Şimdi Ara

Tour de france

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın en zorlu yarışlarından biri olarak kabul edilen tour de france bugün strassbourg'ta start alıyor 23 temmuzda champs elysees'te sona erecek yarışa 199 bisikletçi katılıyor,lance amstrong'un son yedi yılına ambargo koyduğu yarış uzun bir aradan sonra bu sene yeni şampiyonuyla tanışacak.

    Bu seneki tur doping gölgesi altında başlıyor,turun favorilerinden ve eski şampiyonlardan Jan Ullrich, Ivan Basso ve Francisco Mancebo'nun doping soruşturmasının ardından tura katılımları iptal edilirken,Astana Wuerth Takımı'da turdan çekildi.

    İzleyenler bilir son yıllarda her ne kadar amstrong'un ambargosu olsada yarış zevkli ve heyecanlı geçiyordu,dünyada milyonlarca insanı ekran başına bağlayan yarış ne yazıkki ülkemizde hiçbir yayın kuruluşu tarafından yayınlanmıyor,yine eurosport tan takip edeceğiz anlaşılan.

    Tour de France ile ilgili bazı rekorlar

    En Çok Katılanlar

    16: Joop Zoetemelk
    15: Lucien Van Impe, Guy Nulens
    14: Viatcheslav Ekimov, Raymond Poulidor, Sean Kelly, André Darrigade

    En Çok Kazananlar

    7: Lance Armstrong
    5: Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Miguel Indurain
    3: Philippe Thys, Louison Bobet, Greg LeMond
    2: Lucien Petit-Breton, Firmin Lambot, Ottavio Bottecchia, Nicolas Frantz, Antonin Magne, Lucien Leducq, Sylvère Maes, Gino Bartali, Fausto Coppi, Bernard Thèvenet, Laurent Fignon

    Ülkelere Göre Şampiyonlar

    36: Fransa, 18: Beçika, 10: ABD, 9: İtalya, 8: İspanya, 4: Lüksemburg, 2: İsviçre, Hollanda, 1: İrlanda, Almanya, Danimarka

    En Genç Şampiyonlar

    19: Henri Cornet (Fransa) 1904
    21 yıl, 10 ay: Romain Maes (Belçika) 1935
    22 yıl, 6 ay: François Faber (Lüksemburg) 1909
    22 yıl, 9 ay: Octave Lapize (Fransa) 1910
    22 yıl, 10 ay: Felice Gimondi (İtalya) 1965
    22 yıl, 11 ay: Laurent Fignon (Fransa) 1983

    En Yaşlı Şampiyonlar

    36 yıl, 4 ay: Firmin Lambot (Belçika) 1922
    34 yıl, 6 ay: Henri Pélissier (Fransa) 1923
    34 yıl, 0 ay: Gino Bartali (İtalya) 1948
    33 yıl, 11 ay: Lance Armstrong (ABD) 2005
    33 yıl, 7 ay: Joop Zoetelmelk (Hollanda) 1980

    Podyum

    8: Raymond Poulidor (Fransa, 3 kez 2.'lik, 5 kez 3.'lük)
    7: Joop Zoetemelk (Hollanda, 1 kez kazandı, 6 kez 2.'lik) , Lance Armstrong (ABD, 7 kez kazandı) , Jan Ullrich (Almanya, 1 kez kazandı, 5 kez 2.'lik ve 1 kez 3.'lük)
    6: Bernard Hinault (Fransa, 5 kez kazandı, 1 kez 2.'lik) , Eddy Merckx (Belçika, 5 kez kazandı, 1 kez 2.'lik)

    Ülkelere Göre Podyum

    98: Fransa, 51: Beçika, 38: İtalya, 22: İspanya, 13: Hollanda, 13: ABD, 11: Lüksemburg, 9: İsviçre, 9: Almanya

    .::SARI MAYO::.

