Şimdi Ara

bios u bozdum tekrar biosu flashlasam gömülü olan lisans iptal olurmu? acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben bir laptop aldım Windows 8 core single language x64 ön yüklü idi. 5-6 ay sonra bilgisayarı çöp gibi yaptım, format atmak istedim yine aynı MDSN sürümü internetten indirip bootable flash belleğe attım, sonra kuruluma başlıyacaktım ki usbden başlatamadım. sonra öğrendimki uefi bioslarda böyle sıkıntı varmış iptal etmek gerekiyormuş. onuda yaptım( bu arada harddisk GPT den MRB ye çevirdim, harddiskteki tüm alanları silip yeniden oluşturdum) ve kuruluma başladım. Windows 8 i kurdum lisans anahtarımı girdim ve ürün aktifleştirildi....

    şimdi sorunum şunlar


    bunu yapmadan önce Windows 8 boot süresi 7-10 sn arasında idi. şimdi 15-20 sn arasında 2 katına çıktı.

    birde biosu tekrar flashlıyayım diyorum ama! biosa gömülü olan lisans iptal olurmu onu bilmiyorum olmassa sitede baktım biosa güncelleme çıkmamış laptopa yüklü olan sürümle sitede olan bios sürümü aynı.
    yukarıdaki işlemi yapsam laptaopta hiçbir parça değişmedi bios ayarları yani o boot menüsündeki Windows boot manager hitachi hdd ayarlı olurmu ?

    ayrıca bios boot sekmesinde fast boot = enabled ve launch CSM = disable yapıyorum ama 1. resimdeki gibi Windows boot manager: hitachi x1241.... gelmiyor o kısımda hiç bir şey yazmıyor. add new boot options seçeneğide gelmiyor..

    hiç bir yere ellemeden önceki bios ayarları bu şekilde idi

     bios u bozdum tekrar biosu flashlasam gömülü olan lisans iptal olurmu? acil yardım



    şimdi bu şekilde( resimdeki Boot Option 1# realtek değil, hdd seçili Hitachi X2154424 gibi bir şey yazıyo, resimi başka yerden buldum)

     bios u bozdum tekrar biosu flashlasam gömülü olan lisans iptal olurmu? acil yardım



  • ++++
  • ++
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.