Şimdi Ara

Saat 2.47 bebeler uyudu ciddi olma zamanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forum gündüzleri çok cıvıyor insan ciddi konuşcaksa bile konuşamıyor hep araya ufaklıklar girip konuyu dağıtıyor şimdi ciddi konuşma zamanı hadi cidddi konuşmak istedğiniz şeyleri dökün buraya



  • dur bakalım daha uymadık.bekle biraz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kskliyiz

    dur bakalım daha uymadık.bekle biraz.


  • hele bi ciddi olda örneğini görelim
  • ne dökücez hocam bırak yav
    sıkıldım her geldiğimde aynı şey forumda...

    cehennemden gelen sesler
    kızdan ayrıldım
    kız ayarlayacam
    kız gitti
    istikbal marşı
    aha cin
    aha şeytan
    +18


    valla bıktım 2 yıldır şu forumdayım... her geçen gün dahada cıvıyo burası... 1 yıldır dooru dürüst yazmıyorum bile, biraz okuyunca tepem atıyo zaten
  • ciddi olmak gerekirse çok gereksiz bir konu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: crow

    ne dökücez hocam bırak yav
    sıkıldım her geldiğimde aynı şey forumda...

    cehennemden gelen sesler
    kızdan ayrıldım
    kız ayarlayacam
    kız gitti
    istikbal marşı
    aha cin
    aha şeytan
    +18


    valla bıktım 2 yıldır şu forumdayım... her geçen gün dahada cıvıyo burası... 1 yıldır dooru dürüst yazmıyorum bile, biraz okuyunca tepem atıyo zaten


    +1benimde yazasım gelmiyor artık




  • ciddi olup napcan yaw
  • TURŞU KURCAM
  • cidden konudışının seviyesi ben görmeyeli bayaa düşümüş

    önceden böyle değildi
  • eeee boşverin ne ciddiyeti
    artık bunu tartışmıyoruz bile
    konudışına uğramıyoruz
    zaten yavaş yavaş forumdada yazacak birşey kalmadı
  • hadi terkedelim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dhci

    hadi terkedelim



    oooo kimleri görüyorum Naber?

    Sen zaten terk etmeye dünden razısın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dr.Mobile

    TURŞU KURCAM

    paradox.
  • bebeker gittiğine göre bi yakalım.
  • iyidir işte

    pazar gidiom bende..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dhci

    iyidir işte

    pazar gidiom bende..


    neyse sonra konuşuruz konuyo dağıtmayalım

    eed bi yakılabilir artık
  • Ciddi birşeyse yardımınızı isteyim.Geleceğimi yönlendirme konusunda fikirlere ihtiyacım var.Ben yurt dışında yaşıyorum.Liseyi bu sene bitirdim.Üniversite için seçim yapmam gerek.Yaşadığım yerde mühendislik dışındaki dallarda sınav yok.Bende de fikir yok.Yurta başvurmam gerek.Yurt kayıtlarıda 3 temmuzda başlıyor....Ve millet ön kayıt işini halletmiş nerdeyse...Ön kayıt içinde üni.ye kaydolmak gerek.Şimdi bu mühendislik sınavları sadece matematikten oluyor.1 hafta boyunca her gün matematiğin konularından saatlerce sınav olunuyor.Çok kazık bir sınav.Sınavı kazananlara dahi gözüyle bakılıyor.Bende sınavı denemek istiyorum.2 şansım var.Şimdikini başaramasam bile eylülde ikmale kalanlar için tekrar sınav var.Belki o aralıkta ekesiklerimi tamamlayabilirim.Ama bu seferde üni.ye kayıt olmamış olacağım.Buda benim yurtsuz kalmam demektir.Yarın ya da ertesi gün 2. paln için kaydolmaya gideceğim.Yani herhangi bölüme kaydolacağım.Ama bu bölüm aynı zamada da müh. sınavını kazanamazsam gideceğim bölüm olmalıdır.Aklımda hep diş doktorluğu vardır.Dişten çok sorunum oldu.Ondandır belkide..Diğer yandan ekonomi bilimleri okuyan arkadaşlarım var.Hukuk zor geliyor.Siyaset ya da uluslararası ilişkilerde güzel bölümler ama birçok rakip sahibi olmak istemem.Zaten bu 2 bölümden mevzun olduktan sonra "pratikte" fazla bir meslek çeşitliliği yok.Doktorlukta iyi bir meslek ama burda 7 sene sonunda mevzun oluyoruz.Üsütnede 2 sene mastır.Ve daha uzmanlık sınavları...vs 30 küsür yaşında meslek sahibi olmak var.Bankacılıkda güzel bir mesleğe benziyor.Aklımdaki meslekler bunlar.Sizce ne yapayım?

    Aranızda bu bölümlerde okuyan, mevzun olan var mı?Tanıdığı olan var mı?




  • çok kolaya kaçma bence doktorluk iyi gözüküyor. dünyanın heryerinde geçerli. yanlız nerde oturuyorsun bilmiyorum ama gitmeyi düşündüğün üniversite den alcağın diploma türkiyede geçerlimi o önemli. denklik meselesi var diye biliyorum ben.
  • Bence biraz meslek seçimi ve şartlara dayalı araştırma yapmakta geç kalmışsın, yani düşündüğüm bölümlerin birbiri ile alakası yok..

    Geleceğini belirleyeceksin, tabi okumazsam babam iş kurar diyebilecek kadar zengin değilsen. Yani mutlaka ki senin ilgi alanın dahilinde bi dal olmalı, çıkışta iyi para alırmıyım vs. iş imkanları nasıl benim fikrime göre ikinci planda. Öncelikle ilgi alanını belirle daha sonra iş alanlarına göre işin mantığına girersin ki önemsemeyecek biri isen..

    Sadece iyi bölüm, mezun olunca açıkta kalmam diye bi yere girersen girdiğinde çabucak farkedersin zaten..

    Diğer konu ise tam olarak anlamadım problemini ama bir yere önkayıt yaptırmadan açıkta kalabileceğinden bahsetmişsin sanırım, bu Türkiye'de de böyle, yurt dışında da böyleymiş öğrenmiş olduk. Ön kayıt yaptırıcaksın, diğer sınavlara devam edicesin, sonuca göre kaydı sildirip diğer bölümlere müracaat edeceksin..

    Ama en önce hangi mesleği severek yaparım sorusuna yanıt bul. Yani örnek veriyorum, zorla mühendis olacağına doktorluğu 10 sene de olsa okursun keyifle eğer seviyorsan, tam tersini de diyelim, zorla doktor olacağına, her gün makinaların yağına bulanmayı tercih edersin eğer aklın mühendisliğe yatkınsa..




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.