Şimdi Ara

The Long Dark (2017) [ANA KONU] #Türkçe (80. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.592
Cevap
35
Favori
120.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sendemail kullanıcısına yanıt

    Doğal seçilim hocam, geçmiş olsun.


    Long Dark'ın gerçeği başınıza gelse, uyuyakalacaktınız demek

  • Katılıyorum.


    Bu da oyuna dahil bence.

  • Seneler once ara vermiştim nerderyse hiç bişey hatırlamıyorum hikaye modunda ilk 2 bölümü yapmışım işareti var.


    Bitti mi bu oyun simdi durumu nedir

  • AragornNerede kullanıcısına yanıt
    5 bölümü var 4 ü açık diye biliyorum sonuncusunu yayınlayacaklardı belki de yayınlanmıştır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bu harita çizmek ile ilgili birşey sormak istiyorum. Yeni başladım sayılır, hem haritaları öğrenmek için hem de biraz oyuna alışmak için en kolayı değil de bir üst zorluk seviyesinde gizemli gölden başlayarak tüm haritaları kömür ile çizmek istiyorum. Dediğim gibi amaç hem haritaları öğrenmek hem de hayatta kalma mekaniklerine adapte olmak. Fakat merak ettiğim birşey var, diyelim gizemli göl haritasını tamamen çizdim, daha sonra da diyelim ileride mütecaviz modda gizemli göle geldim, çizdiğim haritayı görebilecek miyim? yoksa her save'de haritalar sıfırlanıyor mu? yani amacım harita çizerken oyunu öğrenmek, ileride de daha yüksek zorluk seviyelerinde oynamaya başladığımda elimde harita olması. Ama her save'de haritalar sıfırlanıyorsa bunun bir anlamı olmaz tabiki. Bu durumu açıklarsanız sevinirim. iyi forumlar

  • iracible İ kullanıcısına yanıt
    Sadece o kayıtta kalıyor. Ama o kadar gezersen aşina olursun zaten. Birde elbette Google da hepsi var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iracible İ kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim yanıt için.

  • bazı taktikler vermek istiyorum.

    1-)yere bir meşale atarsanız başka bir meşaleyi kibritsiz yakabilirsiniz. bunu yapmak için meşaleyi attıktan sonra yakmak istediğiniz meşaleyi elinize alın ve yerde yanmaya devam eden meşalenin ucuna getirin basılı tutunca yanacaktır. büyük bir ateş yaktıktan ve artık ateş işinize yaramadığı zaman ateşten alabildiğiniz kadar meşale alıp bunu yapabilirsiniz.

    2-) diyelim ki pişirme ve parçalama yeteneğinizi hızlıca seviye atlatmak istiyorsunuz yapmanız gereken şey şu, geyik etini topla diyin ama bitmeden iptal edin 50 gram civarı et alıyor ama 1 parçalama puanı veriyor bu yöntemle tek geyikten normalde alacağınızın onlarca kat fazlasını elde edebilirsiniz pişirme içinde aynı yöntem geçerli. böylece çok hızlı seviye kasarsınız

    3-) diyelim ki hastalandınız ve çaya ihtiyacınız var böyle durumlar için çayları 0.01 kalacak kadar için ne kadar az olursa olsun hastalığınızı tümden çözecektir.

    4-) ateş yakmanız lazım ama az kibritiniz var en az kibritle nasıl yakarsınız ? önce bir meşale yakın ve kibrit yerine meşale seçip sınırsızca deneyin.

    5-) silahım yok geyik öldürmek istiyorum ? bir kurt ve geyik aynı yerdeyse kurt ve geyik arasında üçgen oluşturan kurt geyiğe yakın mesafede olunca sizi kovalamayı bırakır ve geyiğe saldırır sonra kurdu kovalayıp geyiği alabilirsiniz. kurt geyiği yüzde yüz öldürüyor.

    6-)yere atılan bir çubuk daima kuzeyi gösterir haritalardan yön bulamıyorsanız bu bilgi işinize yarayabilir. Özellikle fırtınalarda

    7-)bir yere tırmanacağınız zaman kahve için neredeyse hiç yorgunluk artışı yaşamazsınız çok az miktarda olursa da işe yarar (0.10 gr)

    8-) arabada uyuyabilirsiniz hem de uyku tulumunu kullanarak

    10-) bir mağara girişinde geyik kemiği varsa o mağarada ayı vardır uzak durun.

