Şimdi Ara

##### TOBB ETÜ DONANIMHABER ÖĞRENCİ TOPLULUĞU ##### (53. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.094
Cevap
26
Favori
67.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Donanım


    quote:

    Orijinalden alıntı: Chronotide

    Arada 1-2 küçük problem yaşasamda genel olarak memnunum açıkçası. Tavsiye ederim.

    Sizce tobb iktisat mı seçilmeli bilkent uluslararası mı ? Bilkent aylık 900 lira veriyor + kampüs falan, ama Tobb iktisat bana göre sağlam bir bölüm özellikle öğretim üyeleri çok iyi sayfadan baktım, yurtdışında burslu master vs kolay olabilir diye düşünüyorum iktisatta.

    Ama bölümün türkçe olması, kampüsün olmaması beni itiyor kararsız kaldım.

    Açıkçası tamamen senin hayallerine bakar. :P Alcağın bursa felan bakma, sonuçta ömrün boyunca okumayacaksın. Kampüs konusundada ben açıkçası seviyorum okulun kampüsünü, büyük olsa napçen at mı koşturcan? :P Yeri çok iyi vb.

    Evet İktisatın akademik kadrosu bayağı sağlam , sende hevesliysen iş tecrübesiyle vb. çok iyi yerlere gelebilirsin TOBB ile. Eminim Bilkent'te de olur bu fakat ben TOBB'u tercih ederdim/ettim.

    Bölüm Türkçe meselesine bakma, hocalara bakar. Sınıfa soran hoca da oluyor (Türkçe sonuç çıkıyor malesef genelde) , kendi hiç sormadan İngilizce anlatan hocalarda. Ha evet zorunlu olsa benim için çok daha iyi olurdu fakat buda iyi. :)

    Başka soruların için özelden mesaj atabilirsin, ordan daha hızlı yardımcı olabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    bölümler hakkında net bilgi veremem ama her şekilde bilkent tercih edilmelidir.

    detaylı bilgi için pm ;)
  • Arkadaşlar merhaba, ben bu sene üniversiteye girdim Dil bölümü öğrencisiyim normalde puanım tam burslu İng. Dili ve Edb.'ına yetiyordu ama ailevi sebeplerden şehir dışına çıkamadım ama aklımda da yazmadığım için hep bir pişmanlık var. Eğer olur da geçebilirsem, TOBB'a merkezi puanla yatay geçişle tam burslu olarak mı değerlendirilirim yoksa yarı burslu mu? Veya not ortalamasıyla geçersem de aynı şey olur mu? Bu yurt imkanı falan aşırı önemli çünkü, eğer olursa ciddi olarak düşüneceğim. Teşekkürler :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roxbowie

    Arkadaşlar merhaba, ben bu sene üniversiteye girdim Dil bölümü öğrencisiyim normalde puanım tam burslu İng. Dili ve Edb.'ına yetiyordu ama ailevi sebeplerden şehir dışına çıkamadım ama aklımda da yazmadığım için hep bir pişmanlık var. Eğer olur da geçebilirsem, TOBB'a merkezi puanla yatay geçişle tam burslu olarak mı değerlendirilirim yoksa yarı burslu mu? Veya not ortalamasıyla geçersem de aynı şey olur mu? Bu yurt imkanı falan aşırı önemli çünkü, eğer olursa ciddi olarak düşüneceğim. Teşekkürler :)

    Benim bildiğim kadarıyla yatay geçişte burs alamıyorsun. Yine de yönetmelikleri bi oku istersen.

    Edit: Okul şu an çok dolu. Geçmeyi düşünen arkadaşlar bir daha düşünsün derim. Zaten küçücük okul, bir de genişletme yönünde de çalışma yapılmıyor. Bazı günler kütüphanede yer bulamıyoruz, otopark da arabadan geçilmiyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamGod -- 7 Kasım 2016; 21:50:22 >




