Şimdi Ara

***ELEKTRİKLİ IZGARA TAVSİYESİ*** (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
35
Favori
222.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zeytin45 Z kullanıcısına yanıt
    gazzella marka bu ızgara da çok hoşuma gidiyor, watt'ı yüksek. ancak yorum yoktu.



    en önemli konudan bahsetmişsiniz aslında termostat konusu, bir adım öne çıkardı.



    bir iki de sorum olacak;

    ızgara dökümünün kalitesi nasıl?

    bir de altta yağ tepsisi var mı? hem temizlik hem de hani o tepsiye su konulup duman olmasın diye engelleme imkanımız var mı?

    son sorum da şu; ürünü incelerken farkettim, kalın et konunca kapak tam kapanıyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chesstern -- 10 Temmuz 2017; 19:45:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoodan kullanıcısına yanıt
    bu süre de çok başarılı.. çok duman çıktı mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chesstern -- 10 Temmuz 2017; 19:45:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinboyu bugün şok markette inceledim yukarıda a101 den aldığıni söyleyen arkadaşın aldığıyla alakası yok zayıf bir teflon kaplaması vardı.piyasada iki türlüsü var sanırım.granit kaplama olan iyi olabilir belki ama benim gördüğüm çok zayıf geldi.

    Tefalin family flavour modeli ucuz olsa biraz keşke bunlarla uğraşmaya gerek kalmazdı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plaka kalınlığı bence yeterli çok ince değil ama çok kalın da diyemem uzmanı değillim ama çalışma sıcaklığı için yeterlli görünüyor.

    Kapak ön kısımdan tamamen kapanıyor yanlarda serçe parmak kalınlığında açıklık bırakıyor bu sayede kalın et ve balık kapak tamamen kapalı şekilde pişebilir.
  • çok sağolun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birçok ızgara modeli kullandım. Birbirine yakın fiyatlı ürünlerin genelde birbirinden farklı üstünlükleri var. Hangi marka modeli seçerseniz seçin mutlaka DÖKÜM olsun. Dökümün kalitesi de ağırlığıyla anlaşılır. Diğer özellikler kişiye kalmış.
  • şöyle bir ürüne rastladım arkadaşlar;
    LAVA mangal üstü döküm ızgara ...https://www.lavashops.com/lava-cift-silikon-kulplu-dokum-mangal-izgarasi-25x45-cm/
    tekzende kargo dahil 60 lira ...https://www.tekzen.com.tr/lava-dokum-mangal-izgarasi-cift-silikon-kulplu-2410580
    ***ELEKTRİKLİ IZGARA TAVSİYESİ***
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    era sm-5 jett kullanıyorum. Sulu kullanın diyor ancak sulu kullandığımda ızgara tadı almıyorum. Susuz kesinlikle kullanmayın uyarısına rağmen susuz kullanırsam herhangi bir sıkıntı olur mu ?
  • 4007 kullanıcısına yanıt
    sulu kullanınca içinde buhar oluşturarak etin daha sulu kalmasını sağlıyor ...
    ben de susuz kullanıyorum sıkıntı yok, aynen dediğiniz gibi ızgaraya daha çok benziyor ...

    @4007
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Tamamdır yarın tekrardan deneyeceğim. Granit diye bayağı geç ısınıyor ama çok güzel oluyor. İlk defa denedim tavuğu ama hiç beğenmedim o günden bu yana kaldırdım 6 aydır hiç kullanmadım. Bu sefer susuz pişireceğim notları ve fotoğrafları paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam ,

    kendime Profilo Peı-0990b elektrikli ızgara almıştım.Kullanmaya devam ediyorum fiyatına göre gayet kaliteli bir ürün.Gecen hafta da anneme gazella brb-3000 satın aldım.2 kere kanat denemem oldu.

