Şimdi Ara

Park halinde el freni cekilmeyine arabanin hareket etmesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende yasli bir fiesta var,arac park halinde iken,yokus asagi birinci vitesde iken agir agir hareket ediyor,geri vitesdede aynen gidiyor,bu normalmi yoksa bir problememi isaret,cevap verecek arkadaslara simdiden tesekkur eder,tabletin dandik klavyesi yuzunden yaptigim harf hatalarindanda ozur dilerim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Normal tabiki el frenini cekmeniz lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal tabiki. Araç boştayken el frenini çekmeli, ayak frenini bırakmalı. Stop edip aracı vitese atmalı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben normal olmadıgını düşünüyorum. Kars'ta ikamet ederken kıs aylarında (orada 11 ay kış olur :) ) el freni çekersen, "arabayı orada bırak, çözülmesini bekle" modundaydik. Rampalarda vs. aracı viteste bırakıp el freni çekmemek gerekir. Hiç bir arabada kaydırmazdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben normal olmadığını düşünüyorum. . . .şu ana kadar kullandığımaraçların hiçbirinde kaydırma olmadı. . .aracınıza bi baktırın. ..
  • Öncelikle tipik sanayici hareketidir o. El frenini çekmez ler. Vitese takarlar sadece.

    Ayrıca benim bildiğim 1 e takili bırakırsan araba bir kac cm haricinde kaymaz.

    Acaba sizin baskı balata bitme noktasına mi geldi -ki vitese taksaniz bile kayıyor
    uzmanlardan yorum bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende çekmeyenlerdenim. Yani sanayici tipiyim. Yokuşta park harici çekmem. Takarım vitese durur. Yıllardır böyleyim. Yokuşta ise kışın çekmeyenlerdenim. Kaymaya gelince, bence baskı balatan bitmiş. Bu nedenle kayıyor araban. Baskı balatan iyiyse kaymaz.
  • zaruri olmadıkça bende el frenini asla çekmem, bakın yokuşta demiyorum, zaruret olmazsa çekmem, böyle zırt-pırt el freni gerdirmeye ayarlatmaya gerek olmaz ...
  • Otomatik fites arabam var, P'ye takarim keyfime bakarim

    Saka bir yana, el frenini zaruri durumlar disinda (kar, kis, donma vs) cekmek lazim, duz yolda da biraksan az da olsa cekmek lazim.

    Aliskanlik haline getirirsen zaten cekmeden inemezsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Albeamdada çok dik bir yokuşta 1 e takıp elfrenini indirdiğimde böyle tık tık tık kayıyodu. Bir abime sorunca kompresyon az o yüzden öyle oluyor tarzı bişey dedi ama baskı balatam taş gibi yani ona ihtimal bile vermeyin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ITALIAN CAR'S

    Albeamdada çok dik bir yokuşta 1 e takıp elfrenini indirdiğimde böyle tık tık tık kayıyodu. Bir abime sorunca kompresyon az o yüzden öyle oluyor tarzı bişey dedi ama baskı balatam taş gibi yani ona ihtimal bile vermeyin.

    Sıkıştırma optimum seviyede olsa bile dik yokuşta kayar zaten.Bazı arkadaşlar yokuşta bırakıp kaymıyor diye iniyor sonra araba ufak ufak atlamaya başlıyor.Yıllar önce bu şekilde aracını yokuşta bırakan bir komşum daha sonra aracını 30 metre yükseklikten aşağı düşmüş ve bina ile duvar arasında buldu.El frenini sonuna kadar çekmeye gerek yok düz yol dahi olsa yeteri kadar çekmek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: electro_g

    zaruri olmadıkça bende el frenini asla çekmem, bakın yokuşta demiyorum, zaruret olmazsa çekmem, böyle zırt-pırt el freni gerdirmeye ayarlatmaya gerek olmaz ...

    Ya elektronik el freni varsa?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TuVNeRa kullanıcısına yanıt
    onların "bildiğim kadarıyla" ayarlaması yok, gerdirme boşluğunu kendisi alıyor-ayarlıyor, o kadarınıda düşünmüşlerdir, sigortasına bi swich bağlatarak istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz ...
  • Bence normal değil çünkü vitese takıp el frenini çekmezsen tüm ağırlıklar dişlilere biner tamam bu zararlı bişey ilk baş el freni çekilip ağırlıgı frene verdikten önlem amaçlı vitese takılmalı ama sizin dişliler sıyırıyorda olabilir çünkü kaydırmaması lazım
  • asla normal değildir. debriyajda veya daha da kötüsü motor kompresyonlarında kaçak olduğunu gösterir...

    yokuşta aracı tutan şey, silindirler içinde sıkışıp kalan havadır. onlar ordan kaçmadığı sürece piston çevrim yapamaz olduğu yerde kalırlar. aracın tüm yükü de şanzıman üzerinden bu pistonlara bindiği için araç rampada tutulur.

    eğer yavaş yavaş dişliden atlar gibi yürüyorsa silidirlerde sıkışan hava kaçıyor ve o silindir boşalınca motor da çeyrek tur çeyrek tur dönüyor demektir.

    kompresyonun nerden kaçtığına bakıp gidermek gerekir. silindir üst kapak contasından kaçıyor olabilir, segmanlardan kaçıyor olabilir, subap gaydlarından kaçıyor olabilir. her halükarda motorun açılması gerekir...
  • 1-2 ve geri viteste iken araç yokuşta kaçıyorsa öncelikle debriyaj balatasına bakılmalıdır.

    5 viteste yokuş aşağı bırakırsanız araç yavaş yavaş yokuşu inecektir.

    Saygılar...
  • Kompresyon düşükse bunu yapar normaldir
  • bi keresinde el frenini çekmeyi unutup arabanın arka tarafını dağıttıktan sonra artık 2 defa bakıyorum el frenine
  • bir baktırmak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: electro_g

    onların "bildiğim kadarıyla" ayarlaması yok, gerdirme boşluğunu kendisi alıyor-ayarlıyor, o kadarınıda düşünmüşlerdir, sigortasına bi swich bağlatarak istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz ...

    Benim scenicte eletronik el freni var. Araç stop ettiği anda çekiyor. Kışın donmaması için düğmesi var oradan indirilebilir. Fakat aracı stop edince el frenini çekiyor kartı almadan düğmeye basıp indiriliyor. Fakat kartı alıp şoför kapısını açtıktan sonra kesinlikle indirilmiyor aracın tekrar çalıştırılması gerekiyor. TUV muayenede eleman epey uğraşmıştı. Galiba ilk defa elektronik elfrenli bir aracı muayene etmiş. El frenini çekiyor denemek için aracı yürütüyor el freni hemen iniyor. 4-5 defa denedi . yanına vardım sorun mu var tutmuyor mu dedim adam nereden bileyim el frenini çekili tutamıyorum ki diye sitem etti.. Anlattım artık ama yine kontrol edemeden çıktı..




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.