Şimdi Ara

Football Manager 2007

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Football Manager serileri hız kesmeksizin devam ediyor. Hayatımıza tat katan, bizleri monitörler başında sabahlara kadar tutsak eden bağımlılık yaratıcı serinin yeni üyesi de yakın zamanda bizlerle buluşacak. Artık yavaş yavaş nasıl bir oyunla karşılaşacağımız şekillenmeye başladı. SiGames yayınladığı 25 ekran görüntüsü ile oyun hakkında birçok detaya deyindi. BU ADRESTENresimlere bakarken aynı zamanda resimlerin altlarındaki ufak açıklamaları takip ederek buradaki başlıklar altında resimler hakkındaki yorumları takip edebilirsiniz.

    Player interaction (Oyuncu Etkileşimi):
    Bu bölüm görüldüğü gibi oldukça gelişmiş, detaylandırılmış. Özellikle bir oyuncu hakkında haber geldiğinde o oyuncunun profilinden bir kesit ile karşılaşmamız gerçekten çok güzel düşünülmüş bir detay. (r.1448) Oyuncunun yaşı, oynadığı bölge, uyruğu, değeri, kaç maç yaptığı, gol sayısı ve maç ortalaması gibi bilgilere oyuncunun profiline hiç girmeden direk görebilmemiz sağlanmış bu özellikle. Bunun yanında oyuncu hakkında görüş bildirme durumunun da elden geçtiği ve detaylandırıldığı şüphesiz. FM 2006 ile karşımıza gelen oyuncunun profilinden kadro durumu ile ilgili yorum yapma olayı bu oyunda biraz daha detay kazanmış ve oyuncu hakkında yapacağımız yorumda da bu alanı kullanabilmemiz sağlanmış. (r.1444) Olumlu, olumsuz birçok seçenek mevcut yine bu hususta. Yine bu kısımda karşımıza oyuncu hakkında birçok yorum yapma şansımızda var. Mesela bir oyuncuya başka bir oyuncuyu örnek gösterebiliyor veya ondan öğrenebileceği bazı konular olduğunu belirtebiliyoruz. (r.1440) (r.1444’te ve 1446’da da bu hususlarda yaptığımız yorumların haberlere yansıması.)

    Hints & Tips (İpucu ve Tiyolar):
    Yayınlanan ekran görüntüsünde oyun kayıt olurken o sırada bize oyun hakkında bilgi veren bir bar çıktığı ve içerisinde pratik bilgi sunduğu gözükmekte. (r.1430) Sanırım bekleme ekranlarında hem oyun hakkında bilgi vermek hem de biraz olsun o ekranlardaki sıkıntılı bekleyişi azaltmak için böyle hoş bir detaya yer verilmiş.

    Improved interface (Geliştirilmiş ara yüz):
    Tüm resimlerde görüldüğü gibi bizlere elden geldiğince, rahat ve kullanılabilirliği sağlam bir ara yüz sunmaya çalışmış SiGames. Sanırım oyun ile beraber gelen en iyi kaplama (skin) ile karşılaşacağız FM 2007 ile beraber. Grafiksel açıdan zengin, göze hoş gelen bir yapısı var şüphesiz. (r.1434 ve 1432)

    New Dialog (Yeni diyalog ekranı):
    Resimde de görüldüğü üzere yeni birçok sorgu ekranı eklenmiş oyuna. (r.1436 seçilmiş 6 oyuncuya scout göndermek isteyip istemediğimizi soruyor.)

    Multi Select (Çoklu Seçme):
    Oyunda herkesin bildiği gibi bir işlemi birden çok oyuncuya uygulamamız gerekken durumlar oluyor, bu durumlarda tek tek oyunculara tıklayıp düzenleyip istediğimiz kısmı sonra diğerine geçiyorduk. Bu oldukça yorucu ve sıkıcı oluyordu. SiGames bunu fark etmiş olacak ki arttık birden çok oyuncuyu aynı anda seçebiliyoruz bu özellikle. (r.1438)

    Customise your homepage & Snapshot (Kişisel ekranı düzenleme):
    FM 2006 ile birlikte karşımıza çıkan; profilimiz, takım ve bulunduğumuz sezon hakkında birçok bilgiyi tek ekranda toplayan bu güzel uygulama bir adım daha ileri gidilerek artık düzenlenebilir bir hal almış. Artık bu ekranın hangi kısmında hangi bilgiyi görmek istiyorsak onu başlığın yanında bulunan küçük ok ile seçiyoruz ve artık o kısımda istediğimiz konu hakkında bilgiler oluyor. (r.1428 ve r.1414)

    Half Time Teamtalk (Devre arası takım konuşmaları):

    •Winning HT teamtalk: Devre sonunda maçı önde kapadığımızda takımımızdaki oyuncularla etkileşime geçebileceğimiz diyalog sayısı arttırılmış. Adamımızın moraline göre onunla konuşabiliyor ve ne istediğimizi daha fazla seçenekle aktarabiliyoruz. (r.1426)
    •Losing HT teamtalk: Tabiki takımın devreyi yenik kapatabileceği durumlarda mevcut. Bu durumda ise yine oyuncularımıza söyleyebileceğimiz birçok seçenek var. Bunların arasında motive amaçlı olanlar olduğu gibi çok sert tepkilerde mevcut. Oyuncumuzun morali çok düşükse onu motive etmeye çalışabilir ve moralini yükseltip maçın ikinci yarısında daha iyi futbol oynamasını sağlayabiliriz. (r.1424 ve r.1422)

    Forum news (Durum haberleri):
    Eski oyunlarda da mevcut olan bu özellik ile bir oyuncumuzu basında överek ona moral sağlayabiliyoruz. Tabi oyuncu formsuzsa ve ondan memnun değilsek bu durumda negatif yorumlarda bulunarak onu motive etme amaçlı olarak ta bu özelliği kullanabiliyoruz. (r.1420)

