Şimdi Ara

7.1 Sinema Sistemi Tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba
    benim halihazırda kullandığım sistem:

    - Creative ddts-100 Dolby dijital decoder

    - Creative 7900 7.1

    Bu sistemi yaklaşık olarak beş yıldır kullanıyorum ve memnunum da sayılırım. Fakat geçen gün başıma gelen bir hadise beni yeni sistem almaya itti. Malesef artık center hoparlöre ses gelmiyor.

    Yaklaşık iki haftadır araştırıyorum Creative S750 almayı düşünüyordum, fakat çok da mantıklı gelmedi bu saatten sonra böyle Kapalı bir sistem almak. Bende daha iyi bir sinema sistem kurmaya karar verdim. Araştırmalarım sonucu bütçem de kısıtlı olması asabiyle sony STR-DH520 veya STR-DH730 almaya karar verdim. Tabi hiç kurmadım böyle bir sistem, hep hazır sistemler kullandım bu güne kadar. Gördüğüm kadarıyla hazır 7.1 Formatında olan bir set piyasada mevcut değil. Şu saatten sonra beni 5.1 bir Sistemin beni Kesmeyeceğini düşünüyorum.

    Bana 7.1 Ses sistemi tavsiyesinde bulunabilir misiniz veya 7.1 sistemi nasıl kuracağım hakkında öneride bulunursanız çok sevinirim. Bu sistemi hazır kolonlar alarak mı yapayım yoksa kendim de yaptırabilir miyim. hazır kolonlar hakkında da tavsiyelerinizi dinlemek isterim.

    Kullanacağım yerleride belirteyim genelde oynayan birisiyim, film de seyrederim fakat daha çok oyun için istiyorum ben bu sistemi.

    Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

    *Not: A/V reciever seçerken özellikle 3D ve 7.1 olmasına dikkat ettim. Yukarıdaki sony sistemlerini bütçeme uygun olduğu için yazdım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necipfazil2041 -- 9 Ağustos 2013; 17:43:07 >







  • Butce ne hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar bende bugün gördüm avr yi 700 lira felan aklıma yattı 8 ohm da 7*115 wtt çıkışı var benim ahretlik deck sistemde p.audio marka hoparlörler var bakalım bu avr nasıl karşılar bu hoparlörleri 40 cm bas çapları
    siz avr yi aldınızmı acaba bende de aynı sıkıntı var 5 veya 7+1 yapıp özlediğim müzik cd lerimi çalmak tabi avr den sonra çklu cd çalarda alacağım
    benim merak ettiğim subfoofer çıkışı varmı bu modelde
    açıklamalarında pek bişey anlatılmamış
  • Ben avr daha almadım, onun içinde araştırma yapıyorum. Yukarıda yazdıklarım aklıma yatan modeller. Evet resimlere bakınca bende fark ettim arkada 7 kanal çıkış var 8 olması gerekirken..

    Bütçe olarak bu piyasayı da çok iyi bilmediğim için 700-800 tl düşünüyordum ama nette satılan çift kolon seti fiyatlarını görünce 1000-1200 e kadar çıkabilirim. dahasını zorlarsam alamam (çünkü yeni bilgisayar topladım) ki ben bu ay sonuna kadar sistemi toplayıp kurmayı düşünüyorum.

    şuan ki sistemim tahminice toplamda 140w olması gerekiyor. avr nin özelliklerine baktığım zaman tek kolona 100w güç veriyor, düz mantıkla düşününce benim tüm sistemden çıkan ses şiddetini yeni sistemde tek hoparlörden alabilirim doğru mudur? Gerçi ben şuan ki sistemin bile artık sesini en fazla 3/4 oranında açıyorum, genelde yarıda kullanırım. Malumunuz apt. dairesinde oturuyorum geçmişte ses ile ilgili komşularla yaptığımız kavgalar kayıtlıdır emniyette :)




  • Konuyla akalasi yok belki ama t7900 de center dan neden ses gelmemesini arastirdinizmi? Sorun Hoparlordede olabilir kablolarda da en kotu ihtimal amplifier in center cikisi yanmis olabilir. Bununla birlikte 7900 de kullanilmamasina yonelik baska bir arizasi varmidir?

    Sorularimi mazur gorun malum extreme bir arizasi yoksa 7900 e talip olabilirim :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam çıkış yanmış herhalde. araştırmadım yapılabileceğini söylediler şirinevler tarafında ama hiç gitmedim. şu anda bilgisayara bağladım. bilgisayarı 4.1 e getirdim. wooferdan da ses girişini 5.1 - 7.1 yaptım yani center hariç hepsinden ses geliyor. decoder i de sattım sadece bilgisayarda kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.