Şimdi Ara

Pokemon Dream World Rehber (Video)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bu rehberde Dream World sistemini anlatmaya çalışacağım. Video rehber de yaptım ama yaparken de gördüm ki pek kapsamlı olmuyor ve yapması da zor. Zaten izlerseniz sesim video boyunca kaya kaya sona doğru tamamen kaybolmuş zaten . Video hazırlayan tüm arkadaşlara kolay gelsin diyorum burdan.

    Yine de genel olarak birçok şeyi anlattım, okuduğu insanın aklında kalmıyor gördükleriniz belki daha yararlı olur. Daha sonra konunun altına daha detaylı halde resimli ve yazılı olarak ekleyeceğim rehberi.






    Rehber genel hatlarıyla http://bulbapedia.bulbagarden.net sitesi baz alınarak hazırlanmıştır. X/Y ile birlikte gelecek değişikliklere göre daha sonra düzenlenecektir. Daha detaylı bilgiler için (örneğin nerede hangi pokemonun çıktığı) siteyi ziyaret edin.

    POKEMON DREAM WORLD

     Pokemon Dream World Rehber (Video)

    - Dream World Nedir?
    - Dream World'e Erişim & Dream Points & Dream Pals
    - Dream World Evimiz!
    - Bahçe ve Share Shelf
    - Island of Dreams
    - Uyanma ve Entralink



    DREAM WORLD NEDİR?
     Pokemon Dream World Rehber (Video)

    Dream World Pokemon White/Black, White2/Black2 ve Pokemon X/Y ile senkronize olup kullanılabilen, farklı pokemonlar görüp kendi tarlanızda berry yetiştirebileceğiniz, daha sonra da bunları oyununuza aktarabileceğiniz web tabanlı oyun sistemidir. Flash üzerinden çalışan bu sistemde bir pokemon uyutup onun rüya dünyasına giriyoruz. Burada evimiz, bahçemiz ve arkadaşlarımız var. Ayrıca başka pokemonları görüp yakalayabileceğimiz adalar bulunmakta. Bu adalarda karşılaştığımız pokemonlardan birini Tree of Dreams'te dilek dileyerek alabiliyoruz. Dream pokemonlarının en önemli özelliği her zaman Hidden Ability'leri ile gelmeleri (eğer varsa).
    Dream World'e Nintendo Wi-Fi sayesinde bağlanıyoruz ve oyunumuzu senkronize ediyoruz. Dream World'ü http://en.pokemon-gl.com/ sitesindeki üyeliğimiz üzerinden kullanıyoruz. Her üyelik için aynı oyundan sadece 1 tane kayıt edebilirsiniz ancak bir üyeliğe tüm B/W ve B2/W2 oyunları ve muhtemelen X/Y'yi kaydedebilirsiniz.

    Dream World giriş ekranı
     Pokemon Dream World Rehber (Video)




    DREAM WORLD'E ERİŞİM & DREAM POINTS & DREAM PALS

    Dream World'e erişmek için oyun için bir pokemonu uyutmanız gerekiyor. Uyuttuğumuz pokemonun türü Dream World'de hangi adaya gideceğimizi etkileyerek karşılacağımız pokemonları da belirleyebiliyor. Bu sebeple istediğiniz tür bir pokemon uyutmaya özen gösterin.
    Dream World sistemine her 20 saatte bir 1 saatlik süre boyunca bağlanabiliyoruz. Bu süre sitede Dream World'e girdiğimizde başlıyor. Pokemonunuzu uyandırmadığınız takdirde Dream World'e bağlanmaya devam edebilirsiniz. Ancak Dream World'den pokemon ve item almak için pokemonunuzu uyandırmanız gerekir. Uyandırdıktan sonra oyun içinden Entralink'e girerek bunları alabiliyoruz. Yeniden bağlanmadan önce gönderdiğiniz itemleri almayı unutmayın.
    Eğer pokemonunuzu uyandırmazsınız hala evinizde dolaşabilir, arkadaşlarınızın evlerine gidebilr, bahçenizle ilgilenebilir ve pokemon dilememişseniz Island of Dreams'e gidebilirsiniz.

