Şimdi Ara

Trafik Cezası Geldi Dava Açmayı Düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Para cezası karar tutanağında da yazdığına göre 15 gün içerisinde trafik ya da sulh ceza mahkemelerine itiraz edebiliyorum. İtirazımın gerekçesi de öncelikle ihlal tarihinin 14.02.2013 olmasına rağmen tebligatın üzerine basılan damgada görüldüğü üzere tebliğ tarihinin 21.08.2013 olması yanı arada yaklaşık tebliğ edilmeden geçen 6 aylık bir süreç var. İkincisi ve garip olanı ise internet vergi dairesinde herhangi bir borcumun görünmüyor olması hala. Bildiğim kadarıyla plakaya kesilen cezaların (benimki kırmızı ışık ihlali ve kamera görüntüleri var) 10 iş günü içinde tebliğ edilmesi gerekiyor. Ancak bu karar nerede yazıyor onu öğrenemedim. Kararın tam yerini görebilirsem itiraz dilekçemde belirteceğim bu kararı. Eğer emsal niteliğinde önerebileceğiniz güncel dilekçeler varsa ve yazabilirseniz çok memnun olurum arkadaşlar çünkü itiraz etmek için çok kısa bir sürem kaldı ve tatilden yeni geldiğim için bi tebligattan daha dün haberim olabildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanYücel -- 2 Eylül 2013; 11:54:09 >



  • banada yazmış şerefsizler, otobüs durağına parketmişim, yalanında böylesi allah belalarını versin..

    banada 20 nisanda yazmışlar daha bugün geliyor 77 tl para cezası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 2 Eylül 2013; 11:45:29 >
  • 10 gün içerisinde tebliğ edilecek diye bir şey yok, bir şey çıkmaz boşuna masraf edersiniz, bana ağustos'ta kesilen ceza ocak'ta vergiyi öderken gözükmüyordu, bir sonraki mart ayında gözüktü, 7 aylık da faizle birlikte... cezayı kesen yer sizin aracınızın bağlı bulunduğu vergi dairesine gönderir artık onlar size ne zaman gönderirse, sizi bulamadıklarında da aylarca sisteme girilmeyi bekliyor cezalar
  • Bugun trafik mahkemesine ilgili dilekçe ve belgelerle itirazımı belirttim. Sonucu buraya yazarım dava sonuçlandığı zaman
  • 6 Nisan 2011 tarih ve 27897 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Kanunu Hükümleri Gereğince Uygulanan İdari Para Cezalarının Tahsilinde Ve Takibinde Uygulanacak Usul Ve Esaslar İle Kullanılacak Alındılar, Tutanaklar Ve Defterler Hakkında Yönetmelik’in 10/1-b ve 10/2-b maddesi şöyledir:

    “Araçların tescil plakasına göre düzenlenen tutanaklar hakkında yapılacak işlemler

    MADDE 10 – (1) …

    b) Tutanağın tebligat işlemlerine ihlalin tespit edildiği tarihten itibaren on iş günü içinde başlanarak, Karayolları Trafik Kanununun 116 ncı maddesi hükümleri uyarınca araç sahibine, sahibi birden fazla ise tescil kaydının ilk sırasındaki sahibine posta yoluyla tebligat yapılır.

    (2) Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağının sabit/masa üstü cihazlarla elektronik ortamda (Ek–2) üretilerek düzenlenmesi halinde;



    b) Tebligat işlemlerine on iş günü içinde başlanılır.”

    Aşağıdaki örnek karar 2007 tarihli yukarıdaki yönetmelikten önce yürürlükte olan yönetmeliğe göre bu süre 7 iş günü idi.

    Dikkat edilmesi gereken sürenin hesabında iş günü olarak hesaplamak. Tebliğ tarihi değil tebligat işlemlerine başlanıldığı tarih sürenin başlangıç tarihidir. Bunu da zarfın üzerindeki damga veya barkod numarasından anlabilirsiniz.

    http://www.metinozderin.av.tr/7-gun-icinde-tebligatina-baslanmayan-trafik-para-cezalari-yasal-olarak-gecersizdir.ozderin-avukatlik-burosu-ankara-turkiye
  • böyle saçmalık mı olur? 2009 da sattığım arabayla ceza yemişim.2008 yılında. satarken de gözükmedi. ceza bana martta geldi. o da e devletten tesadüfen farkettim. şimdilik ödemiyorum. 128 liralık ceza 256 lira gecikme faizi yemiş. bıktım devletin bu saçmalıklarından..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 2 Eylül 2013; 17:49:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.