Şimdi Ara

LED Monitör Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Benim maruzatım çok basit: LED Monitör almak istiyorum ancak pazarı hiç bilmiyorum; yani hangi marka iyidir, hangisi sıkıntı yaratır herhangi bir bilgim yok çünkü ilk defa alacağım. "Netten araştırmadın mı?" diyebilirsiniz. Size danışmamın tek sebebi burada elbet binlerce LED monitör sahibi arkadaş ve onların en azından bir tecrübesi vardır. Ondan dolayı ben en iyisi nasıl bir monitör istediğimi ve niye istediğimi açıklayayım:

    Öncelikle ben bilgisayar mühendisi olduğum için haliyle yazılımlarla uğraşıyorum ve bu bağlamda çift ekran büyük nimet oluyor, ana sebebi bu. Ayrıca boş zamanlarımda da PS3'ümü bağlayıp oyun oynamak istiyorum. Onun için ekran kalitesinin iyi olduğu, renklerin canlılığını belli ettiği bir ekran gayet hoş olur. Fiyat olarak en fazla 400 TL'ye çıkabilirim (400 TL'den fazla ama hakikaten iyi bir monitör önerisi olursa sınırları zorlayabilirim, zaten taksitle almayı düşünüyorum). İstediğim özellikleri ise LED ekranın verebileceği maksimum kalite, HDMI giriş(ler)i ve mümkün mertebe son zamanlarda çıkmış bir model. Çözünürlük gördüğüm kadarıyla 1920x1080 şeklinde çoğunda. O çözünürlükte 20'' ten fazla büyüklüğü olan bir LED monitör önerisi olan varsa sebepleriyle birlikte açıkladığında çok memnun olurum.

    Herhangi bir model önermeyip bir marka için "gayet iyi" ya da "sakın alma" gibi tavsiyelere de açığım. Şimdiden çok teşekkürler.







  • Ben de yazılımcıyım aynen senin gibi bir monitör arıyorum. Benim bütçe biraz daha kısıtlıydı ve yaklaşık 2 haftadır araştırma yapıyorum. Bir karara vardım gibi. Benim önceliklerim panel tipi, çözünürlük, kontrast oranı ve dvi çıkışı gibi output özellikleri oldu.
  • Aslında çok bilgili değilim ancak IPS paneller şu an en iyi renkleri veriyor ancak fiyatları pahalı. Marka konusuna gelince samsung ve philipste yaşadğımım servis sıkıntıları sebebi (samsungda tv, philipste traş makinesi) ile çok çok iyide olsalar ben bu markaları tercih etmem. Monitör olarak ASUS bakabilirsin. Bu konuda daha bilgili arkadaşlar bizi bilgilendirebilirse daha iyi olur.


    http://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-monitorleri?sb=30&sk=0&br=ASUS
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.