    Scout Reports (Gözlemci Raporları):
    Oyunun beklide gelişmesi gereken en önemli kısımlarından biriydi burası. Bir oyuncuya gözlemci gönderdiğimizde, o oyuncu hakkında sadece iki satırlık yetenek bilgisi veren bir ekran gelirdi önümüze. SiGames bu konuda da pasif kalındığını görmüş ve oyuncu profiline başlı başına yeni bir seçenek olan Scout report ekranını koymuş. Burada oldukça detaylı bir sayfa var ve bence gerçekçilik en üst seviyeye ulaşmış. Hemen deyinmek istiyorum; bu ekranda öncelikle araştırdığımız oyuncunun en iyi hangi bölgede oynadığı hakkında bilgi alabileceğimiz bir yorumla karşılaşıyoruz daha sonra ise oyuncunun şuan ki yetenekler ve gelecekte ulaşabileceği potansiyel yeteneği hakkında gözlemcimizin yorumlarını görmekteyiz. Oyuncunun kişiliği hakkında bilgi, güçlü ve zayıf tarafları, transfer olma hakkında düşünceleri ve son olarak gözlemcimizin tavsiyeleri ile bu sayfa sona eriyor. Ben bu özellik sayesinde FM Scout gibi oyunun zevkini kaçıran programlara da ilginin azalacağını düşünüyorum, çünkü bir oyuncuya gözlemci gönderip cevabı beklemek çok daha heyecan verici olacak diye düşünüyorum. Yine belirtiyorum bu oyundaki en güzel özelliklerden biri. (r.1418)

    Scout knowledge (Gözlem Bilgisi):
    Yine ilk kez karşılaştığımız özelliklerden biri, gözlem bilgisi ekranı. Resimde Alman ligi Bundesliga takımlarından Dortmund’un ekranı işlenmiş. Genel ve ülkesel olmak üzere ayrılan ekranda Dünya geneli ve kıtasal olarak gözlemci bilgisine ulaşabildiğimiz gibi ülkesel olarak ta bunu görmek mümkün. Tek resimden anlayabildiğim kadarıyla burada bu takımın dünya veya ülkeler üzerinde gözlem konusunda ne kadar yetenekli olduğu ve hangi gözlemcilerin ne kadar başarılı olduğunu takip etmemiz için yapılan bir ekran olması. Yine hoş özelliklerden birisi. (r.1416)

    360 HDTV (HDTV desteği) (team info & fixtures):
    SiGames işi büyüttü son zamanlarda, oyunu neredeyse her platforma uygun hale getirdi. PSP’den tutunda PC’ye kadar irili ufaklı birçok oyun makinesinde oyun çalışır oldu. Son olarak Microsoft’un XBOX360 isimli yeni oyun konsolu içinde oyunun yapıldığını duyurulmuştu bizlere. Malum yeni konsollar yeni teknolojileri de beraberinde getiriyorlar ve FM’de bu teknolojilere yabancı kalmamış. HDTV televizyonlarda da oyun çok rahat oynanabilecek, bunun için özel bir sistem hazırlandığı bizlere sunulan iki resimde de gözüküyor. (r.1410 ve r.1412)

    Feeder club (Geliştirme Kulübü):
    Ve geldik oyunun bu sene en fazla ses getirmeye aday yeni özelliklerinden birine. Bu özellik sayesinde artık gerçekte olduğu gibi kendimize alt bir kulüp bulup genç oyuncularımızı bu kulübe kiralayarak gelişmelerini sağlayabileceğiz. Örnek vermek gerekirse İngiltere’nin Man. United kulübü ile genç oyuncularını kiralık olarak gönderdiği Antwerp kulübünü söyleyebiliriz. Şimdi her resim için tek tek detaylandıralım bu muhteşem özelliği:

    •Small feeder club: Bu resimde kulübümüzden geliştirme kulübü talebimiz karşısında aldığımız olumlu cevabı görmekteyiz. Anlaşılan bu özelliği yönetim ekranından stadyum büyütme gibi talep edeceğiz. (r.1408)
    •Feeder club news 2: Burada yönetimin alınan olumlu karar sonucunda size alt kulüp olarak düşündüğü takımları sunduğunu görüyoruz. Sağ alttaki “Make Recommendation�? tuşu ile hangi kulübü istediğimizi beyan ediyoruz. (r.1406)
    •Feeder club news: Yönetim talebinizi düşüneceklerini ve birkaç hafta içerisinde kararı bildireceklerini söylüyor. (r.1404)
    •Move feeder clubs: Tüm anlaşma olayları bittikten sonra bir oyuncumuzu anlaşmalı kulübe nasıl yollayacağımızı gösteren resim. Oldukça basit bir işlem sonucu bunu gerçekleştirebiliyoruz. (r.1402)
    •Feeder clubs: Burasıda tüm işlemlerin ana merkezi. Bu özellik hakkındaki tüm detayları burada bulmak mümkün. Gerçekten müthiş bir özellik olacak bu. (r.1400)


    scnden alıntı







  • sigames yapmış gene yapacagını oyunun cıkmasını beklioruz sabırsızlıkla
  • Güzel olacak gibi. Önemli trasferler oldu bu sene, çok zevkli olacak fm 2007.
  • ben fmi cok severi 34 yıldır oynuo m fm 07 cikinca mutlaka alırım
  • 3-4 yıldır
  • cm 97-98 den beri şu oyunun hastasıyım...fm de bence iyi bir vizyon yakaladı...cm nin bir tarih olduğunu da unutmamak lazım tabi

    ne zaman çıkacağı bellimi acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.