Şimdi Ara

Mac Pro Retina soğutucu yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Apple Macbook Pro Retina 15'' için soğutucu arıyorum. Geçen gün Vatan bilgisayarda Zalman NC3 / NC11 modellerine baktım ve cooler master'ın şu modelini bizzat denedim. (http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook%20Stand%20ve%20So%C4%9Futucular/cooler-master-r9-nbc-inev-gp-notepal-infinite-evo--12---17-notebook-sogutucu-%283-port-usb%29/productdetails.aspx?I_ID=56734 )

    Ancak bana yeterli gelmedi, fiyatları 100-150 tl civarı olsa da beklediğim gibi çıkmadı denediklerim.

    Önceleri Almanya'dayken aldıgım pervane (http://tesco.scene7.com/is/image/tesco/489-1564_PI_1000018MN?wid=170&hei=170&$Offers$ ) ile soğutuyordum, mac'in altını da açıkta bırakıyordum, iş görüyordu. Ancak bozuldu

    Alet quad-core 2.7 GHz, 16 GB Ram olan modelden piyasadaki en üst model sanırım. Daha oyun yükleyip deneme fırsatım olmadı, fakat video encoding yaptığım için tüm gücünü kullanıyor haliyle. Kendi fanı aktif olduğu halde baya ısınıyor. Ama kapanmadı, çok da zorlamıyorum, soğumasını bekliyorum.


    Önerileriniz nelerdir, nasıl birşey kullanmalıyım? Mac kullananlar bilir, klavyenin üstündeki şerit ısınıyor, yani bölgesel bir soğutma daha faydalı olur. Isı başka bölgelere fazla yayılmıyor çünkü.

    Şimdiden teşekkürler







  • Bu konunun size faydası olabilir,piyasada satılan soğutucuların yetersiz olmalarının sebebi fanlarının 5v olması.linkini verdiğim konuda bahsettiğim gibi 50-60 tl gibi bir bütçeyle 100-150 tl lik soğutuculardan daha iyi bir soğutucuya sahip olabilirsiniz

    http://forum.donanimhaber.com/m_80293352/tm.htm
  • Konuyu gördüm teşekkürler. Peki laptopu masaüstünde kullandığımda başka çeşit fan alsam iş görür mü? (notebook soğutucudan farklı olarak)
  • Almanya'dan aldığınız tarzda bir fan mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet onun gibi, ancak onun kanatları falan hassas çıktı 7 € lık üründü, kısa sürede teklemeye başladı ve sonunda bozuldu

    Değişik birşey de önerebilirsiniz, bakıp denemekte fayda var..
  • Bildiğim kadarıyla macbook pro yekpare aliminyumdan yapılıyor,yani laptopunuzun kasası aslında kocaman bir pasif soğutucu ve inanın bana laptopunuza linkini verdiğim konuda bahsettiğim tarzda bir soğutucu yaparsanız çok iyi sonuçlar elde edersiniz.yapmaya karar verirseniz her konuda yardımcı olurum.

    Soğutmak istediğiniz sadece laptopun üstü ise tripod lu ya da daha önce kullandığınız ürün gibi pervaneler yüzeysel soğutma yapabilir ama bu soğutma konfor odaklı olur eliniz falan yanmaz yani,onun dışında laptopun soğumasına fazla yardım edeceğini sanmıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.