    Pokemon Uyutma
     Pokemon Dream World Rehber (Video)
     Pokemon Dream World Rehber (Video)

    Dream World'ün önemli bir parçası da Dream Points sistemi. Bu sistemi başlarda anlatmakta yarar var.

    Dream Points, Dream World'de yaptığımız aktiviteler sonucundan topladığımız puanlar oluyor. Bu puanlar Dream World'de birçok şeye erişiminizi sağlar. Belirli adalara ve pokemonlara ulaşmak için bu puanlara ihtiyaç duyarsınız. Ayrıca ne kadar puan alırsanız bahçeniz de o kadar büyür. Bu sayede çok fazla berry yetiştirip bu berryleri Dream World'de ve oyun içinde kullanabilirsiniz.
    Dream Points kazanma yolları:
    - Diğer oyuncuların tarlasını sulamak 10 puan (Günde 20 berry sulayabilirsiniz)
    - Pokemonla oyun oynayıp kazanmak 20 puan
    - Dream Pal (arkadaş) kazanmak 30 puan
    - Global Linke bağlanmak 50 puan (Günde 1 kere)


    Toplam puanlarınızı Global Link'te My Page'de görebileceğiniz gibi oyun için de topladığınız puanları da yaklaşık olarak uyuttuğunuz pokemonun üzerine gelerek görebilirsiniz.
    100 puana kadar 3 nokta
     Pokemon Dream World Rehber (Video)

    100-300 puan arası gülen surat
     Pokemon Dream World Rehber (Video)

    300-500 puan arası müzik notası
     Pokemon Dream World Rehber (Video)

    500 puandan fazla olursa da kalp resmi
     Pokemon Dream World Rehber (Video)

    görürsünüz. Eğer 500 puana ulaşırsınız uyandığınız zaman pokemonunuz 1 level atlar.

    Dream Pals (arkadaş), Dream World'deki arkadaşlarınızdır. Arkadaşlarınızın evleri sizin evinize gökkuşağı ile bağlanır. Arkadaş kazanmak size puan kazandıracağı gibi onların tarlalarına ve Share Shelflerine de kolayca ulaşmanızı sağlar. Arkadaş olmak için evlerine uğrayıp arkadaşlık isteği gönderiyorsunuz. Ancak arkadaşlık isteği kabul etmek için de istek gönderenin evine uğrayıp kabul etmeniz gerekmekte. Gelen arkadaşlık istekleri ve evinize uğrayanlar Dream World'e ilk girdiğinizde küçük bir pencerede size iletilir. Bunun dışında evinizin önündeki paspasa tıklayarak kimin gelip gittiğini, arkadaş olmak istediğini görebilirsiniz.
    Arkadaşlık istekleri 1 hafta geçerli olur, kabul edilmezse silinir. Ayrıca Dream World'de maksimum 50 arkadaş edinebilirsiniz.

    Dream Points, Dream Pals, Dream World Pokemonları
     Pokemon Dream World Rehber (Video)

    500 puan alınca pokemonun üzerinde kalp resmi çıkar
     Pokemon Dream World Rehber (Video)

    Arkadaşlarınıza gökkuşakları ile bağlısınız
     Pokemon Dream World Rehber (Video)





    DREAM WORLD EVİMİZ!
     Pokemon Dream World Rehber (Video)

    Dream World'e ilk girdiğimizde öncelikle dikkat çeken buradaki evimiz olacaktır. Hemen girişindeki Footprint Mat bize evimize girenleri, arkadaşlık isteklerini vs. gösteriyor. Evimizin içi ise daha önceki oyunlarda Secret Base'lere benzer ama daha gelişmiş olarak istediğimiz gibi dizayn etmemize olanak sağlayan bir yapıya sahip. Evimizdeki boş odalara tablo, dolap, masa, pokemon oyuncakları vs. gibi büyük bir listeden istediklerimizi koyabiliyoruz. Onun dışında evimiz bize Dream World'de aldığımız itemleri ve berryleri koyduğumuz sandığı ve Dream World'de arkadaş olduğumuz pokemonları gösteren Friend Board'ı sunuyor. Sandığımız itemlerini sakladığı gibi onları oyuna göndermenizi de sağlıyor. Hangisinden kaç tane göndermek istiyorsanız seçip Send demeniz yeterli. Daha sonra bunları oyun içinde Entralink'ten alıyorsunuz.
    Evi dekor etme sistemi sadece evin içini değil tamamını değiştirmenize de olanak sağlıyor. Dekor eşyalarını ve diğer ev tiplerini evimizdeki Katalog'dan alabiliyoruz. Bu katalog'daki eşyaları almak için belirli sayıda ve türde Berry'lere ihtiyacınız olacak. Ev tipleri 600 ve üstü berry isterken daha basit eşyalar 20-100 berry istiyor. Katalog oldukça geniş, pokemon oyuncakları vs. de içermekte. Şöyle bir hoşunuza giden bir şey var mı diye bakmanızda yarar var.