    11-) doğal maddeleri, (çubuk kömür geyik vb) mutlaka yerini değiştirin harita sıfırlanınca yenisi spawn olacaktır.(50 günde bir veya başka bir dilimde haritadaki her şey sıfırdan oluşur geyik kurt ve kömür gibi şeyler eğer siz kömürü almazsanız veya geyiği öldürmezseniz o günün sonunda tekrardan spawn olmaz ve önceki döngüden kalan geyik/kömür kalmaya devam eder.)

    12-) bir kurt öldürecekseniz 3'e basın ve yere yemek atın kurt yemeği yerken rahatça nişan alıp öldürebilirsiniz.

    13-) oyundaki karga sesleri size ayılar ve leşler hakkında bilgi verir. kargalar gahk gahk diye derinden ve biraz ağır bir ses yapıyorlarsa ayı vardır. kuşların sesine benzer ötme sesi gibi sesleri varsa yakınlarda bir ölü var. kurt geyik insan fark etmez bir ölü var, gidip karga tüylerini toplayın.

    14-)Bir haritaya gidince o bölgedeki bütün her şeyi tek bir noktada toplayın diğer gelişlerinizde çok rahat edeceksiniz ve kapalı alan korkusuna dikkat edin seçtiğiniz yeri bunu gözeterek seçin.

    15-)Oyunda Büyüteç, demir testere, uyku tulumu, demir çekiç gibi eşyaların bütün spawn noktalarını ezberleyin çünkü mütecaviz modunda başka türlü hayatta kalamazsınız.

    16-)Arabalardan aküyü alıp parçalayabilirsiniz (Galiba silah mermisi yapımından işe yarayabiliyormuş, Mütecaviz dışında oynamadığımdan tam bilmiyorum.)

    17-)Eğer üzerinizde et varsa kurtlar ve ayılar sizin olduğunuz yöne yöneleceklerdir örneğin bir odun parçalıyorsanız ve mesela 30 dk zaman geçiriyorsanız karşınızda ayı görürseniz şaşırmayın. Çünkü et kokusu yüzünden sizi takip etti 30 dk sürede de karşınızda belirdi.





  • Bu oyunda envanter yönetimini bir türlü beceremiyorum ve çok uğraştırıyor. Her şeyi yanımda taşımak istiyorum fakat ağırlık çok fazla etkiliyor. Bir yere base kurayım, itemları oraya istifleyeyim desem,keşif için başka bölgelere gittiğimde bu itemlar uzağımda kalıyor. Her harita için ayrı base kurayım diyorum, o da çok uğraştıroyr ve efektif olmuyor. Sırf bu yüzden oyunun oynayamıyorum maalesef. Yani en azından yanımızda el arabası gibi birşey olsa ona koysak itemları. Bir haritadan başka haritaya onla taşısak main base'imize. Çok can sıkıcı bir durum maalesef.

  • Teslaman kullanıcısına yanıt

    Depolama yeri buldukça elinizdeki aynı türden fazla itemleri bir bir atacaksınız hocam en makul yol bu. Tamir aletlerini yanınızda taşımayın. Oyun içi zaten ilk üç bölümde belirli yerlerde dolaşıp geliyorsunuz belirli bir sığınak var. Ağır eşyaları oraya depolayın. Yanınıza uyku tulumu, ateş yakacak malzeme(en azından tutuşturmak için, zaten yakacağı doğada buluyorsunuz), yiyecek ve silah alın. Gizli zulaları ve yan hikayeleri takip edin, daha fazla ağırlık taşıyabilmeniz için sırt çantası falan da bulabiliyorsunuz. Bu arada oyunun 5.bölümü hala gelmedi :(

  • Merhaba arkadaşlar 5-6 arkadaşız. Hep beraber oynayabileceğimiz bir oyuna başlamak istiyoruz. Long dark bunun için uygun mu ? Veya önerebileceğiniz birşey varmı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.