Şimdi Ara

hp z210

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.is-istasyonu.com/HP_Z210_PETRA_workstation

    merhabalar

    bu bilgisayara gtx serisi bir ekran kartı takabilir miyim?



  • bir tasarım modelleme bilgisayarı, neden gtx takmak istiyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a1a1a1fs

    http://www.is-istasyonu.com/HP_Z210_PETRA_workstation

    merhabalar

    bu bilgisayara gtx serisi bir ekran kartı takabilir miyim?

    ama takabilirsiniz tabii ki
  • Bu bilgisayara PCIe2 - x16 kart alıp takabilirsiniz. NOT: PCIe 3 desteği yok bu workstationda.
  • çok teşekkürler

    @BookerDeWitt

    testlere sıralamalara bakınca daha mantıklı gibi gtx


    peki arkadaşlar, hp nin yazılımsal olarak engellemesi gibi bir şey sözkonusu olabilir mi?
  • a1a1a1fs kullanıcısına yanıt
    Siz bu bilgisayarı ne için almak istediğinizi söyleseniz aslında daha çok yardımcı olabilir forum.

    Hem iş hem oyun bilgisayarı olsun diye alıyorsanız, anlarım ama sadece oyun için alacaksanız bu workstation size avantaj kazandırmaz bilakis dezavantaj olur.

    Birkaç not:
    HP 'den workstation ı alırken bir garanti şartnamesi vardır. Böyle bir kart eklemenize izin vermeyebilirler. Ya da bu kartı ancak kendilerinin takıp kurması dahilinde garanti veriyor olabilirler ki bu durumda kartı da kendilerinden almanızı bekleyebilirler. O halde dahi ben ASUS siparişi geçtim bana Gigabyte takabileceklerini söylediler diye gelip burada sızlanmanız içten bile değil. HP, Compaq, IBM gibi corporate çözümler sunan firmalar uyumluluğu yüzde yüz test edilmemiş bir donanımı garanti dahilinde sisteme eklemezler. Her ne kadar rüştünü ispatlamış donanım olsa bile bu böyledir.

    Ha tabii siz kartı alıp kendiniz de takabilirsiniz. Ama genelde HP BIOS larda özel programlama yaptırır kendine. AMI-AWARD-Phoenix BIOS olsun onların generic hallerini değil HP damgası yiyip çeşitlendirilmiş halini alırsınız. Bu tip durumlarda BIOS un şifrelendirilmediğinden emin olun zira ekstra PCI-e slotları biostan kapatılmış olabilir ve bu durumda ancak HP teknik servisi BIOS tan açabilir.

    Siz bunları bilin de makinayı almadan önce konuşabilin bu durumları diye yazdım.

    Kolay gelsin




  • teşekkürler @Deniztns çok yardımcı oldun

    ofisteki bilgisayarlar z210, alınmış önceden bilinmeyerek ama ekran kartı yetersiz, quadro600

    bilgisayarların bakımını yapan kişi sadece sadece 4 ekran kartının (quadro) takılabileceğini, hp nin anakartlarının özel olduğunu söyledi ve anakartın üzerindeki HP logosunu gösterdi.

    Ekran kartı kesinlikle oyun oynamayacak, ama kullanılan 3d programlar için oyun ekran kartı daha uygun şu teste baktığımızda, özellikle gtx770 fiyatını da düşündüğümüzde dikkat çekici

    Passmark G3D Puanlaması

    http://www.videocardbenchmark.net/gpu_list.php




  • a1a1a1fs kullanıcısına yanıt
    Bu tip testlerin hangi API kullanılarak yapıldığı da önemlidir. Siz eğer CAD/CAM projelendiren bir firma iseniz veya bir animasyon , reklamcılık stüdyosu iseniz kullandığınız programlar OpenGL üzerine yoğunlaşan uygulamalar olmalıdır. DirectX çözümleri proje ölçeklendirmede, uygulamaya dönük plugin kullanımında sizi kısıtlayacağından ve büyük ihtimal paylaştığınız linkteki test DirectX api kullanımıyla yapıldığından (genele sunulmuş test olduğundan büyük ihtimal DirectX API si olduğunu varsaydım) sizin kaile almamanız gereken bir test olacaktır.

    Özellikle , Autodesk'in(EDIT:AutoCAD) gibi mimari mühendislik odaklı çizim projelendirme uygulamaları, 3dsmax,Maya,Softimage,Lightwave gibi animasyon ve 3d tasarım programları yeniden ölçeklendirme ve özellik genişletme opsiyonları ile kendi adından söz ettirmiş uygulamalardır. Bunun yolu her ne kadar Directx render output verebilseler de OpenGL den geçmektedir. Söz gelimi siz C kodlayarak bir OpenGL eklentisi yayınlayabilir ve bunu 3dsmax te direkt hardwarein yorumlaması için hazırlayabilir ve optimum sürede yazdığınız özelliğe göre renderlama yaptırabilirsiniz. Asıl olaylar burada dönmektedir kısacası. Sahip olunan ve sürekli eklenen library plugin tabir ettiğimiz bu nesneler OpenGL açık grafik dili ile sürekli yararlanabileceğiniz bir kütüphane havuzu sağlamaktadır. Profesyonel dünyada bir işi en optimum sürede yapmak esastır ve açıkçası sizin bu konuyu açma sebebiniz de zamanla ilgilidir. Lakin DirectX size bu konuda destek olacak bir mecra değildir. E tabi şayet bir oyun geliştirme firması değilseniz.

    Size tavsiyem kütüphane havuzunuzu geliştirin ve ilgili forumları okuyun. Hangi uygulamayı kullanıyorsanız o uygulamanın resmi forumunda bu kütüphanelere ait (plugins) yorumlar bulacaksınız. Tavsiyem aplikasyonun standart renderine kendinizi bırakmamanız ve optimizasyonu ve daha hızlı , kaliteli renderi yakalayabileceğiniz kütüphaneleri kullanmanız veya geliştirmenizdir.

    Özetle, Quadro, FireGL gibi kartlardan şaşmayın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniztns -- 5 Eylül 2013; 15:37:23 >




  • teşekkürler güzel bilgiler edindim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.