Şimdi Ara

Bisiklet Yoluna Sahip Çık [Protesto Turu-Tarih, Saat ve Yer netleşti]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
2.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Bisiklet Yoluna Sahip Çık platformundan alıntıdır.
    --------------------------------------------------


    *** 18 Ağustos Pazar günü saat 16:00'da Caddebostan Beltur önünde buluşuyoruz, kazanın gerçekleştiği Dragos'a kadar ana yoldan sürüp bisiklet yoluna park eden araçları polise, bisiklet yolu üzerinde mangal yapanları İBB Beyazmasa'ya bildiriyoruz ve polis gelene kadar bekliyoruz. ***

     Bisiklet Yoluna Sahip Çık [Protesto Turu-Tarih, Saat ve Yer netleşti]
     Bisiklet Yoluna Sahip Çık [Protesto Turu-Tarih, Saat ve Yer netleşti]


    Facebook etkinlik link'i
    İstanbul için:
    https://www.facebook.com/events/700281336652275

    İzmir için:
    https://www.facebook.com/events/561959573841888

    AVRUPA YAKASINDAN KATILMAK İSTEYENLER İÇİN:

    Taksim ve civarından gelecek olanlar için;

    13:50 : Taksim Meydanında buluşma
    14:00 : Kabataş İskelesine doğru hareket (Gümüşsuyu üzerinden)
    14:30 : Kabataş'tan Kadıköy vapuruna biniş
    15:00 : Kadıköy'e Varış


    Sirkeci-Eminönü civarından gelecek olanlar için

    13:30'dan itibaren Sirkeci Garı önünde buluşma
    14:00 : Eminönü'nden Kadıköy vapuruna biniş
    14:20 : Eminönü'nden Kadıköy vapuruna biniş
    (Çok kalabalık olma ve vapura sığmama ihtimaline karşılık iki ayrı seferle karşıya geçilecek)



    Avrupa yakasından gelen her iki grup da Kadıköy'deki Atatürk heykelinin bulunduğu meydanda toplanacak ve 15:00 itibariyle toplu şekilde Caddebostan Beltur'a doğru hareket edilecek.


    Bakırköy'den Sirkeci arası rüzgar ve trafik yoğunluğuna maksimum 1 saat sürmektedir. O bölgeden gelmek isteyenler bu bilgiye göre yola koyulabilirler.


    BİSİKLETLİ PROTESTO DUYURUSU :

    Daha Meril Çiğdem Durmuş'un acısı dinmeden bugün çok kötü bir haber aldık. Bayram turu için İznik'e giden 5 bisikletliden biri olan TOLGA BEYENİR, dönüş yolunda İnegöl-Ankara Karayolunda emniyet şeridi üzerinde ilerlerken maalesef bir trafik teröristinin kendisine arkasından çarpması sonucu hayatını kaybetti. Tüm bisikletliler adına kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sonsuz sabır diliyoruz.

    Bu haberin şokunu atlatamadan Dragos sahilinde bir dolmuşun bir bisikletli arkadaşımıza süratli bir şekilde çarptığını öğrendik. Kendisi ağır yaralanmış durumda. Tüm kalbimizle bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz.

    Hem Anadolu hem de Avrupa yakası sahilindeki bisiklet yolları üzerinde özellikle yaz aylarında yaşanan araç ve mangal işgali sebebiyle "sözde bisiklet yolları" üzerinde doğru dürüst bisiklet süremediğimiz gibi üstüne bir de magandalarla tartışmak zorunda kalıyoruz. Saygıdeğer trafik polisimizin ve İBB Beyazmasa yetkililerinin şikayetlerimiz karşısındaki ilgisizliği ve vurdumduymazlığı da cabası...

    Tüm bu sorunlarla uğraşmak istemeyen biz bisikletliler de mecburen ana caddeden gitmek zorunda bırakılıyoruz ve hayatımızı da tehlikeye atmak zorunda kalıyoruz.

