Şimdi Ara

Creative S750 Woofer Tamiri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kullandığım Creative S750 ses sisteminin wooferı arızalandı. (aslında bayağı oldu ama şimdi buraya yazmak aklıma geldi :))
    Power cut olarak niteleyebileceğim, elektrik tam geliyormuş gibi yapıp daha sonra tekrar kesilen cinsten bir arıza ile karşı karşıyayım.
    Örnek video :http://www.youtube.com/watch?v=lBmw7TQw_-M

    Ürünü aldığım zaman distribütör olan Kont Bilişim ile de zamanında görüşmüştüm, bir ihtimal tamir edebileceklerini ama kesin olup olamayacağını bilemediklerini söylemişlerdi.
    Buraya kadar sıkıntı yok, asıl sıkıntı Ankara'da olmam nedeniyle ürünü İstanbul'a nasıl gönderebileceğim, götürebileceğim.. Ürünün sorunsuz gidip gidemeyeceğini ve bana çıkartabileceği gönderim maliyetini pek göze alamıyorum.

    Ankara'da da Ulus-Konya Sokak'ta da bilimum elektronikçiler var fakat hangi birine götürebileceğimi bilmiyorum. Bilmedik birisine götürsem, iki kurcalayıp, 3-5 gün sonra gel deyip, "abi olmuyor" diye sonuçsuz bırakma ihtimali yüksek.. Daha sonra kucağımda woofer ile dükkan dükkan gezmek istemiyorum.
    Sizce nasıl bir yol izlemem gerekir? Bilenlerin tavsiyelerine açığım..

    Vatandaşın biri şu videoda çözdüğünü söylemiş ama ne kadar kalıcı olur, şüpheliyim..
    http://www.youtube.com/watch?v=o5WYuOyCQC8







  • Tahmin olarak konuşuyorum. sistemi hiç görmedim ama bir elektronikçi olarak yorumum, Cihazın aşırı yükten dolayı güç bileşenleri ısıtıp lehimlerini erittiği Esnada basstan gelen titreşimler sayesinde iletkenlerin bacaklarından lehimin ayrılması sonucu temas problemi olduğunu düşünüyorum. vermiş olduğun video da da muhtemelen bu problem ısı tabancası ile giderilip kısa süreli cihaz kullanılabilir konuma getirebiliyor. ama bence bu konuda deneyimli bir elektronikçi mercek altında inceleyerek çözüm bulabilir.
  • petro85 kullanıcısına yanıt
    Ah işte benim de derdim düzgün, işinin ehli birilerini bulabilmek.
    Sağolsun özelden de yorumlar geliyor.. Fakat benim de tahmin ettiğimden öte olmuyor.

    Elbette Creative markasına bakan doğrudan birilerini bulmayı beklemiyorum ama en azından da her "hallederiz abi"ciye de böylesi bir cihazı emanet etmek istemiyorum.

    İş maddi olarak tamirciyi tatmin etmeyeceği, araştırmacı/ilgili/bilgili değilse başından savacağı kesin.
    1-1,5 senedir yatıyor herhalde arızalı woofer. Aklıma getirdikçe canım sıkılıyor. Atsan atılmaz, satsan satılmaz.
  • Kartın üzerinde ölçüm yapılabilecek şekilde çıkartabiliyormusun wooferin içerisinden. Çıkartabiliyor isen çok basit zaten led yanıp sönüyor. besleme voltajının takibini yapman gerek muhtemelen açılıp kapanmasına sebep olan bir yarı iletken var kondansötörler ve onları deşarj şarj olayını sağlayan direnç diyot olabilir. en büyük ihtimal Diyot ve kondansötör. düşük ihtimal Entegre.

    Merak ettiğim ışık yanıp sönerken ses de gelip gidip geliyormu?
  • bende aynı dertten muzdaripim bir bilgisayarcı sağolsun tüm kondansatörleri değiştirdi ama hala cihaza ve dekodere güç gelmiyor yeşil led yanıp sönüyor.
  • bende bu sistemden 2 adet bulunmakta aynı led yanıp sönme sorunu mevcut . bulunduğum bölgedeki 1 elektronikçi (işinin ehli) bu sisteme baktığında ben bunu yapardım fakat türkiyede malzemesini bulmak çok zor demişti. daha sonra bi kaç malzemeciden araştırma yapıp bunun orjinal malzemesini bulamıyorum ve bu cihaz orjinal mazleme dışında pek randımanlı çalışmaz deyip bana sistemi geri vermişti. işine güvendigim 2. bir elektronik ustası sisteme bakıp tamam ben bunu yaparım fakat %100 garantili olmaz dedi ve muadil bir parça ile sistemi yaptı sistemi 6 - 7 aykadar kullandıktan sonra sistem yeniden arızalandı. Elimde 2 adet sistem bulunmakta bunları kime nereye yaptırabilirm bilmiyorum . yardımcı olabilecek birisi varsa eğer yardım edebilirse çok sevinirim . herkese teşekkür ederim ....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.