Şimdi Ara

Canon makine önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hocalar merhaba, herkese iyi karelemeler öncelikle.
    5 senedir kullandığım Canon makinemi hayırlısıyla sattım, şimdi yeni makine alacağım. Kafamda planlarken EOS 600d olarak planladım ama yanlış plan mı yaptım o konu da karasızım.
    İlk olarak, Malum şu an 700d'ler çıktı eski mi kalır bu makine o konu da kararsızlığım var.
    İkinci olarak ürünü Türkiye'den 2 yıl garantili mi yoksa yurtdışından mı alsam onun kararsızlığı içindeyim. Ürünü TR'den alsam 1250 18-55 lens ile, Amazon'a baktığım da ise 700 dolar (1350) liraya ıvır zıvır + 75-300 telephoto zoom ile alabiliyorum. Hadi ıvır zıvırı boş verelim 150 liraya telephoto'yu nerde bulurum o yüzden kararsızım. Bir arkadaşım şu an Amerika'da WAT yapıyor, makineyi söyle alabilirim dedi ama bu garanti olayı kafamı bulandırıyor. Canon'larda uluslararası garanti var mı?
    Ne dersiniz, ne yapmak lazım acaba?
    Önerileriniz benim için önemli.
    İyi günler.







  • Hocamyurtdışı işi iyi daha ucuza alabilirsin. Fiyat aralığın nedir?

    Belliki yeni başlamıyorsun bu işe. Fakat ne yapacağın önemli alacağın makine ile *
  • Yurt dışı almak daha mantıklı olacaktır. Garanti konusunda Canon'un uluslararası garanti vereceğini sanıyorum ancak ebayden aldıgınız satıcıya da bağlı kendi garantisi altına almış ise farklı faturalar çıkartabilir , o yüzden dikkatli olmanızı öneririm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dynamo19

    Hocamyurtdışı işi iyi daha ucuza alabilirsin. Fiyat aralığın nedir?

    Belliki yeni başlamıyorsun bu işe. Fakat ne yapacağın önemli alacağın makine ile *


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ferhat00

    Yurt dışı almak daha mantıklı olacaktır. Garanti konusunda Canon'un uluslararası garanti vereceğini sanıyorum ancak ebayden aldıgınız satıcıya da bağlı kendi garantisi altına almış ise farklı faturalar çıkartabilir , o yüzden dikkatli olmanızı öneririm.

    Hocalar, 5 yıldır fotoğraf çekiyorum aşağı yukarı, ama eski makine yetmemeye başladı artık. Gazete, dergi, sergi fotoğrafçılığı yapmayacağım kendime çekiyorum fotoğrafları. Diyeceksin niye değiştiriyorsun o zaman, makine daha fazla değer kaybetmeden hem teknik özellikleri ve donanımı daha iyi hem de yatırım yapabileceğim bir makine ile daha fazla vakit kaybetmeden değiştirmek istedim. Bu objektiflerin yanına bir de portre için 50mm bir lens daha almayı düşünüyorum. Uzun süre götürsün yine beni benim derdim bu. Çok sık fotoğraf çekiyorum gezilere çıkıp ve video özelliği olmaması canımı sıkıyordu makinenin o yüzden böyle birşey yapmayı düşündüm.
    http://www.amazon.com/Canon-Digital-75-300mm-Telephoto-Accessory/dp/B004Q79BIA/ref=sr_1_11?ie=UTF8&qid=1376566064&sr=8-11
    Şu seti ele alırsak, set olması sorun değil zaten çocuğa tripod u sırtla getir diyemem

    http://www.amazon.com/Canon-T3i-Digital-Imaging-18-55mm/dp/B004J3V90Y/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1376565877&sr=8-1&keywods
    Mesela üstteki sadece makine + 18-55 ama bir üstte verdiğim link, çok kaliteli olmasa da bir tele objektif içeriyor. O seti mi alsam diye düşünüyorum ama ordaki tele objektifin diyafram aralığı pek iyi gelmedi bana 4-5.6 diye hatırlıyorum. Denemden nasıl sonuç vereceğini de bilemiyorum bu yüzden.

    Öte yandan sadece basic kit'i alıp tele'yi sonra alsam bu sefer de pahalı bir ikili olacak gibi duruyor sıkıştım kaldım yani. Böyle olursa Tele'yi alırken de yardımınıza ihtiyacım olacaktır.

    Garanti konusu ayrı muamma satıcıya mı mesaj atsam ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_1907 -- 15 Ağustos 2013; 14:43:19 >




  • Hocam o zaman hem video çekme özelliği olan bir kamera alacaksın hem de mp yüksek bir kamera. Benden sana öneri madem çok geziyosun doğa fotoğrafı falan çekiyosun 75-300 mm al daha çok işine yarar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dynamo19

    Hocam o zaman hem video çekme özelliği olan bir kamera alacaksın hem de mp yüksek bir kamera. Benden sana öneri madem çok geziyosun doğa fotoğrafı falan çekiyosun 75-300 mm al daha çok işine yarar

    Ben de onun için 600D düşünüyorum hocam, hem de akıllı bir yatırım olsun istiyorum. Canon'ları elden çıkartması kolay oluyor ilerde.
  • 600D iyi seçim peki Nikon düşünüyo musun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dynamo19

    600D iyi seçim peki Nikon düşünüyo musun?

    Eski Canon'dan önce Nikon D70'im vardı, hiç memnun değildim. Nikon'dan soğudum o makine yüzünden bana çekimleri hep flu gibi geldi. Her çekilen fotoğrafla photshop üzerinde onyamam gerekti. Firmware güncelledim, objektif değiştirdim bişey farketmedi. Bu yüzden Canon'u aldım bir daha da zor dönerim gibi
  • İyi yapmışsın ben Nikon kullanıyorum.

    Neye karar verdin peki hocam ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dynamo19

    İyi yapmışsın ben Nikon kullanıyorum.

    Neye karar verdin peki hocam ?

    Hocam kafamda f/p olarak ta 600D var iste size de bahsettigim gibi. Burdaki arkadaşların görüşlerine de açığım o yuzden sordum zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.