    BUGÜN BİR BİSİKLETLİ DOSTUMUZUN VEFAT ETMESİNİN ve BİR DİĞERİNİN DE YARALANMASININ SORUMLUSU SADECE ONLARA ÇARPAN TRAFİK TERÖRİSTLERİ DEĞİL, HER ÖNÜNE GELENE KOLAYCA SÜRÜCÜ EHLİYETİ VEREN, GEREKLİ DENETİMLERİ YAPMAYIP GEREKLİ CAYDIRICI CEZALARI KESMEYEN ve TÜM ŞİKAYETLERİMİZE RAĞMEN OLAN BİTENE SEYİRCİ KALAN İLGİLİ TÜM KURUM-KURULUŞ ve YETKİLİLERDİR. SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEYEN TÜM KURUM ve KURULUŞLARI ve YETKİLİLERİ LANETLİYORUZ.

    Motorize faşizmin her geçen gün arttığı ve motorlu ulaşım dışındaki tüm ulaşım araçlarının ve hatta yayaların neredeyse hiçe sayıldığı bu dönemde sesimizi daha fazla çıkartmamız gerektiğini düşünüyoruz.

    BU HAFTA SONU TÜM BİSİKLETSEVERLERİN ve BİSİKLET GRUPLARININ KATILIMI İLE ORTAK BİR PROTESTO DÜZENLENECEKTİR.

    "BİSİKLET YOLU ÜZERİNDE PARK EDENLERE - MANGAL YAPANLARA ve TÜM BUNLARA YAPTIRIM UYGULAMAYAN TRAFİK POLİSLERİNE ve İBB BEYAZMASA YETKİLİLERİNE KARŞI" BÜYÜK BİR "BİSİKLETLİ PROTESTO" GERÇEKLEŞTİRİLECEK.

    BUGÜN KAZANIN OLDUĞU DRAGOS'A GİDİP BİSİKLET YOLUNA PARK ETMİŞ ARAÇLARI POLİSE, MANGAL YAPANLARI İBB BEYAZMASA'YA ŞİKAYET EDİP POLİS GELENE KADAR ve PARK EDEN ARAÇLARA TEK TEK CEZA YAZDIRANA KADAR BU ARAÇLARIN BAŞINDA BEKLEYECEĞİZ. EĞER 30 Dk. İÇİNDE POLİS GELMEZ İSE veya ARAÇLARI ÇEKMEZ İSE SADECE SOL ŞERİTTEN TRAFİK AKACAK ŞEKİLDE YOLU KAPATACAĞIZ VE BİSİKLET YOLUMUZU İŞGAL EDEREK HAYATIMIZI DOLAYLI YOLDAN TEHLİKEYE ATANLARI PROTESTO EDECEĞİZ. TÜM BUNLARI DA KİMSEYLE TARTIŞMADAN MEDENİ BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ.

    Bu protestonun tam tarihi ve saati ile ilgili detayları çok yakında açıklayacağız.



    --------------------------------------------------

    Diğer bütün etkinlikleri takip etmek isteyenler için detaylı adresler:

    https://www.facebook.com/groups/bisikletyolunasahipcik/
    http://www.BisikletYolunaSahipCik.com/
    http://www.twitter.com/BisikletYolunaS
    http://www.facebook.com/BisikletYolunaS
    http://www.youtube.com/user/BisikletYolunaSahipC



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mythology -- 15 Ağustos 2013; 20:36:20 >











  • O linkleri unutmuşum. Hatırlattığın iyi oldu valla

    Eklendi
  • Ankara'dayım ama konuyu hortlayım. Üste çıksın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Tesla

    Ankara'dayım ama konuyu hortlayım. Üste çıksın

    Teşekkür ederim

    Güzergahta değişiklik olmuştur. Turun orta noktası Haydarpaşa'dır. Konunun ilk mesajına eklenmiştir.
  • Ben 1 defa PAB a 1 defa da BYSÇ katıldım. Bayramın ilk günü PAB düşünüyorum. Pazar günü belki buna da katılırım.