  • Merhabalar, ben bu sene ilk dönemi hazırlık okudum ve şu anda irregular olarak bölüme geçtim ancak arkadaşlarla birlikte bir sorunla karşılaştık. Bu dönem almamız gereken OEG101 (Ortak Öğretime Giriş) dersi Kayıt sisteminde dolu olarak görünüyor. Biz de sekreterliğe gittik ve durumu anlattık. Kontenjanın dolduğunu ve açılmayacağını söylediler bize. OEG101 dersi bizim bu dönem zorunlu ders olarak görünüyor. Şu anda ne yapmamız gerek?
  • dufresneee D kullanıcısına yanıt
    OEG 101 dersini staja gitmeden once herhangi bir donem alabilirsin. Zorunlu olmasi o donem almak zorunda oldugunu gostermiyor. Onkosulu yoksa 4. sinif dersini bile alabilirsin. Mesela ben 2. sinif, 2. donemim OEG'i daha yeni aliyorum. Kontenjan problemiyle karsilasmamak icin bundan sonra ön kayitta alabilirsin derslerini.
  • DreamGod kullanıcısına yanıt
    O halde bir sorun olmayacak. Ön kayıt olayından daha yeni haberim oldu, hazırlıkta bir süredir bulunan bir arkadaşımız onun bizim için olmadığını belirtince biz de bir şey yapmadık. Bundan sonraki seferlerde ön kayıt yapacağım aynı şekilde.
  • Arkadaşlar mezunlar derneğinin yürüttüğü etkinlikleri beğeniyor musunuz ?
  • sosyal medyada tobb etü den öğrencileri sürekli yakınıyor. bu şikayetlerin aslı astarı varmı ?
    genel olarak okulun kampüsü, 3 dönem olması ve çok zor olması, kar yağdığı zaman tatil etmemesi gibi şikatler var
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    yaşamayan bilemez diyerek konuya nokta koymak isterim.
  • Arkadaşlar merhaba, Üniversitenin sayfasına baktım fakat göremedim. Üniversite DGS ile öğrenci kabul ediyor mu?
  • Hukuk okuyan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    her okul gibi okulun sorunları var ama bu okulda 3 dönem diye ağlayan adam var sallama pek o yüzden.
    Adam olanı vezir de eder olamayanı rezil de bu okul.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rustemturkmen

    Arkadaşlar mezunlar derneğinin yürüttüğü etkinlikleri beğeniyor musunuz ?

    Yürüttüklerini beğeniyorum ancak eksik kaldığını düşünüyorum. Daha aktif ve güçlü olmalılar.
  • tobb etü'de yüksek lisans yapıyorum, ben de bir tobblu oluyorum sanırım. lisansım çukurova, hangi üni resmi koymalıyım acaba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schwifty -- 12 Eylül 2017; 11:54:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: schwifty

    tobb etü'de yüksek lisans yapıyorum, ben de bir tobblu oluyorum sanırım. lisansım çukurova, hangi üni resmi koymalıyım acaba

    Çukurova.
  • Eveeet. Sınavlar yavaştan yaklaşırken ilk topu ben atmak istedim Temmuz-Ağustos aylarında buralarda trafik olur. Ben şimdiden şuraya sorularımı bırakayım trafiğe yakalanmayayım

    Acaba bu ortak eğitim mevzusu gerçekten işliyor mu merak ediyorum. Çok fazla torpil döndüğünü, bir iş yerinde staj yapmanın zor olduğunu (bazı şartlar varmış) okudum.

    İktisat %50 burslu düşünüyorum. İktisat için olumlu şeyler okumuştum. TOBB ETÜ için ne diyebilirsiniz? Olumlu veya olumsuz? Ortak eğitim ve yurt dışında staj, yüksek lisans imkanlarına bakınca gerçekten gidilesi bir okula benziyor. ODTÜ mezunundan referans mektubu almanın bir ayrıcalığı olacaktır diye düşünüyorum. Ama işte bunların yüzde kaçını gerçekten öğrenciye yansıtabiliyorlar merak ediyorum. Kampüs konusunda sorunlar varmış, bu konuda çok fazla bir beklentim yok zaten. Akademik takviminin yoğun olması, öğrenciyi zorlamaları hoşuma gitti. Yani üniversiteye gittiğimde gerçekten üniversite okuduğumu, zorlanmayı ve dolayısıyla bu süreçte gerçekten kendimi geliştirmeyi istiyorum. Yurt dışında ki aşağı yukarı bütün üniversitelerin akademik takvimi yoğun. Öğrencilere 1-1,5 ay tatil kalıyor. Dersler yoğun oluyor. Bu yönden çağdaş bir izlenim bıraktı bende TOBB ETÜ.

    Çevremdekiler bir de İktisat için para mı verilir tarzında yorumlarda bulunuyorlar, sizin düşünceleriniz nedir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Her ağaç taşlanır bizim ülkemizde. Ondan dolayı olumsuz yorumlara tabii ki itimat edeceksin ancak olumsuz ile karalayanlar arasındaki farkı ayırt etmen lazım :)

    Ben stajlarımın hepsini iyi yerlerde yaptım. En ufak bir torpilim de yoktu. Hatta havelsandaki stajımda yaklaşık 10 kişiydik ve 1 kişinin bile bırak torpili havelsanda tanıdığı dahi yoktu. Ondan dolayı çok fazla torpil muhabbeti aslında pek geçerli değil. Eskiden olan bir kaç şey ben de duydum. Ama denildiği gibi eskiden.

    Staj yaparken tabii ki bazı şartlar aranacak. Bu okulun 3 dönem eğitimi ve eğitim modelini üzerine dayandırdığı sistem stajlar bir kere. Bundan dolayı staj yerlerinde dikkatli olmaları gayet normal.

