Şimdi Ara

BlackBerry’e bir darbe de Microsoft’tan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir araştırma son günlerde zor zamanlar geçiren BlackBerry için karanlık bir tablo çizdi.,


     BlackBerry’e bir darbe de Microsoft’tan



    Yazılım devi Microsoft’un akıllı telefon pazarında Windows işletim sistemine sahip telefonların satışıyla Kanadalı cep telefonu üreticisi BlackBerry’i geride bıraktığı ortaya çıktı.

    Araştırma şirketi Gartner’a göre, Microsoft’un ikinci çeyrekte akıllı telefon pazarındaki payı yüzde 3,3 oldu.

    ANDROID VE APPLE’DAN SONRA GELİYOR
    Microsoft bu şekilde akıllı telefon pazarında Android telefonlar ve Apple’dan sonra üçüncü sırada yer aldı.

    Akıllı telefon pazarında ilk sırada yüzde 79 ile Google’ın Android sistemini kullanan telefonlar yer alıyor.

    Apple ise yüzde 14,2’lık pazar payıyla ikinci sırada.

    Gartner’ın kıdemli araştırma analisti Anshul Gupta, “Microsoft pazar payını ve satış hacmini ikinci çeyrekte artırdı. Ancak şirketin kullanıcılar arasında çekiciliğini artıracak adımlar atmaya devam etmesi gerekiyor” diye konuştu.

    BLACKBERRY ÜZERİNDEKİ BASKILAR ARTTI
    Yazılım sektörünün önde gelen şirketi Microsoft’un bile satışlarını artırması, halihazırda Apple cve Android işletim sistemini kullanan telefonlarıyla öne çıkan Samsung ile rekabette zorlanan BlackBerry üzerindeki baskıyı artırdı.

    BlackBerry büyük umutlar bağladığı yeni modeli BlackBerry 10 modelinin satışında istediği rakamlara çıkamadı.

    SATIŞ GÜNDEME GELDİ
    Şirket, Pazartesi günü aralarında satışın ağırlıklı olarak düşünüleceği gelecek seçeneklerini masaya yatırmak için bir komite kurduğunu açıkladı.

    IHS Electronics’ın mobil stratejiler analisti Daniel Gleeson, CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Bütün bunlar BlackBerry için şaşırtıcı değil. BlackBerry marka olarak Endonezya ve Kolombiya gibi gelişen pazarlarda bile değer kaybediyor” dedi.

    Kaynak:ntvmsnbc







  • windows phone kullanmadım ancak 2 sene kadar android telefon kullandım ( Lg p920 ) İlk çıktığında çift çekirdekli ve 3d diye almıştım ancak 2 senelik kullanımım da pek hoş anılar bırakmadı bende.Telefonu 4-5 gün kapatmayın kasmalar başlıyor wi-fi açıp kapatırken takılabiliyor ve telefonu aç kapat yapmadan wi-fi giremiyorsunuz.En önemlisi pop3 maillerinizi push olarak alamıyorsunuz manuel kontrol etmeniz lazım.Daha da sayabilirim. 10-15 gündür Z10 kullanıyorum bu tip sorunların hiç birini yaşamadım cihaz gayet stabil akıcı.Doğru reklam strateji ve markete önem verilirse eski günlerine dönebilir. Ancak BB10 serisi öncesi telefonlar stabilite açısından insanlara tövbe ettirmiş bu yüzden BB 10 farklı bir işletim sistemi olmasına rağmen maça 1-0 mağlup başlıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.