    Sarı Mayo'lu Günler

    111: Eddy Merckx, 81: Lance Armstrong, 79: Bernard Hinault, 60: Miguel Indurain, 52: Jacques Anquetil, 41: Sylvère Maes, 39: Antonin Magne, 37: Nicolas Frantz, 36: Louison Bobet , 34: André Leducq

    Ülkelara Göre Sarı Mayo

    80: Fransa, 52: Belçika, 24: İtalya, 17: Hollanda, 11: Almanya, 9: İsviçre, 8: İspanya, 6: Lüksemburg, 5: Danimarka, 4: Britanya, Avustralya 3: İrlanda, 2: ABD, Kanada, 1: Estonya, Avusturya, Kolombiya, Polonya, Portekiz ve Rusya.

    .::ETAPLAR::.

    En Çok Etap Kazananlar

    34: Eddy Merckx, 28: Bernard Hinault, 25: André Leducq, 22: André Darrigade, Lance Armstrong, 20: Nicolas Frantz, 19: François Faber, 17: Jean Alavoine, 16: Charles Pélissier, Jacques Anquetil, René Le Grèves, 13: Louis Trousselier, 12: Miguel Indurain, Jean Aerts, Mario Cipollini, Gino Bartali, Erik Zabel, 11: Louison Bobet, Raffaele Di Paco, 10: Charly Gaul, Jan Raas, Maurice Archambaud, Henri Pélissier, Walter Godefroot, Joop Zoetemelk, Gerrie Knetemann.

    Zaman Etabını En Çok Kazanalar

    20: Bernard Hinault, 16: Eddy Merckx, 11: Jacques Anquetil, 10: Miguel Indurain, 10: Lance Armstrong, 5: Joop Zoetemelk.

    Kaynak : Ajansspor







  • Armstrong yokken Ullrich ve Basso ya gün doğmuştu artık seneye

    yıllardır tamamını izlemesem bile hergün eurosport tan takip ederim. zorlu etaplara karşı muthiş mücadele veriyorlar. bizim ülkemizdede yayınlanması gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metality -- 1 Temmuz 2006; 18:48:49 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MeTaLiTY

    Armstrong yokken Ullrich ve Basso ya gün doğmuştu artık seneye

    yıllardır tamamını izlemesem bile hergün eurosport tan takip ederim. zorlu etaplara karşı muthiş mücadele veriyorlar. bizim ülkemizdede yayınlanması gerek.


    sorma bütün dünya takip ediyor bu yarışı bu yarış için özel programlar hazılıyorlar biz seyredemiyoruz bile bırak seyretmeyi spor haberlerinde bile yer verilmiyor.

    ullrich zaten geçen sene bitmişti,hele geçen sene bir tırmanışta son 4 km ye lance le yanyana girdiler, lance ileri fırlayıp depar attığında ullrich selenin üstünde ayağa bile kalkamadı,yarış bittiğinde amstrong'un yüzünde doğru dürüst yorgunluk ifadesi yokken ullrich ölü gibiydi,almanlar bile ullrich ten bi halt olmayacağını anladılar zaten bu doping olayı ile oda gösterdi kendini,beni asıl şaşırtan ivan basso nun dopingle ilgili çıkması,takip ettiğim kadarıyla yarış stili bence amstrong kadar iyiydi ve bu senenin en büyük favorisiydi, yazık etmiş kendine.

    turun ilk günü strassborg'ta yapılan 7,1 km lik giriş etabını norveçli Thor Hushovd kazandı




  • evet bende izlemek istiyorum ama malesef eurosport yok. netten izlemek isteyenlerwww.cycling.tv den takip edebilirler.
  • turun 3. gününde obernai - esch-sur-alzette etabını robbie mceven kazandı,sarı mayo ise thor hushovd un.
  • Basso ve Vinokourov un turda olmayışı beni büyük hayal kırıklığına uğratsada hala turda iyi bisikletçiler var:)

    Bu sene tur Boonen ve Mc Ewen arasında geçicek gibi geliyor bana ama benim gönlüm ve gözüm Vladimir KARPETS de.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RedStar

    Basso ve Vinokourov un turda olmayışı beni büyük hayal kırıklığına uğratsada hala turda iyi bisikletçiler var:)

