Şimdi Ara

Bu habere DİKKAT !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamun aleyküm bu gün televizyon izlerken dikkatimi çekti . Kimsenin başına gelmesini istemem bu yüzden haberi paylaşayım belki birilerine yardımım dokunmuş olur ... Hayırlı günler ...

    TEKİN GÜRBULAK - İZMIR
    Dolandırıcıların son yöntemi pes dedirtti.

    Satılık lüks otomobillere talip olan, fiyatta anlaştıktan sonra güven sağlamak için kaparo veren sahtekârlar, ödeme için satıcının kimlik ve hesap bilgilerini alıyor. Devir anı geldiğinde paranın satıcı hesabına geçtiğini gösteren sahte EFT ekranını kurbana gösteriyor. Paranın hesabına geçtiğine inanan mağdur, devri gerçekleştiriyor. Bu yöntemin son kurbanı, 120 bin liralık otomobilini kaptıran işadamı A.N. oldu.

    Art niyetli kişilerin, internet üzerinden otomobil satmak isteyen vatandaşları kandırma yöntemi akıllara durgunluk verdi. Son dönemde özellikle büyük şehirlerde hızla artan vurgun yönteminin detayları mağdur ifadelerinde ortaya çıktı. Polis kayıtlarına göre; dolandırıcılar, internet üzerinde satışa çıkarılan lüks otomobillere talip olup, sahibiyle telefonla irtibata geçerek buluşuyor. Dolandırıcı, fiyatta anlaştıktan sonra kaparo veriyor ve devir anında para transferinde vakit kaybetmeme bahanesiyle satıcının kimlik ve hesap bilgilerini alıyor. Satıcıyla ertesi gün devir için tekrar buluşan dolandırıcı, internet üzerinde hazırladığı, paranın satıcı hesabına geçtiğini gösteren sahte EFT ekranını kurbana gösteriyor. Paranın hesabına yattığına inanan mağdur, otomobilin devrini gerçekleştiriyor. Vatandaşlar, çarpıldığını anladıktan sonra hiçbir şey iddia edemiyor.

    İŞADAMINA 120 BİN LİRALIK TOKAT

    Yöntemin son kurbanı Kocaeli’de yaşayan işadamı A.N. oldu. İddiaya göre; lüks otomobilini internet üzerinden satışa çıkaran A.N., talip olan kişiyle telefonda görüşüp, pazarlık için buluştu. Fiyatta anlaşan ikiliden dolandırıcı, güven sağlamak için 5 bin lira kaparo verdi; devir sırasında vakit kaybetmeme bahanesiyle de online havale yapmak üzere kurbanın kimlik ve hesap bilgilerini aldı. Devir günü sözde alıcıyla tekrar buluşan A.N., dolandırıcının dizüstü bilgisayarından gösterdiği 120 bin liranın hesabına geçtiğini gösteren sahte EFT ekranını gördükten sonra noterden otomobilin devrini gerçekleştirdi. Dolandırıcıyla tokalaşıp bankaya giden A.N., paranın hesabında olmadığını görünce çarpıldığını anlayıp polise şikâyetçi oldu.

    Özellikle büyük şehirlerde benzer yöntemle bir milyon liradan fazla vurgun gerçekleştirildiğini açıklayan emniyet yetkilileri, “Dolandırıcılar, arasında hızla yayılan yöntemin kurbanı olmamak için paranın hesabınıza geçtiğini bankanızı arayarak öğrenin. Bu tuzakta, otomobilin devrini resmi kanallar aracılığıyla başkası adına gerçekleştirdiğiniz için hiçbir şey iddia edemiyorsunuz.” diye uyardı.

    ZAMAN GAZETESİ KAYNAK



  • Parayı hesapta ya da elimde kendi gözümle görmeden günahımı vermem :)
  • angutr olmamk lazım hesabini kendin kontrol et be adam elin evragiyla hesap mi kontrol edilir 50 lira 100 liralık eft mı de göveniyorsun ..
  • İnsanlık hali yapmış bir hata :) önemli olan başkalarını uyarmak ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.