Şimdi Ara

Ucuza Nas Server Oluşturmak. Ama nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Uzun zamandır internetten içerik indirmekteyim. Bunların bazıları 3.5 inc usb hddlerde, bazılarıda usb dock ile eriştiğim internal hdd lerde bulunmakta. bu medyaları bir araya getirmek istiyorum, ancak nas serverler oldukça pahalılar. içlerindeki donanıma baktığımda öyle süper güçlü cihazlar da olmadıklarını görüyorum. elimde bir adet asus eee ha1005 netbook var. kenarda yatıyor. şimdi ben bu aleti parçalarına ayırsam bir şekilde sata portlarını çoklayıp elimdeki internal hdd leri bu alete takabilir miyim? ucuz yoldan nas server yapmaya çalışıyorum aslında. raspberry pi ye baktım biraz, ama performansı çok düşük olduğu yönünde yorumlar var.
    ikinci el bir masaüstü pc'ye de takabilirim ama çok fazla elektrik tüketmesini istemiyorum sistemin. malum 7/24 açık kalacak alet.
    görüşlerinizi yazabilirseniz sevinirim.
    teşekkür ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ne yaptınız, kendiniz bir çözüm bulabildiniz mi?
    Ben de size yazılacak tavsiyeleri merak ediyorum.

    benim internette baktığım kadarıylagenelde atom işlemcili itx anakartlar kullanılmış, bu kartlarda iki tane sata bağlantısı oluyor bu sorunu aşmak içinde ya sata girişi arttıran kartlar kullanılmış yada raid kartlar kullanılmış.

    raspbery downloader olarak kullanılırsa bir disk için yeterli olur ama usb olmayan diğer diskleriniz için bir çözüm bulmak zor olacak bulsanız da heralde kaldırmaz zaten.netbook sata nasıl artırılır bilmiyorum ama usbleri kullanarak (en az üçtane vardır gerekirse de usb hub kullanılır ) nas kurabilirsiniz ama buseferde yine usb olmayan diskler açıkta kalacak.
    velhasıl biraz profosyonel bir tavsiye bulmak lazım.

    işletim sistemi yanı kolay zaten ;
    nas4free, freenas, openmediavault,openlifer kullanılabilir,

    raspbery için zaten linux yazılımından başka çare yok. onuda samba server, transmission-daemon, vsftp, ve minidlna ile halledersiniz.

    ayrıca dikkat edilmesi gereken bir önemli hususta dosya transfer hızları;
    raspbery pi de data transfer hızında çok sıkıntı var. yerlerde sürünüyor denebilir.
    bu yüzden gigabit lan destekli bir anakart düşünmek daha akıllıca bir seçim olur. (eski pc lerde de buna dikkat etmek lazım.)
    hd filmlerin transferi ve oynatımında sıkıntı çıkmaması için switch, router gibi cihazlarında gigabit desteği olması bu sıkıtıları çözecektir.


    edit: imla ve ekleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 1 Eylül 2013; 15:58:27 >




  • Ucuza biraz zor bulursun. Bitp azarı denilen ikinci el esyaların oldugu yerlere bakman gerekir mesela istanbulda dolapdere de kuruluyor her ctesi gunuydu satan kisi bilmediginden ucuza alabilirsin. Veya usb hostlu bir modem veya access pointlerle baglayabilirsin Örnegin Airties cihazlar sn 2 3mb yazabiliyordu. cihazın donanimi saglamsa sıkıntı yasamazsın. Yada asagidaki ilanda biri satiyor en uygun bunları bulabildim. pazarlık yapıp onu alabilirsin.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-zyxel-marka-nsa-2401-model-nas-server-133713553/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-sunucu-server-zyxel-nsa-320-nas-server-134150837/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-sunucu-server-qnap-ts-412-turbo-nas-4x2.5-3.5-4x3tb-destekli-nas-server-127229791/detay

    Kolay gelsin.




  • TPLink WD8970 tavsiye ederim. USB flash ftp paylaşımı ile kendi bulutunu oluşturabiliyorsun
  • Ikinci el bir NAS makine alin.. Ben oyle yaptim.. Diger turlu normal bir PC'yi ya da Netbook'u NAS yapmak demek bosuna elektrik yakmak demek..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axiadam

    Ikinci el bir NAS makine alin.. Ben oyle yaptim.. Diger turlu normal bir PC'yi ya da Netbook'u NAS yapmak demek bosuna elektrik yakmak demek..

    Nasıl bir makine aldınız ki, tavsiye edebilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirgen -- 1 Eylül 2013; 23:20:58 >
  • Ben Synology DS210J aldim.. 2 disk takma yeri var.. RAID yapabilir ya da ayri ayri kullanabilirsiniz.. 170 TL'ye aldim. Download Station ozelligi var, torrent flash get gibi ya da parali uyelikle download yaptiran yerlerden download yapabiliyor. Kullanici tanimlamalari yapip klasor erisimlerinide kisitlayabiliyorsunuz.. 1 GB etherneti var, USB'den printer ve disk paylastirabiliyorsunuz vs vs..

    Ben memnunum ama ayni memnuniyeti sizde yaratirmi bilemem
  • baktım biraz özelliklerine güzel ürün, işlemci 800mhz ram 128mb yeterli oluyor mu?
    data transfer hızında ve hd film seyretmede sıkıntı oluyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dirgen

    baktım biraz özelliklerine güzel ürün, işlemci 800mhz ram 128mb yeterli oluyor mu?
    data transfer hızında ve hd film seyretmede sıkıntı oluyor mu?

    Data transferi birazda disklere bagli.. 1Gbps'lik networkte 35-40Mb/sn ile aktarim yapabiliyorum.. 100Mbps'lik networkte 10-11Mb/Sn arasinda.
    HD ya da MKV film izlerken takilma falan yok ve bunlari genelde 65Mbps WiFi ile yapiyorum..
  • Merhabalar,

    Seagate 4 bay NAS Server 16TB, satın almıştım birkaç ay önce fakat ihtiyacım kalmadığı için satıyorum. ilgilenen arkadaş olursa lütfen pm atsın.

    Ürünün deatyları;
    http://forum.donanimhaber.com/m_85574076/f_//tm.htm#85574076
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.