    Bu sene tur Boonen ve Mc Ewen arasında geçicek gibi geliyor bana ama benim gönlüm ve gözüm Vladimir KARPETS de.


    turun boonen ve mc even arasında geçmesi imkansız gibi çünkü bu bisikletçiler sprinterlar,komple bir tur bisikletçisi değiller heleki sprint etaplarıda bitti bundan sonra sarı mayo yüzü görmeleri imkansız sayılabilir bu iki bisikletçinin asıl amacı yeşil mayoya sahip olmak,bu turu komple bir bisikletçi yani sprint etaplarında ana gruptan kopmayan ama dağ ve zaman karşı yapılan etaplarda kafaya oynayan bir bisikletçi kazanabilir,seninde dediğin gibi vinokorov,basso ve ulrich in olmayışı şampiyonadan çok şey götürüyor
    dün yqapılan ilk zamana karşı etabını en yakın rakibine 1' 1'' fark yapan t-mobile takımından serhiy honchar kazandı ve sarı mayoyu giyme hakkını elde etti sarı maya sıralamasında ise en yakın rakinine 1 dakika fark yapmış bulunmakta.otoriteler bu sene dağ etaplarının az olması nedeniyle zamana karşı yarış etaplarında başarılı olan bisikletçinin turuda kazanacağı yönünde görüş belirtiyorlar.




  • ukraynalı Honchar daha evvelki yıllardada bir çok yarışta zamana karşı etaplarda çok dişli bir rakip olduğunu göstermişti zaten ama bence onun yada başka birtane kısa mesafecinin turu alabilmesi zor.

    Ben bu sene için Armstrong un gitmesi ve Vinokourov unda Urlich gibi bir bisikletçinin gölgesinden kurtulmuş olmasıyla Vino için umutlanmıştım ama Basso ve oda gidince hane hiç sempati duyduğum bisikletçi kalmadı nerdeyse

    bi Karpets birazda Ekimov var onlarında kazanması zor ama bakalım
  • Tour de France hiç bitmesin
    Son derece ilginç bir Fransa Bisiklet Turu geride kaldı. Gerçeği söylemek gerekirse hepimiz ilk günlerde tatsız tuzsuz bir tur seyredeceğimizi düşünmüştük. Ne de olsa geçen yıl ilk beşe girmeyi başarmış hiçbir bisikletçi bu yıl yoktu... Son şampiyon emekli olmuş, en büyük iki favori de doping yaptıkları gerekçesiyle takımları tarafından kadro dışı bırakılmışlardı. Bu, Fransa Bisiklet Turu tarihinde daha önce hiç yaşanmamış bir durumdu. Armstrong, Ullrich ve Basso’nun yokluğunda gözler ProTour lideri ve iki bahar klasiği kazanan Alejandro Valverde’ye çevrildi. Üstelik İspanyol bisikletçi Tour de France için İtalya Bisiklet Turunu es geçmiş ve tüm benliğini Fransa’daki şampiyonluğa adamıştı. Ama henüz üçüncü turda geçirdiği kaza sonrası köprücük kemiğini kırınca o da turdan erken ayrıldı. Son yedi yılda Lance Armstrong’u şampiyonluğa taşıyan Discovery Channel takımınınsa lideri dahi yoktu. Böylesine sıra dışı bir şekilde başlayan tur aynı şekilde de son buldu ve tarihe geçti. Daha önce Fransa Bisiklet Turu şampiyonluğu için adı hiç geçmemiş ve bundan sonra da kalçasındaki sakatlık dolayısıyla muhtemelen geçmeyecek olan Floyd Landis, Paris’e sarı mayoyla ulaşmayı başardı ve kariyerinin en büyük başarısına imza attı. Bu şampiyonluğun oldukça uzun bir hikayesi var. Zaten spor tarihinin en uzun ve en zorlu yarışında elde edilen şampiyonluğun hikayesinin kısa olması da beklenemez.

