Şimdi Ara

Spelunky (PC)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Spelunky (PC)

    Spelunky evine dönüyor.

    Derek Yu'nun 2008'de ücretsiz olarak yayınladığı "rougelike" platform oyunu olan Spelunky'nin yeniden yapımı, Xbox'tan (4 Temmuz 2012) sonra bilgisayara da geliyor.

    Oyuncunun mağara kaşifini kontrol ettiği, hazine toplayarak, mahsur kalmış köpek ve kızı kurtararak bir sonraki mağaraya geçmeye çalıştığı 2 boyutlu Spelunky'deki haritalar (mağaralar) tamamiyle rastgele yaratılıyor. Böylelikle hiçbir zaman aynı yeri oynuyormuş hissine kapılmıyorsunuz ve yeniden yapılandırılmış mağarada, çıkış kapasına ulaşabilmek için yerlerini bilmediğiniz tuzaklar ve düşmanlar için dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü oyuna başladığınız anda tek bir hakkınız oluyor ve bunu kalplerinizi kolayca kaybederek ya da bir tuzağa düşerek anında harcayabiliyorsunuz. Bu kısımdan sonra ilk mağaradan yeniden başlıyorsunuz (tabii ki yanınızda eski oyundan kalan eşyalarınız olmadan) ve tekrar rastgele yaratılmış mağaralarda ilerlemeye çalışıyorsunuz.

    Bilgisayar versiyonuna özel olarak "Daily Challenge" geliyor. Herkes için aynı olarak, rastgele yaratılmış bir mağaralar dizininde sona ulaşmaya, bunun yanında topladığınız hazineler ile listede birinci sıraya çıkmak için çaba harcıyorsunuz. 24 saatin sonunda yine rastgele tasarlanmış mağara dizisi ile tekrar yarışıyorsunuz.

    Bunun yanında yalnızca yerel ağı destekleyecek "co-op" ve "deathmatch" modları da yer alıyor.

    Yıllar sonra "remake"'i ile evine dönen Spelunky, 8 Ağustos'ta Steam ve Gog.com'da satışa sunulacak.

    MANvsGAME'in de aralarında bulunduğu 7 kişi, her gün Spelunky oynadı Twitch'te. Yukarıda bahsettiğim haritanın rastgele yaratılması olayını birkaç oyunda tecrübe ettim ancak izlediğim canlı yayınlardan sonra bunu en iyi şekilde başaran yapımın Spelunky olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

    Oyun çıktıktan sonra "Daily Challenge" listesinde yirmisekizz diye birini görürseniz şaşırmayın.

    Oynanışın nasıl olduğunu görmek ya da en azından kabaca fikir edinmek için bu "Daily Challenge"'ı izleyebilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lopexia -- 6 Ekim 2013; 18:36:15 >



  • Oyun satışa sunuldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lopexia -- 19 Ağustos 2013; 21:57:08 >
  • İlk olarak geçen hafta Super Meat Boy isimli deli oyunla başladığım amatör oyun incelem macerama bu sefer de, Spelunky isimli dehşet eğlenceli indie game ile devam ediyorum.
    İlk incelememi toplam 57 kişi izeyip 1 kişi de beğenince acayip gaza geldim :) (evet çok çabuk etkileniyom) Hemen ikincisini yaptım.
    Düşünün ne kadar boş vaktim var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofion -- 14 Eylül 2013; 13:31:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.