    Evimizde Katalog, Sandık ve Friend Board bulunmakta
     Pokemon Dream World Rehber (Video)



    Friend Board
     Pokemon Dream World Rehber (Video)



    Sandıktan item gönderme
     Pokemon Dream World Rehber (Video)



    Dekor katalogu
     Pokemon Dream World Rehber (Video)





    BAHÇE VE SHARE SHELF
     Pokemon Dream World Rehber (Video)

    Bahçe sistemi önceki oyunların aksine artık Dream World üzerinden yürütülüyor. Bu sistemde evimizin yanındaki bahçemizde istedeğimiz berryleri yetiştirebiliyoruz. Bahçemizdeki berrylerin büyümesi birkaç gün alabiliyor. Türüne de göre değişiyor bu süre. Daha uzun sürede yetişenler daha çok berry verebiliyor. Elbette tarlamızı sulamamız da gerekiyor. Bunu biz yapabileceğimiz gibi arkadaşlarımız da bahçemize gelip yapabiliyor.
    Tarlamız oyunun başında sadece 2 sıra her bir sırada 3 berry yetiştirebilecek seviyede oluyor. Tarlanın sıra sayısı Dream Points ile arttırabiliyor. Yeterince puan topladığınızda Diglett gözüküp bahçenizi genişletiyor. Ne kadar puanınız olursa bir seferde o kadar çok berry ekebiliyorsunuz. Puan-Sıra ilişkisi şu şekilde:
    Oyun başında - 2 Sıra Tarla
    900 Puan - 3 Satır Tarla
    2100 Puan - 4 Satır Tarla
    3500 Puan - 5 Satır Tarla
    10000 Puan - 6 Satır Tarla
    20000 Puan - 7 Satır Tarla
    30000 Puan - 8 Satır Tarla
    50000 Puan - 9 Satır Tarla
    100000 Puan - 10 Satır Tarla

    Bahçenizde yetiştirdiğiniz berryleri oyuna atabileceğiniz gibi evinizi süslemek için de kullanabiliyorsunuz. Ayrıca Dream World'de bazı pokemonları yakalamak için berry'e ihtiyaç duyabiliyorsunuz. Bu yüzden mutlaka Dream World sandığınızda birkaç berry bırakın.
    Bahçemiz
     Pokemon Dream World Rehber (Video)


    Share Shelf
    Paylaşım rafı denilen bu rafa başkalarıyla paylaşmak istediğiniz itemleri veya berryleri koyabiliyorsunuz. Aynı zamanda ihtiyaç duyduğunuz berryleri başkalarının evlerine gidip onların raflarından değiş tokuş edebiliyorsunuz. Share Shelf sistemi takas yöntemiyle çalışmakta, aldığınız bir item ya da berry yerine bir başkasını koymanız gerekiyor. Spesifik olarak belirli bir berryi Dream World'de bulmanın en kolay yolu bu raflar.

    Share Shelf'e takas için item ve berry koyuyoruz
     Pokemon Dream World Rehber (Video)






    ISLAND OF DREAMS
     Pokemon Dream World Rehber (Video)

    Geldik Dream World'ün muhtemelen en önemli kısmı olan rüyalar adasına. Dream Bridge'in gökkuşağının üzerine tıklayarak eriştiğimiz bu adalarda çeşit çeşit pokemonlarla karşılaşıp birçok farklı item ve berry bulabiliyoruz. Burada karşılaştığımız tüm pokemonlar eğer varsa Hidden Ability'lerini kullanıyor. Bu gizli yeteneklerin neler olduğunu pokedex sitelerinden görebilirsiniz. Hemen her pokemon oyun içi yetenekleri dışında bir gizli yeteneğe sahip oluyor. Bu yetenekler ihtiyacınıza göre daha kullanışlı olabilir.