    16. etaba kadar aslında her şey Amerikalı bisikletçinin kontrolünde gibiydi. Ama bu etapla birlikte şampiyonluk adeta Landis’in avuçlarından kayıp gitti. Bir önceki gün L’Alpe D’Hüez’de oldukça güçlü görünen Phonak takımı bisikletçisi La Toussuire’de son derece tükenmiş bir haldeydi. Bu etapta çok fazla zaman kaybeden ve adeta tura veda edecek dedirten Landis liderin sekiz dakika sekiz saniye gerisine düştü. Herkes şampiyonluğun gittiğini düşünüyordu. Tek bir kişi dışında. 1999’da Lance Armstrong’un şampiyon olacağını söyleyen Eddy Merckx yine yanılmamıştı. 16. etabın son bulduğu akşam Phonak takım otelini arayan efsane bisikletçi, Landis’e atak yapmasını salık vermekle kalmadı aynı zamanda Amerikalının şampiyonluğu üzerinde de 100 Euro bahis oynadı. Ertesi gün bisikletçilerin Alplerdeki son günüydü ve turun da son dağ etabıydı. Bir başka ifadeyle Landis’in yeniden sarı mayoya ortak olabilmesi için tek atımlık kurşunu vardı. 17. etapta Landis inanılmazı gerçekleştirdi ve 130 kilometrelik solo kaçışıyla genel klasmanda sekiz basamak yükselerek üçüncülüğe yerleşti. Bu etapta lidere yedi dakikanın üzerinde fark atan Amerikalı bisikletçi, Oscar Pereiro’nun 30 saniye gerisinde şampiyonluğun en büyük favorisi konumuna geldi. Çünkü zamana karşısı diğer rakiplerine göre daha iyiydi.

    19. etap şampiyonu belirleyecek etaptı ve yıllardan bu yana ilk kez şampiyonluk yarışı bu denli büyük bir çekişmeye sahne oluyordu. Sondan bir önceki etaba üçüncü sırada giren bisikletçi şampiyonluğun en büyük adayıydı. Floyd Landis beklentileri boşa çıkarmadı ve etabı kazanamasa dahi genel klasmanda liderliğe yükselmeyi başardı. 57 kilometrelik uzun zamana karşı etapla Pereiro’dan liderliği bir dakika farkla devralan Landis 93. Fransa Bisiklet Turu’nda zafere ulaşan isim oldu. Oscar Pereiro ikinci sırada kalırken, yine zamana karşıda Carlos Sastre’yi geride bırakan Andreas Kloden kendisine üçüncü sırada yer buldu.

    Belki tatsız tuzsuz bir tur bekleniyordu ama kesinlikle öyle olmadı. Hatta Fransa Bisiklet Turu tarihinin en zevki beş yarışından birine şahitlik ettiğimizi söyleyebiliriz. Landis’in gitti denilen şampiyonluğu kazanması, Oscar Pereiro Sio’nun düz bir etapta 30 dakikalık bir fark yaratarak Paris’e kadar taşıyamasa da sarı mayoyu en fazla giyen isim olması ve genel klasmanı ikinci sırada tamamlaması, taktiksel zekalar, taktiksel hatalar, tur boyunca liderini bulamayan Discovery Channel, liderlerinin yokluğunda podyuma çıkmayı başaran Caisse d’Epargne ve T-Mobile takımları, yaşanan kazalar ve tabii ki doping skandalı adrenalini hep üst düzeyde tuttu. Acısıyla tatlısıyla bir Tour de France daha geride kaldı. Bize bu zevki yaşatan tüm Fransa Bisiklet Turu gazilerine selam olsun.

    MEHMET SEVİNÇ
    EUROSPORT SPİKERİ

    Alıntı : superspor.com

    bu sene işlerimin yoğunluğu yüzünden bir çok etabı seyredemedim daha doğrusu kafaya oynayan bir çok bisikletçinin doping-sakatlık dolayısıyla turda yarışamaması yüzünden pekde izleme isteğimde olmadı açıkcası ama amstrong sonrası ilk yarışta anlaşılan heyecan yine varmış seyretmeyerek asıl biz kaybetmişiz,diyecek fazla birşey yok Allah kısmet ederse seneye izleyeceğiz artık




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.