Şimdi Ara

Astra h 1.3 cdti gaza basmama rağmen gitmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
23.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 hafta içinde 2. Kez başıma geldi.Arabayla konya afyon arası giderken 160 170 le gidiyordum uzun süre 140 altina pek inmedim.Sonra bir anda araba gaza basmama ragmen bagırıyor ama hızlanmıyordu.120 yi geçmedi.O şekilde afyona kadar vardım.Araba da devir yükselsede hızlanmıyordu.Neyse arabayı durdum bekledim çalıştırdım felan 3. Kapa açtan sonra arıza ışığıda söndü herşey normal.Bu hafta yine aynı yolda hızlı bir şekilde gelirken aynısı oldu ama bu sefer vites küçültükçe olay abardı.Çalşma olan yolda araba 40 ı geçmedi herkes korna çalıyor felan durmamda imkansız.Bastıkça devir sati yükseliyor ama araba ilerlemiyor.1. Vitese kadar düştüm sonra ilk yerde kenara çektim kapadım çalıştırdım düzeldi gibi oldu.

    Sizce ne olabilir bu araba gaz yemiyor ama şimdi sorun yok gibi yine?

    Not: Geçen ay yetkili serViste v kayışı ve gergisi değişti.Carbon clear dicekseniz onuda geçen yaz yaptırdım ama bişeyde farketmedi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • yapacak şey belli kardeş.iii bir ustaya gideceksin....
  • Abi bilmiyorum ama bence arabanın turbosunu şişirmişsin gibi geldi bana.. Benim de başıma aynı şey geldi edirne yolunda. Bir gün acelem vardı edineye gidiyordum gece hafta içi ve baya bir süre (yani 1 saat fln) tam gaz gittim hiç çekmeden ayağımı gazdan ve bir süre sonra tabi doğal olarak turbosu şişti arabanın ve gaz yememeye başladı tam gaz 110- 120 ye fln düstü araba anladım tabi hemen çektim kenara biraz bekledim soğusun diye rolantide çalıştırdım soğuttum sonra kapadım kontağı (bi 15 dk fln yani toplamda) sonra herşey normaldi çalıştırdım gittim. Eğer olan buysa normal bişey bu her turbolu arabada olan şeydir başka birşey gelmedi aklıma :)
  • Turbo valfi değişti birde egr temizlendi aorun bundanmış.Ve dediğinin aynısı oldu dostum:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vAYY anasını daha neler çğreneceğiz.. turbolu araçlarda uzun süre 150-180 km gidemez miyiz yani. Acaba bu mercedes bmw lerde de böyle mi, hemde dizel modellerinde.Bi de sizin araba 1.4 T mi yoksa 1.3cdti mı merak ettim. benzinlide de aynı şey oluyor mu
  • zingfth kullanıcısına yanıt
    Yani turbonun şişmesi denilen olay hızlı gitmekle alakasından çok tam gaz gitmekle alakalı tabi.. yapıştırdın mı halıya gaz pedalını bir iki saat oluyor valla :D Bundan bir sene fln önce de bir arkadaşım 1.20d şişirdi yine aynı yolda.. Olur öyle dedim bende :D
  • kevcimen3251 K kullanıcısına yanıt
    o yolda bişey var hocam . o yolu kullanmayın bence :D
  • Belki alakası olmaz ama Sen baskı balataya da bi baktır derim
  • bu olay benimde başıma geldi motoru yormamak lazım turbolu araçlarda demekki..
  • Arkadaslar herkese kazanız belasız günler bende opel astra 2006 113 bin kmde 1.3ctdi araç aldım bendede aynı hatayı yapmaya başladı bende 3 bın devırı arada geçmiyor ve arıza lambası yakıyor bide kalkarken ornek 2. Viteste 40 km hızda giderken ayağım gazda olduğu halde gaz kesiyor 1 sn falan hemen topluyor ustaya gösterdim katalitazör ve egr temizlenmesi lazım dedım temizlendi ama aynı sorunu yine yaşadım buna tam kesin çözüm bulan oldumu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de 2008 cdti astram var. Aynı hata bende de vardı, gaza aniden basınca güçten düşüyor arıza lambası yanıyordu. Makineye bağladılar turbo basınç valfi arıza gösterdi. Arabanın sağ ön kısmında alttan bakınca görünen bir parça. Değiştirdim bir haftadır baya bir zorladım bana mısın demiyor artık:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caslantas -- 8 Eylül 2015; 14:26:41 >
  • 6 ayda bir egr temizlenmek aracı çok rahatlatıyor aklınızda olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 ayda bir egr temizlenmek aracı çok rahatlatıyor aklınızda olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turbolu araçlarda ,belli bir devirden sonra bassanda araba gitmez benzinli gibi değildir.Aracın çektiğini hissttiğin devirde gitmeniz lazım.Astra H lerde uzun yolda, max.2500-3000 arası iyidir.
  • Bende de buna yakın bir şey oldu arabaya gaz vermeme rağmen belli bir deviri geçemedi sonra beşinci vitese geçtim devir saati sıfırlandı ama araba gitmeye devam etti.Eve kadar geldim ertesi gün sorun düzelmişti.1 aydır problem yok tahminim turbo kaynaklı bir şey ama ustaya gitmeden biraz daha hissedilir olmasını bekliyorum.
  • bu olayı yazın yaşadım. uzun süre hız sabitleyici ile kullanıldığından olmuş. arada bir yüksek devire vurup egzozu rahatlatmak lazımmış. sağ önde bi şeyi var kendiniz takıp çıkartabilirsiniz. makinaya bağlayıp sorunu yazılım üzerinden silebiliyorlar 200tl istemişlerdi. ya da arabayı biraz hor kullanarak kendi kendine düzeltmesini de sağlayabilirsiniz. 200tl vermek yerine 50tl mazot atıp turlamıştık kendiliğinden düzeldi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.