    (Konum : Sultanbeyli )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-19232E7C9 -- 2 Ağustos 2013; 0:16:05 >
  • Bisiklet yolu haritası var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidr0ksit

    Bisiklet yolu haritası var mı?

    Bisiklet yolu haritası derken?

    Bu etkinlik zaten; belediye tarafından yapılan ve daha sonra ortadan kaldırılan bisiklet yolunun tekrar faaliyete geçmesi adına düzenlenen bir etkinlik. Yani ortada bisiklet yolu falan yok, aksine dikkat çekebilmek için trafiğin içinde (tabiki dikkatli bir biçimde) gerçekleştiriliyor.

    Kast ettiğiniz şey; etkinliğin güzergahı, nereden nereye gidildiğini öğrenmek ise o harita zaten ilk mesajda mevcut durumda.

    ------------------
    @Bay Tesla;
    Bu etkinlik İstanbul'da düzenleniyor olabilir ama bisiklet yolları ve bisikletlilerin trafikteki -olmayan- hakları tüm Türkiye'de kanayan bir yara. BYSÇ etkinliği hiçbir kurum, dernek, siyasi parti vs çatısı altında olmadan, bisikletlilerin bireysel anlamda örgütlenmesi sonucu hayat bulan ve tepki gösteren bir oluşum. Aynı organizasyon faaliyetlerinin Ankara, İzmir, Gaziantep, Trabzon ve diğer şehirlerimizde de yürütülmemesi için hiçbir sebep yok. Gereken tek şey bu haklı isyana katılmaya niyetli olan bisiklet sürücüleri.
    Bu, "dikkat çekme, tepki gösterme" turu sadece İstanbul'da lokal bir organizasyonmuş görünmesine rağmen, tüm Türkiye'ye yayılmaması için hiçbir sebep yok. Türkiye'nin her yerinden dalga dalga dikkat çekmeye başlayacak olan bu turlar ile nihayetinde hakkımız olan bisiklet yollarına ve trafikte içerisinde saygıya kavuşabiliriz.

    Açıkçası ben katılımcılardan biriyim, o yüzden bi yerlerden bir şeyler onaylatmak, izin almak gerekiyor mu bilmiyorum. Eğer BSYÇ'nin iletişim kanallarından birisi üzerinden konu hakkında bilgi alacak olursanız, size gereken izahatları yapacaklardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senry -- 2 Ağustos 2013; 15:15:06 >




  • İzmir de bir süredir bu konu için eylem yapılıyor. Ama henüz bir gelişme yok. Millet de tatil rehaveti var sanırım ama sıklaştırmak lazım zira
  • teşekkür ederim, ilk mesajdaki harita tarayıcıyı değiştirince gözüktü, inşallah aranızda olacağım.
  • Hatırlatma postu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mythology

    Selamlar,

    Her ne kadar bir kısım için hobi olarak görülse de bisiklet aslında bir ulaşım aracı olarak kullanılmaktadır. Trafik kanununda bisikletin yeri olmasına rağmen özellikle de İstanbul'daki mevcut araç sürücüleri yolların tamamını gasp etmiş durumdadır.

    Ayrıca bisikletler için yapılmış olan yollar yine araçlar ve yayalar tarafından kullanılmakta, bisikletliye saygı gösterilmemektedir.

    Bütün bu sebeplerden dolayı her ayın ilk pazar günü İstanbul Anadolu yakasında Bisiklet Yoluna Sahip Çık etkinliği düzenlenmektedir. Ayrıca yine her ayın 3. pazarı benzer etkinlikler Avrupa Yakasında da olacaktır.

    4 Ağustos Pazar günü yapılacak olan etkinliğin duyurusu ve güzergah bilgileri içinhttps://www.facebook.com/events/488504741235413/ adresine bakabilirsiniz.

