Şimdi Ara

TDCI Devir Zıplaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar,

    Eşimin 2004 C-Max'i 112.000'de yeni aldık sayılır.Eni konu her yerine baktım aracın alırken,bir sıkıntısı yok..Debriyaj balatasını da klasik sanayici usulüyle test edip buna göre satın aldım aracı.Fakat şöyle bir durum var,bunu nasıl fark edemedim ben de bilmiyorum ama araç yüksek viteste iken gaza ani yüklendiğimde devir 100rpm çıkıp iniyor bir saniye içinde.Balata kaçırsa sürekli kaçırır,üstelik düşük viteste daha fazla kaçırır.Bu üçüncü TDCI'miz,daha önce iki tane de Focus'umuz vardı şanzıman oranları da aynı diye biliyorum henüz net araştırma safhasına geçemedim ama kaç devirde kaç km hız yaptığını da çok iyi biliyorum ve kontrol ettiğimde bir sıkıntı görünmüyor kaçırma gibi.Şimdi bu alette sorun nedir?Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu?

    -Aklıma iki seçenek geliyor,bu arabada yazılım var baskı-balata anlık yüklenmelerde kaçırıyor çünkü böyle şeyler okumuştum önceki araçlarıma yazılım yaptırmaya niyetlendiğimde.Yazılım olup olmadığı konusunda da net bir kanıya varamadım duman atar dizel araç bu da yüksek devirde atıyor ama dumandan yola çıkarak yazılım işini çözmek mümkün değil.Performansını da tam teyit edemiyorum nceki TDCI'ya uzun süredir binmediğim ve farklı araçlar kullandığım için.

    -Diğeri ise aracın baskı balatasının değiştirildiğinde yan sanayi kullanıldığı.Gerçi markaya göre değişir ama ne olursa olsun yan sanai bile olsa kaçırma yapmaması gerekir.Çünkü önceki aracımda yan sanayi baskı balata kullanmıştım.Şu an araç şehir dışında aklıma gelen şeyleri de deneyemiyorum birtecrübe eden,bilen varsa çok makbule geçer yardımı.

    Bu arada 112.000'e gelen aracın debriyaj balatasının da değişmiş olması lazım çoktan.Her yiğidin harcı değiş sıfır balatayla 120.000km gitmek.Gerçi önceki iki sahibi de debriyajı çok okşuyorsa bu ikinci balatası olabilir ama çok kasmak lazım bunun için de.Araba uzun yol arabası birde şehiriçinde pek kullanılmamış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P.O.B. -- 7 Ağustos 2013; 11:45:29 >







  • Hocam 1. veya 2. viteste dipgaz yapınca napıyor araba? Hiç bir kaçırma söz konusu mu?
  • Aynı sorun aracımda vardı, 140000km deyim şuanda, daha bu sabah değiştirdim baskı balata+bilya, sorun halloldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Hocam 1. veya 2. viteste dipgaz yapınca napıyor araba? Hiç bir kaçırma söz konusu mu?

    İşte kaçırma yok,bana enteresan gelen de o.Paşa paşa çıkıyor redline'da çıkması gereken hıza.Yarın gelecek araç bir daha iyice tecrübe ederim.
  • Peki bu devir sıçraması sırasında araçta bir silkinme oluyor mu?
    Devirin yükselmesi sırasında ya da o anlık düşmesinin hemen ardından?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    Peki bu devir sıçraması sırasında araçta bir silkinme oluyor mu?
    Devirin yükselmesi sırasında ya da o anlık düşmesinin hemen ardından?

    Öyle ki sadece devir saatiyle ilgili bir problemmiş gibi bir şey,hani eski arabalarda devir saati anlamlı anlamsız oynar ya öyle bir şey.Araçta herhangi bir anormal tepki yok.
  • O zaman baskı balata kaçırması olamaz. Çünkü o devirli halde kaçıran bir baskı balata pat diye tutunursa silkeleme yapması lazım.

    Muhtemelen elektronik bir problem olabilir. Motor devrini ölçen cihaz sistemi nasıl bilmiyorum ama elektrik akımı göndererek çalışıyorsa, anlık bi fazla akım gidiyor olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goodorevil

    O zaman baskı balata kaçırması olamaz. Çünkü o devirli halde kaçıran bir baskı balata pat diye tutunursa silkeleme yapması lazım.

    Muhtemelen elektronik bir problem olabilir. Motor devrini ölçen cihaz sistemi nasıl bilmiyorum ama elektrik akımı göndererek çalışıyorsa, anlık bi fazla akım gidiyor olabilir.

    Öyle olmasın umuyorum,elektronik bir şey ise hem acil tamir istemez hem de pek maliyetli olmaz.Yarın ayrıntılıca bakayım..ARama da yapamıyorum anahtar kelimeler farklı sonuçlar çıkarıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.