Şimdi Ara

195/../15 Ebatlarında Lastik Önerisi. (Kaza Yaptım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle şunu belirteyim eski açılmış konulara göz gezdirdim fakat ihtiyacımı karşılayacak bir konu göremedim. Forumda kirlilik yaratmak istemem boşuna.

    Dün gece 2 civarlarında işte çıktığımda talihsiz bir kaza yaşadım. Viraj içine dökülen mazot sebebiyle aracım savruldu ve banketten geçerek yol kenarına çıktı. Çok şükür emniyet kemerim takılıydı o kadar sarsıntıya rağmen sadece başımı yan cama çarptım. Aracımda da hasar yok ancak bolca sivri taşların dökülmüş olduğu arazi alan sebebiyle aracımın 3 lastiği birden yanaklarından yarıldı.

    Bayramın ilk günü açtığım aracımı inceleme konuma denk geldiyseniz; arabamın 195/50/15 ebatlarındaki Yokohama A drive serisi lastiklerinin takılı olduğunu ve 15" çelik janta sahip olduğunu görmüşsünüzdür. Aracımın orjinal ebatları 185/65/14. Gti serilerinde 195/55/15 kullanılıyor ve bu ebatlara kadar sürtme veya kadranda sapma problemi görülmüyor, yani yanak boyutu 50 veya 55 olabilir.

    Genel olarak şuan kullandığım lastiklerden memnundum. Yol tutuşu güzeldi özellikle ıslak zeminde frenajı çok iyiydi ancak yol sesi ve konfor olarak çok tatmin edici değildi. Zararım suçlu taraf karşısından karşılanıcak ve hazır bi takım lastik değiştiriyorken bende üzerine bişeyler koyabilirim bu yüzden bütceyi çok abartmadan üst seviyelerde tutabiliriz.

    İşin özü aracım yeterince sert bir yapıya sahip bana mümkün olduğunca sessiz, konforda üzmeyecek ancak yol tutuşunda ve özellikle Abs si olmayan aracımda frenajdan kesinlikle ödün vermeyecek bu belirttiğim ebatlarda lastik önerebilirmisiniz.

    Şimdiden teşekkür ederim iyi forumlar.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.