    Etkinlik güzergahı için;

     Bisiklet Yoluna Sahip Çık [Protesto Turu-Tarih, Saat ve Yer netleşti]

    Diğer bütün etkinlikleri takip etmek isteyenler için detaylı adresler:

    https://www.facebook.com/groups/bisikletyolunasahipcik/
    http://www.BisikletYolunaSahipCik.com/
    http://www.twitter.com/BisikletYolunaS
    http://www.facebook.com/BisikletYolunaS
    http://www.youtube.com/user/BisikletYolunaSahipC


    Katılmak isteyen bütün dh üyelerine duyurulur.


    Merhabalar 16 yaşında Gaziantep te yasayan bir bisiklet sever olarak bir şey danışmak istiyorum. Bisiklet yolu yapılabilmesi için dilekçe vermemi söylediler. Ben bunu belediyeye mi, muhtara mı yoksa belediyeye vereceksem hangi belediyeye vermem gerek? Dilekçeyi uygun biçimde yazabilirim. Ve ne kadar büyük bir grup olrsak o kadar dikkate alınırmış. Bende yaklaşık 300 imza toplayabileceğimi söyledim. Ama dilekçenin arkasında 5–10 sayfa imza vermek uygun olur mu bilemem. Size danışmam için bir bisiklet sever arkadaşım linkinizi attı. Yardımcı olur iseniz çok makbule geçecektir teşekkürker

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >






  • Ben bu başlığın linkini, buraya danışman için atmadım. Buradaki ilk mesajda yer alan ve bilgi alabileceğini düşündüğüm linklere rahatlıkla ulaşabilmen için seni buraya yönlendirdim, orada bir yanlış anlaşılma var. Konuyu açan Mythology'de bildiğim kadarıyla benim gibi bu etkinliğin sadece katılımcısı, organizatörü ya da düzenleyicisi falan değil. :)

    Bu başlığın burada bulunma amacı sadece; böyle bir organizasyon olduğunu donanımhaber'dekilere de duyurmak o kadar. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senry -- 3 Ağustos 2013; 16:14:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yuyushi



    Ben bu başlığın linkini, buraya danışman için atmadım. Buradaki ilk mesajda yer alan ve bilgi alabileceğini düşündüğüm linklere rahatlıkla ulaşabilmen için seni buraya yönlendirdim, orada bir yanlış anlaşılma var. Konuyu açan Mythology'de bildiğim kadarıyla benim gibi bu etkinliğin sadece katılımcısı, organizatörü ya da düzenleyicisi falan değil. :)

    Bu başlığın burada bulunma amacı sadece; böyle bir organizasyon olduğunu donanımhaber'dekilere de duyurmak o kadar. :)

    Peki hemen halledelim :D cevap silme olayı falan varmı :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdığınız mesajdaki düzenle butonuna tıklayarak mesajınızın içeriğini silebilirsiniz. Ama komple silme olayı yok
  • İlk mesaj güncellenmiştir.

    Bisiklet Yoluna Sahip Çık platformunun konuyla ilgili açıklamaları yine konunun ilk mesajına eklenecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mythology

    İlk mesaj güncellenmiştir.

    Bisiklet Yoluna Sahip Çık platformunun konuyla ilgili açıklamaları yine konunun ilk mesajına eklenecektir.

    Hadi bakalım inşallah bi sonuca varır.bekliyoruz tarihi ve saati.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engineer ! -- 11 Ağustos 2013; 23:42:38 >
  • Sağ şeriti tamamen kapatacağız şöyle bi 200 300 kişi olursak epey etkili oluruz.

    Haydi rast gele.!
  • Trafikteki bisiklet sürücülerinin hakları için her zaman, her yerde.
  • arkadaşlar, Ankara'da da etkinlik olacak mı? evet ise link paylaşabilir misiniz lütfen..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.