Şimdi Ara

Siz olsanız neyi seçerdiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk olarak iyi forumlar. Abim ile araç arayışına girdik ama gerçek anlamda kararsızız. B segmenti alırsak eğer hb model, C sınıfı alırsak sedan olcak. Benzinli ve otomatik bakıyoruz. Lpg büyük ihtimal taktırmayacağız ama bunu söylemek içinde daha erken. B sınıfı alırsak bütçemizi zorlamamış olacağız ama gönlümüz C segmentinden yana.
    İlk olarak C segmenti ile başlıyorum. Malesef kararsızım dediğimde seçeneklerden de anlayacaksınız bir çok seçenek var aklımızda (Bir tek i30 hb olarak düşündüğümüz ki ona abim çokta sıcak bakmıyor)

    Hyundai 1.6 GDi Benzinli 6 İleri Otomatik (128ps) STYLE 50.700 TL tasarım olarak çok güzel bir araç ama malesef bir önyargı var.

    Honda Civic 1.6 5 ileri Otomatik (125hp) Preminium 53.900 TL su anda da 2009 model Civic kullanıyoruz araç düşük devirde ölü gibi gidiyor (otomatik) 4 binden sonra canlanmaya başlıyor lpg yok araçtan memnunuz ancak yol sesini biraz fazla içeri alıyor ve de süspansiyonlarından da çok memnunuz diyemem daha iyi olabilirdi forumda da araştırırsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

    Mazda 3 Sedan Otomatik (105ps) Impressive 56,500 TL açıkçası ben Mazda hayranı birisiyim ki daha önce 98 model Mazda 626 vardı (manuel). Hala hoşuma giden sapasağlam bir arabadır. Hayranlığım da burdan gelmektedir ama yeni kasa gelecek ve de motoru diğer örneklere göre güçsüz kalıyor. Fiyatı da bizi engelleyen etmenlerden biri.

    Toyota Corolla 1.6 (132ps) Advance Multidrive S 57,400 TL Bu araçta CVT şanzıman var ruhsuz şanzıman olarakta geçer. Fiyatını hakediyor mu bilmiyorum ve de fiyatı da caydırıcı etkenlerden biri.

    Ford Focus 1.6 (125ps) Style PowerShift Otomatik sedan 49.935 TL. Bence parasını en hakeden model bu. Arkadaşımda 2001 Focus vardı yol tutuşu çok güzel bir araçtı. Yaklaşık 40bin kmde idi 1 yıl oldu satılalı ama sürüşü de keyifliydi. Yeni Focus' ları abim çok beğeniyor ama iç hacmi olsun bagajı olsun diğer modellerin gerisinde. Alacağımız araç bu olacak gibi görünüyor ama hala kararsızız.

    Volkswagen Jetta 1.4 Tsi (122ps) Comfortline 58.200 TL. Bu şu an sadece bir seçenek olarak bakıyoruz açıkça söylemek gerekirse sıcak bakmıyoruz. DSG arızalarını zaten bilmeyen yok ama DSG li araba da sürmüştüm ve de vites geçişleri olsun komforu olsun gerçekten güzeldi. Jetta için malzeme kalitesi diğer modellerine göre düşük deniliyor forumda. Bir başka arkadaşımda 1.6 tdi dsg Jetta vardı. Paketini tam hatırlamıyorum ama 1 yıl önce almıştı galiba 60 bin küsür liraya. İçi ferah bir otomobildi. Malesef öncedende dediğim gibi bu araca bu parayı bende fazla buluyorum bu yüzden sıcak bakmıyoruz.

    Renault Yeni Fluence 1.6 (115hp) Touch Otomatik CVT 51.000 TL. Kullanılan malzeme kalitesi bakımından diğer modellerin yanında bence daha düşük kalıyor. Arkadaşımda 2010 symbol 65 hp olan modeli var. Araç 80binde. Araçta güvenlik anlamında bir şey yok ama motor gerçekten çok başarılı bir motor. Yakıtı kokluyor dediğimiz cinsten. Araç hafifliğinden mi dersiniz şanzıman yapısından mı dersiniz bilmiyorum ama seri bir araçtı. Bir de Renault' un tercihlerimizde olmasının bir nedeni de parçaları daha ucuz.

    Biraz uzun oldu ama dediğim gibi gerçekten kararsızız. Siz eklemeden ben diyeyim Cruze almayı düşünmüyoruz.