    İkisi arasında karşılaştırma yapıtığımda gazella'nın hem resistans olarak hemde watt tan da anlaşılacağı üzere pişirme hızı,gücü olarak bir adım önde olduğu gerceği ortaya cıktı. Lezzet olarak cok bir fark göremedim.
    Gazella 'nın pişirme yüzeyi ufak bir parca daha büyük profiloya göre.Gazella'nın Cam kapağı daha kullanışlı(profiloda pişirime müdahale etmek istediğinizde kapağı kaldırıp kenara koymanız gerekiyor.Kapakta oluşan buhar koyduğunuz yere damlıyor.Mutfak küçükse ,yer sorununuz varsa kapagı koycak yer sıkıntı oluyor,Gazella da kapagı yukarı dogru kaldırıp sabitliyorsunuz orada kalıyor,sonra kolayca üzerine indirip kapatabiliyorsunuz).Profilo da iyi pişmiş kanatı 45 dakikada pişirirken , gazella da 30 dk gibi bir sürede pişirdim.Gazella'nın pişirme plakasında heryere neredeyse eşit ısı dağılıyor.Profilo nun pişirme plakasının köşeleri orta noktalara göre bir parca daha zayıf kalıyor.Profilonun resistansı daha sık devreye girip,resistans ışığı söndükten daha uzun bir sürede tekrar yanıyor.Gazella da resistans daha gec devreye girip ,daha cabuk tekrar yanıyor,ısıtmaya geciyor.

    Profilo fiyatına göre uygun güzel bir ürün fakat gazella profiloya göre hem daha kullanışlı,daha hızlı pişirim,bir parca daha büyük plaka,daha iyi resistans ve daha homojen bir ısı dağılımı veren plaka sunuyor.

    Sonuc olarak lezzet olarak bir fark göremedim.İkisi de gayet lezzetli pişiriyor.Ama profilo da, pişirmek için daha fazla zaman harcayıp ,kanatlarla daha cok ugraşıyorsunuz(köşeler,ortalardan daha az pişiyor,yer değiştirme vs gerekiyor) Bütçeniz kısıtlı ise profilo öneririm.Fakat bütçe sorununuz yoksa bence gazella profilodan net bir şekilde daha iyi bir ızgara.

    Tabi bu yazdıklarım ağırlıklı olarak kanat yada zor pişen(kemikli tavuk vs) et severler için gecerli.Köfte,sucuk vs gibi kolay pişen etlerde profilo ile gazella neredeyse aynı performansı veriyor.

    Son olarak Gazella ızgara bir cok yerde tükenmiş kalmamış(gazella'nın firmasını aradım,şuan parça beklediklerini ekim sonu gibi üretimin biteceğini söylüyorlar,onlarda şuan piyasaya ürün veremediklerini belirtiyorlar.ben bauhaus dan aldım.Son bir tane tehsirde vardı , 249 TL den satın aldım.Farklı şubelerinde var bauhaus un ,internet sitesinden bakabilirsiniz.Bazı internet sitelerinde pişirme plakası teflon olan modeller satılıyor fiyatları daha uygun.Bu teflon pişirme plakalı modeller gazella nın ilk cıkan eski serileri.Hepsi aynı BRB 3000 olarak geciyor.Ama granit görünümlü plakalı modeller yeni seri olarak geciyor.Bence almışken granit yeni serilerden almakta fayda var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoodan -- 9 Ekim 2017; 2:32:48 >
  • hoodan kullanıcısına yanıt
    güzel ve yararlı bir değerlendirme olmuş, teşekkürler ...

