Şimdi Ara

El freni Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben 1 hafta önce kadar chevrolet cruze hb aldım.bugün sabah markete gittiğimde arabayı yaklaşık 45 derece dik bir yokuşa bıraktım ve markete gittim 5 dk sonra geldiğimde aracın yol ağzına kadar kayıp sol tarafa geçiş yapmaya çalışan bir araca çarptığını gördüm ki buna gerçekten seviniyorum çarpmasa anayola çıkacaktı..arabanın el freni çekikti vitesi 1 e taktımmı onu hatırlamıyorum.ama karşıdaki aracın arka sol kapısını göçertmişti bende sadece çamurluk azcık göçmüştü birde tamponun boyası tamamen atmıştı.olaydan sonra aracı yine aynı yokuşta denedim el freni arabayı sabit tutmaya yetmiyor bunu fark ettim yanlız 1 haftadır böyle birşey olmamıştı çünkü arabayı park ettiğimde araba sabit duruyordu hareket etse arabadan inerken fark ederdim aynı şekilde arkadaşımda yanımdaydı ona fark ederdi neyse..Sorum şu servise ztn götüreceğim ama kullanıcı hatası deyip geri vericeklerini tahmin ediyorum bu el freninin bu şekilde tutmaması normalmi yoksa bir anormallik varmı..







  • elfrenini kaç diş çektiniz ? fabrika ayarlı el frenleri bazı yokuşlarda durmuyor tutmuyor. Benim corsa'nında tutmuyordu ayarlattım , tutuyordu aslında ama sonuna kadar çekmek gerekiyordu. Ayrıca vitesi 1 e takmışsınız ama aracın önü yokuş yukarı mı bakıyordu yoksa yokuş aşağı mı ? yokuş aşağı bakıyor ise vitesi geri vitese takmanız gerekirdi.Ayrıca elfreni çekerken tek seferde tam şekilde çekmek lazım bildiğim kadarıyla. Geçmiş olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 3 Ekim 2013; 21:32:06 >
  • Dik yokuşlarda el freninin son dişi daha zor çekilir. Tek hareketle son dişe kadar hızlıca çekmelisiniz. Eğer çekmediyseniz ki çok defa başıma geldi ve arabanın kaymadığına şükrettim, arabaya binip el freninin düğmesine basıp hafif yukarı çektiğinizde çıt diye bir diş yukarıya çıkar buradan fark edersiniz tam çekmediğini. Tam çektiyseniz de yokuşta duran araba el frenine yüklendiğinden el frenini indirirken yukarıya doğru biraz daha kuvvetli çekip sonra aşağı indirirsiniz. Eğer bu his yoksa ya el freniniz tam tutmuyordur ya da siz tam çekmemişsinizdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle sağolun. el freni son diş e kadar çekiliydi kazadan sonra onu teyit etmiştim ki yeniden denediğimde aynı yokuşta son diş e kadar çekmediğimde süratli bir şekilde kaymaya başlamıştı.Ve aracın önü yokuş yukarı bakıyordu.Ve dediğiniz gibi bir his olmuyor el frenini çekip indirdiğimde bundan önce accent kullanıyordum onda yokuş bıraktığımda el freni sert oluyordu bunda öyle bir his olmuyor. açıkçası hiç aklıma ayarlı olup olmadığı aklıma gelmedi daha doğrusu ayarlıdır diye düşündüm çünkü arabayı aldığımda expertize girdi ilk ondan sonra bana teslim ettiler.
  • çözüldü arkadaşlar, en üst noktada tutuyor şikayeti ile ilgili, arka çakmaklığın orayı bir ince tornavida ile açıyoruz. açtığımızda el freni telleri görünüyor. içine bakarak el frenini çekiyoruz. bir taraf diğer taraftan farklı çekiyor ise yani terazi bozuk ise anlamı tekerlerin ordaki mekanizmalardan biri çalışıyorken diğerinin çalışmaması buda en üstte kadar çektiğinizde anca frenin tutmasını sağlıyor. aslında freni tek taraf tutuyor. çözümüde iyi bir frenciye gidiyorsunuz ve tekerin orda bulunan el freni mekanizmasını söküp tamir ediyorlar yaklaşık 150 tl ücreti oldu benim. ama şimdi taş gibi oldu azıcık bişle çektiğimde el frenini kaya gibi tutuyor maşallah. şimdi bunu niyey yazsım, çoğu normal herzaman gittiğimiz motor ustalarımız konuyu bilmediğinden önce el frenine ayar yapmaya aşağıda kavramasını sağlamaya çalışıyor, yapamayınca konsol sökülecek, kablo değişecek gibi olası ihtimallerle işi uzuyor. oysaki işi bilen frenciler. hata bambaşka yerde saklı konsolu söktür döşemeyi söktürsende zaten çözülmeyecekti.

    ilk hali:

     El freni Sorunu



    arka tekerin ordaki mekanizmanın sökülmesi:

     El freni Sorunu


    mekanizmanın tamiri:

     El freni Sorunu


    son hali:

     El freni Sorunu




  • tipolu kullanıcısına yanıt
    Benim fren merkezlerim calisiyor. Diskim balatalarim yeni. El freni en yukarda bile saglam rutmuyor. Bunu icerden kendim ayarlamaya calisacagim ama mumkun mu bilmiyorum. Ustalar denedi beceremedi. Daha once ayarlanmis, sifirlanmiyor diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • denediniz mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.