    B segmenti olarak ise

    Honda Jazz 1.4 (100ps) Joy+ Otomatik CVT 43.560 TL. Bu araç ile ilgili hiçbir fikrim yok daha önce içine bile binmedim ama forumda hakkında tek bir kötü lafta duymadım.

    Toyota Yaris 1.33 (99ps) Style Multidrive S Otomatik CVT 43.000 TL. Bu araçın bir önceki kasası arkadaşımda vardı. Motorunun güçsüzlüğünden yakınıyordu sürekli.

    Ford Yeni Fiesta 1.6 (105ps) Titanium Otomatik Powershift 41.425 TL. Arkadaşımda makyajsız kasası vardı (1.4 tdi) En dolu modeliydi araç kaliteli bir araçtı ancak ön konsolunu beğenmiyodum bu yeni modeliyle ön konsol sorunu da kalktı.

    Seat İbiza Sc 1.2 tsi (105ps) FR Otomatik DSG 39.400 TL. Fiyatı diğer modellere göre daha uygun ve bu aracı alırsak tek kapı olan modeli yani Sc modelini alacağız. Yine DSG sıkıntı olur mu diye düşünmeden edemiyoruz ama kullanım şekline göre de değişir. Su havalandırmalar yuvarlak olması araçta bir Dacia hissi bir küçük otobüs hissi uyandırıyor ve bu bile bizi soğutmaya yetiyor. Daha önce 1.2 Tsi (thp diye mi geçiyor tam bilmiyorum) sürmüştüm daha dogrusu kiralamıştım. Araç çok güzel kaçıyor ama bir benzinli araçtaki sessizlik olmuyor ve de önceden de bir konuda yazmıştım şehir içi ortalamam 9 litreye yakın bir değerdeydi (istanbul şehir içi birazda hızlı kullanmıştım) Gaza basınca performansı yeterli oluyor hatta yeterliden ziyade güzel oluyor ama o motor sesi yakışmamıştı o araca öyle söyleyeyim.

    Renault Yeni Clio 1.2 Turbo (120ps) Touch Otomatik EDC 43.600 TL. Öncedende yazdığım gibi Symbool 64 pslik motoruna rağmen ataksa bu araç gerçek anlamda iyi gider. Fiyatı diğer baktığımız modellerden daha yukarda ama motoru yeter diye düşünüyoruz. Bir de bu araçta da iç tasarımı sanki ne bileyim kalitesizmiş gibi (o yuvarlak havalandırma kanallarından da öyle geliyor olabilir) bir his var.

    Abim bekar yani aile aracı olcak diye bir kaide yok. Bu yüzden de B segmenti bakıyoruz hem de daha uygun olacak kenarda da parası olacak. Dizel düşünmüyoruz hem motor sesi olsun hemde o aradaki anlamsız para farkı olsun. LPG olabilir ama bunun için daha erken ki büyük ihtimal taktırmayacak çünkü aracı kapalı garaja koyuyoruz sıkıntı çıkarabilirler. Bu fiyatlar hep internet sitesinden alıntıdır. Daha tam olarak yolumuzu çizemediğimiz için fiyat sorgulamaya gitmedik. 2. elde düşünmüyoruz bundan önceki aracımızı 2. el almıştık (1.3 linea yarı otomatik dizel) Active plus olarak geçiyodu galiba tam hatırlamıyorum. Araçt Symbolden daha oturaklı bir araç ama yol tutuşu iyi değil çok savruluyor. Accent era sürmüştüm (kiralamıştım) 1.4 benzinli idi. Symbol gerçekten daha iyi bir araç onun yanında. Çok fazla Symbol örneği verdim bu arada yanlış anlaşılmasın aklıma direk o geldi diye yazdım.

    Umarım okumaktan yorulmazsınız ve yardımcı olursunuz. Tekrardan iyi forumlar.