    @hoodan
  • @Bayberty merhaba hocam,

    benim size birkaç sorum olacaktı. Döküm tava ile(örneğin lava marka orta sınıf) örneğin gazellenin elektrik ızgarada kullandığı döküm aynı kalitede midir ? Genelde okuduğum yorumlarda et için ızgaranın yeterli olmadığı,kapağının kapatıldığında etin yeterince ızgara tadı vermediğinden bahsediliyor. Sİzce et ağırlıklı kullanımda temizlik unsurunu da göz ardı edersek döküm tava mı almak daha doğru olur.
    Birde ben cam ocak kullanıyorum. Döküm tava ile cam ocak ilişkisi diğer setüstü ocaklara göre fark yaratır mı sizce ?
    Eğer ızgaranın bir eksiği olmaz ise gazelle bb300'ü almayı düşünüyorum fakat t-bone,steak vb. pişirmek ve değişik tatlar denemek istiyorum genel olarak.
    Yardımlarınız için teşekkürler.
  • starsailor2004 S kullanıcısına yanıt
    selam,
    gazella'da kullanılan ızgara plakası alüminyum dökümdür, lava tava ise demir döküm ...
    demir dökümde yapılan et ile ızgara makinesinde yapılan et aynı tadı vermez, döküm tavanın lezzeti daha iyidir ...
    elektrikli ızgarada et mühürleme işi zor, çok yüksek ısılara çıkan model bulmak lazım, döküm tavada ise herşey sizin kontrolünüzde ...
    sonuç; ızgara et deneyecekseniz kesinlikle döküm tava yada klasik kömür mangal öneririm, elektriklide kalın steak ızgara tatmin etmez ancak ince biftek-köfte-tavuk-balıkta yeterli olur ...

    @starsailor2004
  • bir süredir elektrikli ızgara almayı düşünüyor ve istiyordum.

    forumun son 4-5 sayfasını okudum. oldukça faydalı bilgiler mevcut.

    anladığım kadarı ile bu forumun son tahlilinde öne çıkan 3 model;

    olimpist (bana biraz piyasa malı gibi geldi. uzun ömürlü bir alet gibi durmuyor.) fiyatı şu an n11 de 189 ve 199 tl.

    PROFİLO PEI0990B (cam kapaklı, güzel bir alete benziyor.düşünülebilir.)fiyatı hepsiburada da 188 tl.

    Gazzella 3000 (profiloya benziyor ama gücü 2400 w., profilo 1500 w.) fiyatı bauhausta (granit kaplama zemin) 279 tl.

    sanırım Gazzella rezistans gücü malzeme kalitesi bakımından 1 adım öne çıkıyor.

    ve sanırım ben de onu alacağım.

    inşallah 100 tl. fazla verdiğimize (profiloya göre) değer Gazzella.
  • max0007 M kullanıcısına yanıt
    olimpist farklı bir tasarım, bendeki gayet sağlam kaliteli, ancak tasarımı hoşunuza gitmediyse durum farklı ...
    gazzella sizin için iyi bir tercih olur ...

    @max0007
  • max0007 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Bende gazella düşünüyorum fakat daha alamadım. Siz aldınız mı acaba? Üründen memnun musunuz. Birde aşağıdaki linkte n11'de 219 TL gözüküyor Gazelle. Arada malzeme farkı olma ihtimali var mıdır?

    https://urun.n11.com/elektrikli-barbeku-ve-izgara/gazella-brb-3000-elektrikli-izgara-barbeku-P183021226
  • starsailor2004 S kullanıcısına yanıt
    fiyat uygun satıcı puanı da yüksek, bence iyi fırsat ...

    @starsailor2004
  • quote:

    Orijinalden alıntı: starsailor2004

    Merhaba,

    Bende gazella düşünüyorum fakat daha alamadım. Siz aldınız mı acaba? Üründen memnun musunuz. Birde aşağıdaki linkte n11'de 219 TL gözüküyor Gazelle. Arada malzeme farkı olma ihtimali var mıdır?

    https://urun.n11.com/elektrikli-barbeku-ve-izgara/gazella-brb-3000-elektrikli-izgara-barbeku-P183021226

    Sn.@Bayberty cevabı vermiş zaten. Kendisi bu konularda benden daha bilgili. Bence de gayet uygun.

    Bende bir ara merak salmıştım bu elektrikli ızgaralara.

    Ancak daha sonra dökme devir tavalara ilgi duydum ve onlardan 1 tane aldım. Çok ta memnunum. Şimdi bir tane daha döküm tava alacağım. Balık için.

    Et ve balık aynı tavada pek olmuyormuş.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.