    Island of Dreams'teki pokemonları elde etmek için onlarla bir oyun oynayıp arkadaş olmanız gerekiyor.
    Daha sonra arkadaş olduğunuz pokemona Tree of Dreams'ten bir berry kullanarak oyunda kullanmak için dilek diliyorsunuz.

    Elbette Island of Dreams tek bir adadan oluşmuyor. Farklı pokemonları ve itemlerin bulunduğu farklı adalar bulunmakta. Bu adalarından hangisine ulaşacağımız 3 farklı şeye bağlı:
    - Uyuttuğumuz pokemonun türü (Ejderha hariç her türün belirli adalara gitme ihtimali daha fazla, ayrıca uyuttuğunuz pokemonun türünde pokemonlarla karşılaşma ihtimaliniz de daha yüksek oluyor haliyle)
    - Sahip olduğumuz rozetler ve puanlar (Tüm adaları açmak için oyun içinde belirli sayıda rozet ve Dream World puanına ihtiyacınız var)
    - Şans (Elbette son sözü şansınız söylüyor. Aynı pokemon ile farklı farklı yerler karşınıza çıkabilir)

    Dream World'de yakalacağınız pokemonların leveli genellikle 10 olacaktır. Ancak bazı evrimleşmiş türler evrimleştiği levelde karşınıza çıkıyor. Krookodile level 40, Klang level 38 vs.
    Dream World pokemonların cinsiyeti sadece %25 ihtimalle dişi olabilir. Bundan elbette tek cinsiyetli veya cinsiyetsiz pokemonlar etkilenmiyor.
    Island of Dreams'ten tek seferde sadece bir pokemon için dilek dileyebilirsiniz. Pokemonunuzu yeniden uyatana kadar tekrar Island of Dreams'e gidemezsiniz. Bununla beraber dilek dilemediğiniz müddetçe Island of Dreams'e arka arkaya gidip daha çok pokemonlara arkadaş olabilirsiniz. En sonda Tree of Dreams'te bütün arkadaş olduğunuz pokemonları seçip onlardan birine dilek dileyebilirsiniz.

    Island of Dreams'te şu an gidebileceğiniz 7 farklı ada bulunmakta. Bunlardan bazıları dediğimiz gibi belirli bir puan ve rozet sayısı istiyor. Ayrıca bunlar belirli tür pokemonlarla ulaşılıp o tür pokemonların genelde görüldüğü adalar oluyor. Bunların nasıl açıldığını ve türlerini tablo halinde vereceğim. Ancak burada hangi pokemonların ve itemlerin olduğunu forumda ayrı ayrı yazamam, onun yerine bulbapedia'dan link koyacağım.
    Bu tablo Black 2 White 2'ya göre. Black White için yerler ve puanlar farklılık göstermekte.

    Adaların ismine tıklayarak içerdikleri pokemonları ve itemleri görebilirsiniz.
    Pleasant Forest        3000 Dream Points ve 8 Rozet     Böcek, Elektrik, Çimen, Zehir
    Windswept Sky         1500 Dream Points ve 4 Rozet     Uçan
    Sparkling Sea            Gereksinim yok                         Su
    Spooky Manor           1500 Dream Points ve 4 Rozet     Karanlık, Hayalet, Psişik
    Rugged Mountain      3000 Dream Points ve 8 Rozet     Ateş, Dövüş, Toprak, Kaya, Çelik
    Icy Cave                   Gereksinim yok                         Toprak, Buz, Kaya, Çelik
    Dream Park               Gereksinim yok                         Normal

    Kısaca gereksinimleri söylemek gerekirse; Dream World'deki tüm yerlere gitmek için en az 3000 puana ve 8 rozete, tüm pokemonları görebilmek içinse en az 10000 puana ihtiyacınız olacak.