  • İhtiyacinizi karsiliyorsa b sınıfı yeterlidir ve tabi ki imkan varsa jazz iyi bir secenektir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu saydığım araçları kredi çekmeden alacağız. Ayağımızı yerden kessin mantığıyla da almıyoruz. Sizin yorumlarınızı da merak ettiğim için konu açtım. Saydığım araçların çoğunu uzun süreli kullanmadım o yüzden tam olarak nedir ne değildir bilmiyorum. En azından 5 yıl kullanmak üzere araç almayı planlıyoruz.
  • Golf düşündünüz mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Net listem: 1. Ibiza
    2. Focus
    3. Fluence

    Boşa para vermeyin, hepsi çok güzel araçlar.
  • MyCoDeR kullanıcısına yanıt
    Golf düşündük düşünmesine de bu araçlarda karar kıldık.
  • burock1997 B kullanıcısına yanıt
    Nedenlerini de yazar mısınız merak ettim doğrusu.
  • valla bende arac arastirması yapiyorum bayadır benim gözüme butceme en uygunu yani verdigim paranin karsiligini vericek tek araba i30 gibi geldi. Hic kullanmadim ama elit donanim peketindeki özellikler ve fiyatı cok cezbediyor ilerliyen zamanlarda alicaz insallah benimde biraz kafam karisik ama hepsini tek tek test surusu yapip almayi dusunuyorum bence sizde oyle yapin gidin misal i30 u deneyin golf u deneyin auris i deneyin test surusu yapmadan bi arabada karar kılıp almayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MyCoDeR kullanıcısına yanıt
    Elit donanımı koyunca 6 bin tl fark ediyor. Bence donanım olarak style paketi bile yeterli bu yüzden düşünmedik. Su an seçenek çok ki abimde hafta içleri müsait değil. Ancak hafta sonları müsait bu kadar seçenek olunca da zaman yetmez diye ilk elemeyi seçtik. Araç büyük ihtimal aralık ya da ocak gibi alınacak ama şimdiden fikir sahibi olmakta yarar var. Aralık ayında illaki indirim olacaktır. Bende daha öğrenciyim. Bu ayın 25inde okulum başlıyo yurt dışına çıkacağım. O yüzden şimdiden forumdaki kişilerin fikrini merak ettim bizimde kafamızda bir şeyler oluşturur.
  • i30 donanım olarak elite alın bayiler 2-3 bin civarı indirim yapıyo zaten
  • onurcandmt kullanıcısına yanıt
    1) Spor görünüm, iyi performans, dolu bir donanım.
    2) Ford kalitesi, sağlam motor, iyi fiyat, yol tutuş, benzin tasarrufu, yetkili servis çokluğu.
    3) Yakıt tasarruflu motor, iyi fiyat, parça ucuzluğu.

    Şu an bana göre Toyota, VW, Hyundai gibi markalar fiyatları çok şişirdi.
  • yazdıklarınıza göre focus diyorum .
  • onurcandmt kullanıcısına yanıt
    Dostum i30 elit modeli 53.900 bayiler 1 2 bin tl indiriyomuş al sana 51 bin'e i30 elit bence gidin bi görüşün.
    http://www.hyundai.com/tr/tr/Shopping/Pricelist/index.html
  • civic
  • Başka türlü düşünen var mı?
  • Focus kesinlikle bağımsız süspansiyon ve yol tutuş harika. Fiyatta uygun diğerlerine göre.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurcandmt

    Başka türlü düşünen var mı?

    C olarak Jetta,

    B olarak ise Renault Clio 1.2 Turbo.

    Sebep olarak,

    Jetta'nın 1.6 TDI 105 Hp'lik DSG versiyonunu bir süre amcam kullandı.Gerçekten başarılı bir araç ve özellikle DSG teknolojisi çok başarılı.TSI teknolojisi de düşük devirde yüksek tork sunarak,düşük devirde daha yüksek hızlarda gitmeye olanak sağlıyor.

    Clio için ise,

    Motor çok yeni bir teknoloji ve gerçekten başarılı bir motor.EDC ile iyi bir uyumu var.Şanzıman tam ortada yani ne tamemen ekonomiye çalışıyor ne de tamamen sportif özellikli.İyi ayarlanmış.

    Seçim sizin.

    Hayırlı olsun şimdiden.

    Saygılarımla,
    Emre Güven.




  • Emre Guven kullanıcısına yanıt
    Fiyat aralığımıza uymuyor bu yüzden eledim Jetta' yı.
  • bunlar arasındn honda civic,mazda 3 seçerdim
  • RoLaN R kullanıcısına yanıt
    Nedenlerini de yazar mısınız merak ettim? Yazdığım gibi bende bir mazda hayranıyım ama fiyatı da malım bir de gücü diğerlerine göre daha az. Yeni Mazda 3' ü merak ediyorum bir yandan da. 2013 model Civic' i hiç sürmedim su an 2009 modeli var (otomatik). Yol sesini bayağı alıyor frenleri de beğenmiyorum. 2013 Civic' i süren biri varsa onun da yorumunu okumak isterim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.