırılmıs ne ındırılmıs ındıren cıhazın tum bılgılerı onune gelır.sen şimdi diyosunya ben modeme bakmak zorunda degılım dıye,evet zorundasın.sen sihirbaz degılsın öyle ol deyınce olmuyor bişeyi merak edıyorsan caba göstermen lazım.

    Daha 15. mesajınızda olur olmaz bu kadar çok gülerseniz forumda ömrünüz fazla uzun olmayabilir söyliyim. Erken öten horozun başına gelenleri bilirsiniz!!!!


    Bu arada ilk fırsatta mesajınıza yanıt vereceğim. Vakit bulur bulmaz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.