    Island of Dreams'te Spooky Manor
     Pokemon Dream World Rehber (Video)


    Pokemonlar ekranda sallanan eşyalardan karşınıza atlayabilir
     Pokemon Dream World Rehber (Video)


    Itemler ve berryler ekranda parlayan yerlerde gizlidirler
     Pokemon Dream World Rehber (Video)


    Pokemon için dilek dileme
     Pokemon Dream World Rehber (Video)





    UYANMA VE ENTRALINK

    Nasıl pokemonlarla arkadaş olacağımız ve berry/item bulabileceğimiz kısımlarını öğrendik. Şimdi sıra bunları oyuna göndermeye geldi. Tree of Dreams'ten dilek dileyip Treasure Chest'ten gönderilecek itemleri seçtikten sonra Dream World'den pokemonunuzu UYANDIRARAK çıkmanız gerekiyor. Eğer uyandırmazsanız oyunda bunları alamazsınız. Ancak uyanmamış iseniz tekrar Dream World'e devam edebilirsiniz de. Örneğin 1 saatinizi doldurdunuz ancak dilek dileyip item göndermeyi başaramadıysanız uyandırmadan çıkıp öbür gün tekrar girer ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Yerine göre yararlı da olabilir bu özellik.
    Dream World'den Exit and Prepare to Wake up seçtikten sonra artık artık internet sitesinde yapacak işimiz kalmıyor. Bundan sonra oyuna girebiliriz. Girince tekrar Game Sync yaparak pokemonu uyandırabilirsiniz. Ancak uyandırdığınız da daha önceden Entralinkte kalmış itemleriniz kaybedersiniz. Uyandırmadan önce gidip Entralink'ten almanızda yarar var. Zaten size uyarı verecektir. Pokemonlar ise bundan etkilenmez. Onları almanız şart değil, sizi beklerler.
    Pokemonunuz uyandırılınca eğer Dream World'de 500 paun ve üzeri toplayabildiyseniz 1 level atlar.

    Pokemonu uyandırma
     Pokemon Dream World Rehber (Video)


    Uyandırdıktan sonra artık Entralink'e gideceksiniz. Bunu C-Gear üzerinden Wireless seçeneği altından yapabilirsiniz. Entrallink'e ışınlandığınızda yapmanız gerek ilk şey eğer göndermişseniz itemlerini almak. Bunun için Entree Forest girişinde soldaki çocukla konuşuyorsunuz. Size itemlerinizi veriyoruz.
    Pokemonlara ise Entree Forest'a girerek ulaşıyorsunuz. Şimdiye kadar dilek dilediğiniz ve almadığınız tüm pokemonları burada görebilirsiniz. Yakalamak istediğiniz pokemonun karşısına çıkıp poketopu atmanız yeterli. Herhangi bir savaş yapmayacaksınız. İstediğinize göre poketopu kullanabilirsiniz.

    Entralink'e bağlantı
     Pokemon Dream World Rehber (Video)


    Entralink'ten item alma
     Pokemon Dream World Rehber (Video)


    Entralink'teki pokemonlarımız
     Pokemon Dream World Rehber (Video)


    Entralink'ten pokemon yakalama
     Pokemon Dream World Rehber (Video)


    Bununla beraber Dream World bitiyor. Umarım ihtiyacınız olacak her şeyi koymayı başarmışımdır. Eksik bir şeyler varsa veya karşık yerler varsa söyleyin düzeltirim.[simage][/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 21 Ekim 2013; 1:01:09 >







  • Sonunda tamamladım sanırım. Daha erken yapacaktım ama save dosyam mavi ekrana kurban gidince yazma gücü bulamadım kendimde
    Eksik, yanlış bir şeyler varsa söyleyin, hemen hallederiz. Simage linkleri sitede bozuk gözüküyor sanırım. Linklere tıklayınca çalışıyor ama. Bakacağım ona da.
    umarım yararlı olur, iyi oyunlar


    Edit: Koyduğum hiçbir simage çalışmıyor forumda, forumdan kaynaklı heralde.
    Edit 2: Düzelmiş gibi gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 21 Ekim 2013; 0:50:28 >
  • Müthiş bir rehber olmuş, Dream World hakkında hiçbir şey bilmiyordum gerçekten çok iyi oldu emeğine sağlık.

    Refresh atınca bütün resimler sorunsuz gözüküyor şuan bende.
  • Teşekkürler, umarım yardımcı olur.
    Bir iki değişiklik ve ekleme daha yaptım. Resimler bende de düzeldi şimdi, forumdandı sanırım.
  • Çok güzel , Teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.