Şimdi Ara

Ucuz motorin bilmecesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar kaçtır Ankara'dan doguya giderken Kirikkale yakinlarinda ucuz motorin satildigini goruyorum. En son karadenize giderken bilindik bir markadan gozumu karartip (alpet olabilir) 3,85 e depomu fulledim. Pompaciya sordugumda, herkesin eurodieseli ayni rafineriden aldigini ve buyuk markalarin cok kar etme isteklerinden dolayi indirim yapmadigini soyledi.

    Bu konuda ne dusunuyorsunuz? Fiyatta ciddi fark var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • adamın dediği doğru şimdi sunpette opette aynı fiyata satsa kim sunpetten alırki? büyük firmaların reklama indirime ucuza ihtiyacı yok çünkü onlardan alalın müşteri kitlesi belli adamlar yaktı hesap etmiyor ama bizler yakıtı hesap ederek yolculuk yapıyoruz. mazot yada lpg ucuza alınabiliyor ben ucuz olanını alırım neden daha fazla para vereyim ki ?
  • Dediği mantıken doğru. Hepsi aynı rafineriden alım satıyor sadece marka var. Fakat güvenilirlik de önemli. Nerden bileyim mazota kanola yağı karıştırmadığını?
  • O da birsey mi daha bir hafta olmadı ankaraya gittim geldim aksaray civarında motorin 3.70 olan yerler vardı..Hatta bir yerde 3.63 tabelası gördüm 1500km yolda araara mazot aldım ve her aldığım yerde litresi 4tl den aşağıydı..Elbette güvenilir yerden almak gerek ama bu kadar fiyat farkına da oha diyorummm..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gezginbur

    Dediği mantıken doğru. Hepsi aynı rafineriden alım satıyor sadece marka var. Fakat güvenilirlik de önemli. Nerden bileyim mazota kanola yağı karıştırmadığını?

    Çok doğru. Bu işin Garantisi yok maalesef. Şu zamana kadar hiç değişik yakıt almadım. Genelde hep opeten alırım arada motor için değişiklik olsun diye shelden alırım ama hiç gidipte ucuz yakıt satan yerden mazot almadım çok param olduğundan değil yanlış anlaşılmasın korktuğum için. Malum dizel araçların motorları benzinliye göre biraz daha hassastır bir sorun çıktığı zaman benzinli bir araç kadar az masraf çıkartmayacak ha şu var tabi olduktan sonra opeten yada başka firmalardan aldıktan sonrada olur ama en azından kafanız rahat eder. Bu konuyu bende merak ediyorum aslında güvenilir mi diye ama işte güvenemiyorum maalesef. Gecen hafta uzun yol yapmıştım aracımla mola vermek için benzinlikte durdum ucuz benzinle motorin satıyorlardı gerçekten de fiyat farkı vardı ne yalan söyleyeyim bir şey gözüme çarptı molada beklediğim süre boyunca bir sürü kamyon geldi yakıt almak için giderken dikkatimi çekti hepsi kapkara duman atıyorlardı görseniz yanıyor dersiniz o derece bilemiyorum alakası var mı ama yakıt alan 8 kamyondan en az 5i dediğim gibi yanıyormuş gibi gidiyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Walter_Sobchak

    Arkadaslar kaçtır Ankara'dan doguya giderken Kirikkale yakinlarinda ucuz motorin satildigini goruyorum. En son karadenize giderken bilindik bir markadan gozumu karartip (alpet olabilir) 3,85 e depomu fulledim. Pompaciya sordugumda, herkesin eurodieseli ayni rafineriden aldigini ve buyuk markalarin cok kar etme isteklerinden dolayi indirim yapmadigini soyledi.

    Bu konuda ne dusunuyorsunuz? Fiyatta ciddi fark var..

    bahsettıgın yer ırmak mevki
    kadoil-moil-alpet
    istasyonları var
    ben 4 yılddır gelıp geçerken alpet ten alırım mazotumu
    çok şukur bır sıkıntı yaşamadım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nego0505 kullanıcısına yanıt
    Kamyonların enjektörleri tıkanmadığı için sorun yok gerçekten. Fakat bizim arabaların enjektörü bir tıkandımı pompayı bozar en az 2000 tl masraf çıkarır. Eminim mazota geri dönüşümlü kızartma yağı falan karıştırıyordur böyle firmalar.
  • Hayatımda bir kere ucuz akaryakıt aldım. Normalde aldığım po'da 4.21 iken otoban girişindeki po 3.89 du. Çok güvenemedim 50 liralık aldım. Ertesi gün motorin filtresinde su var lambası yanınca birdaha tövbe ettim. Belki de güzel yakıttır ama ucuz etin yahnisi yavan olur diye düşünüyorum
  • Turbosuz araçlarda koy yemek yağını gitsin ama turbolu olunca her eurodiesel gerçekten öyle olmayabiliyor. Bazı araçlar çok hassas. DCi motor gibi. Ama bende yakıt seçiyorum Total'i çok övdüler onu deniyorum. 2 depo yeterli olacaktır bir inceleme için bakıcaz artık
  • Ucuz mazot satan istasyonlar genelde benzini o kadar ucuza satmıyormar, neden acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam mecburiyetten önceki gün crdi'nin gırtlağına merzifonda ucuz mazotu dayadım. Önceden saxo vardı ne versen yakıyordu ama bu commonrailler sıkıntı yapabilir. Ucuz mazot satan yerlerde bi sürü boş ad-blue bidonu var, büyük ihtimal başka türlü bi yakıtı ad-blue ile inceltip satıyorlar. Özellikle sordum euro mu diye, euro dedi ama pek inanamıyorum doğrusu. 4.40'tan da mazot alınır mı, alacaz gibi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.