Şimdi Ara

izmir'de lcd monitör tamiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba. dün gece film izlerken monitörde bir anda görüntü gitti. aletin güç düğmesine baktığımda hala çalıştığını zannediyor fakat kapatıp tekrar açtıktan bir 15 saniye sonra görüntü gidiyor. odadaki bütün sesleri iptal edip monitöre kulağımı yaklaştırıp dinleyeyim dedim. ilk açtığımda ses yok fakat bir iki saniye sonra tiz bir ses başlıyor. ardından giderek şiddetleniyor ve en sonunda susuyor. o anda görüntü gidiyor.

    bir arkadaşım samsung monitörüyle buna benzer bir sorun yaşamıştı. monitör açılana kadar 10-15 kere açıp kapatması gerekiyordu. izmir'de balçova tarafında birine bıraktı yanlış hatırlamıyorsam. ya kondansatör yada transistör (neyse artık) değişiminden (30-40 lira birşey vermişti) sonra monitör pırıl pırıl, ilk günkü performansında çalışıyordu. şimdi arıyorum fakat iş güç, sonra konuşalım dedi. ondan cevap gelene kadar fikri olan varsa sorayım dedim.

    monitör benq E2420HD.

    iyi forunlar.







  • inverter ya da güç kaynağı / kartı olabilir. Geciktirmesen iyi olur eğer güç kaynağı kaynaklı bir sorun varsa, kullanmaya devam edersen sorun daha da büyüyebilir...

    Monitörün garantisi bittiyse izmir de bir yer var. Monitör notebook, anakart vs tamiri yapıyorlar. Birkaç kez işim düşmüştü, güzel iş çıkarıyorlar. Yanlız yaptırmadan önce fiyat al. Monitörü bırak inceleyip kaça çıkacağını söylüyorlar. Onaylarsan yapıyorlar. Çok pahalıya çıkacaksa yenisini alırsın.
    Firma şu:http://www.pconarim.com.tr
    Eski çankaya itfaiyesinin yan sokağında bir işmerkezindeydi yerleri...

    Bu arada sana elindeki şu ramlerle ilgili bir pm attım. Bakıp cevaplarsan sevinirim...

    Kolay gele.




  • RAM konusunda pm'ini cevapladım.

    gören olur belki diye anlatayım. Türkiye'de Benq ve Samsung'a penta elektronik bakıyor. cihazı buralarda bir yere bırakmadan önce asıl servise gönderip ne kadar fiyat çıkaracaklar, onu merak ettim. gönderdim. 1 hafta sonra 3 adet mesaj geldi telefonuma. ilk mesaj bakım ücretinin 270 lira olduğunu söylüyordu. 10 dakika sonra aynı mesaj tekrar geldi. tamam dedim. beklediğimin neredeyse 2 katı bakım ücreti çıktı ama ona rağmen tamam dedim. bir kaç saat sonra üçüncü bir mesaj geldi ve bakım ücreti nasıl olduysa 530'a fırladı.

    aklıma gelen ilk şey garanti durumunu kontrol ederken faturada gördüğüm fiyattı. ben bu monitöre 3 sene önce vatan'da 530TL ödedim. sanki penta'dan biri vatan'a telefon açıp ismimi vermiş, karşışığında monitöre ne kadar ödediğimi öğrenmiş gibi bir durum sezdim. fiyat aynı çünkü. bir iki lira oynamıyor. aynı. telefon açtım. operatörden teknik desteğin telefonunu aldım. 1 saat boyunca aradım ve 3. deneyişimde en sonunda biri açtı. ismimi verdim. durum ne, neyi bozuk bu aletin dedim. panel değişecek dediler. panel değişecek çok geniş bir kavram, neyi bozuk tam olarak söylermisiniz dedim. bir kaç dakika boyunca boş boş cevaplar aldıktan sonra beni gün içinde tekrar arayacaklarını söylediler. aramadılar..

    bir gün sonra tekrar denedim ve nasıl olduysa (sanırım bana verdikleri teknik destek numarasını yanlış girdim) müdüre bağlandım. durumu anlattım. önce 270'di, nasıl 530'a çıktı bir anda diye sordum. bunun yanında neyi bozuk tam olarak, bunu öğrenebilir miyim diye sordum. ücret konusunda kesin bir cevap alamadım ve yine "panel bozuk" dendi. ardından alete verdiğim ücrete tamir ederim diyorsunuz farkındamısınız diye sordum. aldığım cevap "bazen panel fiyatları monitörün sıfır fiyatının üzerinde bile olabiliyor" oldu.

    adam diyorki sen yine şanslısın.
    gönder dedim. geri gönder allahın belası. gönder..

    geçen gün ara sokağın birinde lcd monitör tamiri diye bir yere denk geldim. adamla konuştum. dediğin gibi inverter bozuktur dedi. aynı gün bıraktım. 3 gün sonra bir telefon geldi. adam parça 70-80 birşey tutar dedi. yap abi dedim.

    benq'nun oyun monitörleri ve samsung'un televizyonları şu an penta sağolsun bitmiş durumda gözümde.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.