Şimdi Ara

KYK BURS-KREDİ KESİNTİSİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
2
Favori
1.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba ilk konum ve ilk mesajım umarım yanlış bir şey yapmıyorumdur. Sormak istediğim darda olduğum bir konu hakkında bilgiye ihtiyaç duyuyorum. Benimle aynı durumu yaşamış biri var mı çok da emin değilim ama şöyleki:

    Ben bir sene burs aldım eskişehir anadolu üni. hazırlık sınıfında okumaktaydım. Devamsızlıktan kalınca bursum kesildi ve krediye dönüştürüldü. Sonraki yıl bir sene boyunca kredi aldım ve tekrar sınıfta kaldım. Daha sonrasında 'türkçe programa geçiş' denilen bir üniversite geçiş programıyla sınavsız şekilde aynı mağduriyeti yaşayanlara özel açılmış kontenjan paketiyle Kocaeli Üniversitesi'nin radyo sinema tv bölümüne (eşdeğer bölüm) geçiş yaptım. Her şey normaldi ve kredi mi almaya devam ediyordum.

    Daha sonrasında kredimi kocaeli üni.sine taşımam gerektiğini söyleyenlere uyarak bir dilekçe yazdım. Durumumu özetleyen bu dilekçenin sonrasında bana gelen cevap da saçma bir şekilde anadolu üniversitesindeki ders listemi istediler. Halbuki ben onlara anadoludan çıkışımı gösteren belge ve transkriptle birlikte yeni okulum kocaelindeki öğrenci belge mi de göndermiştim. Daha sonrasında kredim kesildi ve şuan kredi alamıyorum. 1 sene kadar da almadım. Kyk da çalışan birine tanıdık vasıtasıyla ulaştığımızda iki yıl başarısızlık dahilinde kredinin kesileceğini söyledi. İlk sene burs aldığımı söylediğimdeyse de durumumdan çok da emin olamadı.

    Sonuç olarak söylemek istediğim şey, ben kyk da kendimi sorguladığımda borcumun geri ödemesi 2014 yılının aralık ayıyla birlikte başlıyor. Ama ben o sıra 3. sınıfta olacağım ve hala öğrenci olacağım yani bu parayı ödeyemem dahası benim kyk kredime ihtiyacım da var. Benim borcum totalde 4.500 tl kadar bir şey gözüküyor. Erteleme şartlarına baktığımızda işsizlik, askerlik ve yüksek lisans seçenekleri var kyknın sitesinde. Yani benim durumuma uyan bir şey yok.

    Size soracağım, ben KYK Öğrenim Kredimi geri alabilirmiyim. Yok alamazsın derseniz, en azından 2014ün sonunda ödeme başlangıcı gözüken borcumun (ki benim öğrenciliğim devam ediyor olacak) ertelemesini yapabilir miyim?

    Şimdiden çok teşekkürler..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihmenev -- 27 Temmuz 2013; 14:54:16 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.