Şimdi Ara

Sony yavaşlaması genel mi ? Diğer markalarda da var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Kendim Xperia neo kullanıyorum, çevremde Sola ve P kullananlarda var. Geçenlerde Sp yi inceleme fırsatı buldum, ilginç olan şudur ki normalde hızlı olan bu telefonlar arasıra menü geçişlerinde bile kasıyor yavaşlıyor, simgeler gorunmuyor bir süre sonra ancak kendine geliyor ve bunu gördüğüm bütün Sony telefonlarda gördüm. Kastığı zaman telefonum Ram kullanımına bakıyorum normal ekstra bir şey yok anlam veremiyorum aynı Ram kullanımında çok akıcı olan telefon bazen niye yavaşlıyor?

    Diğer markalarda böyle bir şey görmedim, malesef Sp de bile bu yavaşlamayı görmem beni Sony'den soğuttu, sizde yaşıyor musunuz bu yavaşlamayı?



  • O bahsettiğiniz olaylar bütün Android telefonlarda var. Sony 'e özel bir durum değil yani. Olmasa bile belirli bir zaman sonra cihazına uygulama yüklemeninde etkisi ile oluşuyor. Yani senin anlayacağın işletim sistemi ile alakalı bir durum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram yükselse de kurtulamadıktan sonra bu yavaşlamadan telefon değiştirmenin mantığı yok, ben sırf bu yüzden telefon değiştirmeyi düşünüyordum.
  • Gelıstırıcı seceneklerınden bır ayar var onu aktıf ettıklerı ıcın oyle oluyor sımgeler gıdıp gelıyor degıl mı ? Sankı net yavas da goruntu gec yuklenıyor gıbı. Gelıstırıcı seceneklerınden bır sey saklama mı ne en altta bır secenek vardı hatırlayamadım onu ıptal edıp telefonun pılını cıkarıp takmak gerekıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknode

    Gelıstırıcı seceneklerınden bır ayar var onu aktıf ettıklerı ıcın oyle oluyor sımgeler gıdıp gelıyor degıl mı ? Sankı net yavas da goruntu gec yuklenıyor gıbı. Gelıstırıcı seceneklerınden bır sey saklama mı ne en altta bır secenek vardı hatırlayamadım onu ıptal edıp telefonun pılını cıkarıp takmak gerekıyor.

    Hem öyle oluyor, hemde menü geçişlerinde yavaşlama.
  • Arkadaşımda Xperia SP var nerdeyse 2 ayı geçti. geçenlerde elime alıp inceledim menü geçişleri ve sistem stabilitesi gayet yüksekti.
    Sorularının cevabına kendi görüşlerimle yanıt vereceğim :

    1-) Android telefonlarda zamanla başlayan yavaşalama sorunu Sony'e özgü değil, Google'ın nexus telefonları hariç diğer bütün markalarda görülen bir sorun. Google İşletim Sistemlerinin (4.0 ICS, 4.2 Jelly Bean) açık kaynak kodlarını bu firmalara veriyor , bu firmalar bu kodları kendi arayüzleri ve kendi silinemez uygulamarı ile harmanlayıp ( Sony Timescape , HTC Sence, Samsung Touchwiz ....) piyasaya sürüyorlar.

    2-) Benim teorime göre telefonda kullandığımız temel uygulamalar ve oyunlar (facebook, instagram, chrome, temple run2....) her yeni güncelleme ile yeni telefonlardaki işlemciler ve GPU'lara göre optimize edilip bir şekilde eski telefonları 6-7 ay içinde kasmaya başlaması sağlanıyor. Zaten google play'de en popüler uygulamaların altındaki yorumların hepsi bir yıldız şeklinde gidiyor. Böylece tüketiciler çift çekirdekli telefon yerine 4 çekirdekli 2 gb ram'li telefonlara özenip kapitalizm'in oyununa düşüyorlar.

    3-) Eeee her sene 1200 TL 'yi telefona mı ayırıcağım ?

    Tabii ki hayır, bu capitalizm oyununa gelmeyen Kale gibi XDA devolopers forumuna girip, telefonunu ilk günkü hızına geri döndüren yazılımcıların başlıklarına dalıyoruz

    Xperia S'in kendine has alt forumu bile var

    http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1518




  • pardon sen Xperia Neo kullanıcısıymışın, benim ilk android telefonum. Custom ROM ile kurtarabilirsin durumu, 512 MB ram sıkıntı yarabiliyor


    http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1276
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.