Şimdi Ara

İşlemci ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar.benim sorunum işlemcinin geregınden fazla ısınıyor olması.. İşlemcim Intel Core i7 2600.kasam cooler master 4 orta boy ve 2 de buyuk boy olmak uzere toplamda 6 fanım var.Sorun aslında biraz ilginc bios ta CPU sıcaklıgı 80-90 arası gidiyor.anakartın kendi programı(GIGABYTE) 35 derece gösteriyor.Core Temp ise 45 derece.İşlemciyi hic bir sekilde fandan ayırmadım ve yerine düzgün bir sekilde oturmus vaziyette.tozunuda 2 gun önce üfledim makine ile.bu degerler pc de herhangi oyun,program vs vs calısmıyorken ki hali.10 dk Diablo 3 e girdim ve oyunu assa atıp sıcaklık degerlerine baktıgımda anakartın kendi programı 88.Core Temp 98 gösteriyordu.ilginctirki oyunu kapar kapamaz 10-15 saniye icinde sıcaklık degerleri 40-45 dereceye düstü.kafamı karıstıran herhangi oyun veya program acık degılken bu degerler sizcede fazla degilmi.Biosta CPU sıcaklıgının 90 derece göstermesi cok ilginc geldi bana.Birde hic bi programın gosterdigi sıcaklık degerleri birbiriyle uymuyor.İşin diger bir ilginc yanı ise CPU 98 derece gosterirken bile pc de kasma,bir sıkıntı veya yavaslama olmaması. Öneri ve yardımlarınızı bekliyorum tesekkürler.



  • termal macun zamanı gelmiş kardeşim sökeceksin fanı termal macun çekeceksin olacak canavar...
  • 1 saat önce fanı kontrol ediyim dıye pc yi actım.fanın ayaklarından bi tanesinin cıt cıtı kırılmıs.Gittim vatandan yeni cooler master bi fan aldım.termal macunu sıktım monte ettim.biosta 39-40 derece.Anakartın kendi programında 28 derece.Core Temp te 39-40 derece.pc de hic yuklenme yokken bu degerler sizce normalmidir.Bu arada izmirde oturuyorum havalarda gayet sıcak burada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fault -- 5 Eylül 2013; 13:07:23 >
  • Sıkıntı yüksek ihtimalle macundur zaten yenilediyseniz sıkıntı kalmaz inşaallah o sıcaklıklarda normal

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fault

    1 saat önce fanı kontrol ediyim dıye pc yi actım.fanın ayaklarından bi tanesinin cıt cıtı kırılmıs.Gittim vatandan yeni cooler master bi fan aldım.termal macunu sıktım monte ettim.biosta 39-40 derece.Anakartın kendi programında 28 derece.Core Temp te 39-40 derece.pc de hic yuklenme yokken bu degerler sizce normalmidir.Bu arada izmirde oturuyorum havalarda gayet sıcak burada.

    Bütün sıcaklık değerlerinin farklı gözükmesi de ilginçmiş.
    Bence o işlemciye bu sıcaklık değerleri normal hocam. Dert etmenize gerek yok bence
  • Hayatımda ilk defa macunu kendim sürdüm.hafif ince bi tabaka yaklasık 2 tane A4 kagıdı mı desem o cıvarlarda bisi.Ne kadar sürmem lazımdı acaba :s
  • Yeterli miktarda olmuş bence. Termal macuna biraz süre verin 1 haftaya toplanıyor bildiğim kadarıyla ve sıcaklıklar şuan normal. Yükte deneyin birde.
  • Tüm cevaplar icin tesekkurler askadaslar :))
  • fault F kullanıcısına yanıt
    En dogru isiyi fan speed programi gosterir yukle hem fan hizlerinida kontrol edebilirsin
  • Onuda indirip deniyim hemen tesekkurler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.