    Şöyle bir mevzu var: Sen başarısızsan, laylaylom bir şekilde geçirmişsen o zamana kadarki okulu, okuldan mükemmel yerler bekleme. Herkes başarılı da olsa başarısız da olsa en iyi yerlere gidemeyince "okul bize bakmiyi" moduna giriyor. Yok kardeşim öyle bişey. Okul size öyle ya da böyle sizin de istekleriniz dahilinde adam akıllı bir yer illa ki ayarlıyor. Ama herkes kendi başarısızlığının faturasını okula çıkarıyor. Sistem işlemiyor demelerine de pek itimat etme yani. Normal hayatta da bu böyledir, staj yeri ararken de.

    Yurt dışında staj için yerler var. Yurt dışına giden 10 un üstünde yakın arkadaşım da var. Ancak yurt dışındaki staj yeri sayısı az. Baştan söyleyim. Olan yerlerden veya kendin ayarlayarak gittiğinde de 3,5 aylık yurt dışı stajı tadından yenmiyor onu da söyleyim :)

    Kampüs küçük. Ama sosyal aktiviteler eskisi gibi tek tük değil. Son 1-2 sene içinde sosyalliği ciddi derecede arttı okulun.

    Üniversite okuyup bütün hayatına yatırım yapacaksın, eğer durumun kötü değilse verilecek paranın koymaması lazım. Bu açıdan bakınca hayatını iktisatçı diploması ile geçirmeye karar verip verilecek paradan çekinmen biraz garip

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Merhaba özellikle bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan arkadaşlar görüşlerini aktarabilirler mi üniversite nasıl akademik kadrosu,kampüs şartları (sanırım tam anlamıyla kampüsü yokmuş ) öğrenci kalitesi iş olanakları ve yabancı dil eğitimi ile avrupaya öğrenci değişim imkanları nasıl tobbun ?
  • SAHİPKIRAN1 S kullanıcısına yanıt
    Yabancı dil eğitimi : 10/10. Öğrenmeden hazırlıktan geçemiyorsun diyebilirim. Ben hazırlığı atladım ancak genel olarak öğretmenlerden memnunlar eğitim konusunda. Geçemeyen öğrenciler mırmırlanıyor sağda solda anca. TOEFL'ın itp olanından geçmen gerekiyor yanlış hatırlamıyorsam. 677 puan üzerinden yapılıyor. 500 normal bölümler için 550 ingiliz dili ve edebiyatı için gerekli.

    Akademik kadro : 7.8/10. Her ne kadar bölümden bölüme değişsede genel olarak güçlü bir akademik kadro var. Yurt dışında eğitimini almış hocalardan ders alıyorsun. Bazı bölümlerin çok çok üst bir kadrosu var. Mühendisliklerde de durum iyi diye biliyorum.

    Kampüs : 7/10. Evet katılmayanlar olabilir buna. Bazıları için kampüs otluk yayla olsun dolaşalım. Benim için merkezi olması, gereksiz bir ayrılığın olmaması ve ulaşımın çok rahat olması önemli etkenler. Gerekli her şey elimin altında. Oradan oraya dolaştırmıyor. Yok ben gün boyu yaylalara yayılayım otlanayım istersen beğenmezsin, küçük gelir. Ha şu noktada not kırabilirim, otoparklar. En son otoparklardan daha merkezi olanını akademisyenlere verdiler kendi yerleri olmasına rağmen. Eskiden en azından okul çevresine koyabiliyordun. Artık ''bomba olabilir'' şüphesiyle yol kenarında fazla araç parkettirmiyorlar. Sık sık çekiliyor araçlar. Ya risk alacaksın ya da mecbur okula uzak olan otoparkı kullanacaksın.

    Öğrenci kalitesini puanlamaya gerek yok, standart özel üniversite öğrencisi. Siyasi olayları ruhuna kadar yaşayabileceğin devlet okulları gibi değil. Her kesimden bi tip var genelde ama ortak paydada eriyorlar.

    İş olanakları? Okulda çalışmaksa bahsettiğin bir fikrim yok. Mezuniyet sonrası ise genel olarak diğer üniversitelerden önde başlıyorsun zaten 1 sene iş tecrübesiyle başladığın için.

    Avrupa öğrenci değişim olayları ne konuda tecrübem yok yine. Ama gidenler var, memnun olanlarda var. İmkan var hani, sana bakıyor kullanmak.

    Şunu söylemeden geçemeyeceğim, eğer 1 sene okuyup instagram'a arkadaşlarım tatilde ben okulda tşk tobb etü temalı story atacaksan boşuna gelme. Neyi seçeceğinin farkında ol. Yoğun bir tempoya gireceksin. Dönem aralarında tatilin bütlere kalıp kalmamana göre 2-4 hafta arası değişecek.

    Başarılar seçimlerinde. İstersen özel olarak sorman için mühendislikte okuyan arkadaşlardan birisinin numarasını atabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronotide -- 30 Temmuz 2018; 20:46:55 >




  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.