Şimdi Ara

BMW İ3 ve İ8 SERİLERİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar i serilerin lansmanı yapıldı..

    BMW i3 ve i8 Otomobillerin Satış Fiyatı:
    BMW i3 Yurt dışı satış fiyatı 35.000$ olacak
    BMW i8 Yurt dışı satış fiyatı 200.000$ olacak


    BMW i3 KONSEPTİ
    Son olarak Cenevre Otomobil Fuarı'nda da tanıtılan BMW i3 konsepti, dört koltuğu, geniş açılan kapıları, yaklaşık 200 litrelik bagajı ve 170 HP güç üreten elektrik ünitesiyle sıfır emisyonlu mobilite sağlayan kullanışlı ve akıllı bir şehir otomobili olarak ön plana çıkıyor. İç mekanında deri, ahşap ve pamuk gibi malzemelerin kullanıldığı BMW i3 konseptinin gösterge panelinde okaliptüs ağacı, deri döşemelerinde ise kullanım ömrünü uzatan tabaklanmış zeytin yaprağı kullanımı gibi unsurlar dikkat çekiyor.

    BMW i3 konseptinin alternatörü yüksek seviyede sürüş dinamikleri sağlayarak otomobil trafik ışıklarında bile kalkarken üstün bir çeviklik kazandırmaktadır. Elektrikli BMW i3 konsepti, 0'dan 60 km/sa hıza 4 saniyenin altında bir sürede ulaşırken, 0'dan 100 km/s hıza 8 saniyeden kısa bir sürede ulaşabiliyor. Yüksek tork seviyesi ise geniş bir motor devir aralığında kullanılarak homojen bir güç dağıtımı sağlar. Sürekli değişken vites ise gücü arka tekerleklere aktararak BMW i3 konsepti tork kesintisi olmadan 150 km/s hıza çıkarabiliyor.

    BMW İ8 KONSEPTİ
    Geçtiğimiz yıl kasım ayında İstanbul Motor Show'da da sergilenen i8, tasarruflu olduğu kadar bir o kadar da performanslı. BMW, i8 hybrid spor otomobille ilgili oldukça ilerleme kaydettiği gibi, gelişmeler aynı zamanda i8 bölümünün amiral gemisi M bölümüne de aktarılıyor.

    Yeni geliştirilen iki koltuklu cabrio otomobilin ağırlığının azaltılması ile birlikte 350 HP'lik bir gücü kontrol ederek 100 kilometre en fazla 2.7 litre yakıt tüketiyor. Otomobil, arka aksa bağlı 3 silindirli 1,5 litrelik turbo şarjlı motoruyla 220 HP güç, ön aksa bağlı elektrikli motoruyla ise 130 HP olmak üzere birleşik olarak 350 HP güç üretebiliyor.

    542 Nm'lik bir torka sahip olan i8 Spyder, 0-100 kilometre hızlanma süresi ise 4 saniyenin altında. Otomobilin son sürati ise 250 km/ ile sınırlandırılmış.







  • BMW İ3
     BMW İ3 ve İ8 SERİLERİ BMW İ3 ve İ8 SERİLERİ BMW İ3 ve İ8 SERİLERİ




  • BMW İ8
     BMW İ3 ve İ8 SERİLERİ BMW İ3 ve İ8 SERİLERİ BMW İ3 ve İ8 SERİLERİ




  • Kuruluşunun 30. yılını kutlayan Borusan Otomotiv, merakla beklenen ve tüm dünyada büyük ilgi gören lüks elektrikli BMW i markasının BMW i3 ve BMW i8 modellerini Borusan Oto Ataşehir'in açılışında düzenlenen görkemli bir tanıtım etkinliğiyle Türkiye'de satışa sundu.

    BMW AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ian Robertson'ın da özel olarak katıldığı BMW i3 ve BMW i8 Türkiye tanıtım etkinliğinin ev sahipliğiniyse Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldız ve Borusan Oto Genel Müdürü Uğur Sakarya yaptı.

    Dünyanın dört bir yanındaki çevresel, ekonomik ve sosyal değişimlerden etkilenen sürdürülebilir mobilite çözümlerinin ilk somut kanıtı olarak birçok ülkeden sonra ülkemizde de yollara çıkmaya başlayan BMW i3, 46 bin 100 Euro'dan başlayan anahtar teslim satış fiyatıyla dikkat çekiyor. Ülkemizde yaklaşık 180 bin Euro'luk başlangıç fiyatına sahip BMW i8'e yoğun talep ise satış tarihini 2015 yılbaşına çekti. ........

    http://www.motobilim.com/2014/09/bmw-i3-ve-bmw-i8-turkiyede-satista.html




  • Bu sabah yolda gördüm bu aracı. (i3) Yanımdakiler de ben de çok beğendik. Çok farklı duruyor. Fiyatı biraz daha uygun olsa tam alınacak araba.
  • bende yakından incelemek istiyorum, bakalım..
  • blogumdaki son yazımda bahsettiğim arabadır. test sürüşü yapma imkanı buldum ve kısaca sizlerle paylaştım.

    http://esnekparakazanma.b...m.tr/2015/07/konu-ds.html
  • Hybrıd ı8 bence müthiş bir araç..
    fiyat olarak ta kıyaslanınca panamera ya göre falan oldukça hesaplı..
    1 milyon luk panamera nın yanında epey UCUZ kalıyor..
    Asıl önemi BMW nin bundan sonraki modellerine ışık tutuyor olması ki bu bambaşka bir heyecan..
    Ben yeni kasa 5 in ilk aşamada olmasa bile makyajlanınca hybrıd modelle geleceğini düşünüyorum.
    Bmw bu elektrıklı üretime oldukça fazla para yatırıyor..Çok ta başarılı olacağına inanıyorum..
    Bence yeni 5 kasa ı8 konseptinde bir araç olmalı.
    O zaman oyun yeniden başlayacak..
  • JN008 J kullanıcısına yanıt
    5 serisi i serisine benzerse, sırasıyla 3 seriside yavastan benzeyecektir.
  • sarıkanaryam kullanıcısına yanıt
    Elbette..Gidişat oraya doğru..siz pek sevmediniz herhalde bu durumu..
    @sarıkanaryam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JN008

    Elbette..Gidişat oraya doğru..siz pek sevmediniz herhalde bu durumu..
    @sarıkanaryam

    Yoo tam tersi hosuma gitti, 3 serisi su anda dusunuuorum zaten, ileride i serisine benzemesi bmw teknolojisinin bize hediyesi olucaktir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, her iki aracı da test etme şansım oldu. i8 testim kısa süreliydi ama i3'ü yaklaşık 1 hafta kullandım. i3'ü gören herkes o kadar çok ilgi gösterdi ki ben de bir kaç tane inceleme videosu yapayım dedim. Açıkçası bugüne kadarki ilk otomobil inceleme videom oldu. Bir kusur varsa affola

    Bu yepyeni teknolojiyi merak edenler için videoları aşağıda paylaşmak istiyorum. Sorularınız varsa cevaplamaktan memnun olurum. Yakın geleceğin teknolojisi kesinlikle elektrikli otomobiller.








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turquito -- 15 Ağustos 2015; 21:47:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.