Şimdi Ara

Sonradan Hidrolik Disk Takılır mı?.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sonradan hidrolik disk fren takilirmi.takilirsa memnun edermi.maliyeti en az nedir.tavsiyeniz varmi.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Maşa ve kadro uyumlu mu? Değilse bunlar değişir.
    Göbekler değişecek, teller uzun/kısa gelirse onlar değişecek.
    2. El alt model bir bir seti 150TL ye bulabilirsiniz.
  • Şöyle bir yazı okumuştum: "bisikletlerde artık son derece yaygın bir ekipman haline geldi. bianchi veya salcano gibi fabrikasyon bisikletlerin biraz kalbur üstü modellerinde hemen hemen hepsinde disk fren var.

    ancak düşük kalite disk frenler, bildiğimiz v brake'lerden kat ve kat verimsiz olmaktadırlar. çabuk aşınıyorlar ve balata değiştirmesi, diğerine göre daha zahmetli. ek olarak, ayar yapması daha zor.

    bisiklette disk fren gerçekten ihtiyaç varsa ve gerçekten kaliteli olanı tercih edilmelidir;

    şehirler veya ülkeler arası yol yapan sporcuların toplam yükü, çadırı, malzemesi derken, kendi ağırlıyla birlikte 150 kilogram'ı bulmakta hatta geçmektedir. bu da daha fazla fren kuvveti ihtiyacı demektir. en önemli olay, bu ağırlıkla yokuş aşağı inerken, sabit hızla inmek yani devamlı fren yapmak zorunda olduğumuzda, pabuç'lı fren jantları ısıtması ve iç lastiğin bu sıcaklıktan genleşmesine akabinde de patlamasına sebep olmasıdır. ona keza patlamasa dahi iç ya da dış lastiğin bu sıcaklıkla deforme olmasına ve dayanımının azalmasına sebep olacaktır.

    pabuçlu frene nazaran bir avantajı da, oluşan gelen ufak akor bozukluklarından etkilenmemesidir zira bu ufak bozukluklar devamlı pabuçlara sürterek enerji kaybına ve ses çıkmasına sebep olacaktır. ve frenleme dengesiz olacaktır. tabii disk frenlerinde, disklerinin darbeler sonucu yamulması mümkündür. ancak o zaman zaten fren kullanılmaz halde gelir.

    özetle, disk frenin kötüsü çok kötüdür. ihtiyaç yok ise tercih etmek bisikletçinin keyfine kalmıştır. ihtiyaç varsa da kullanılması şarttır."




  • Sonradan ekleme yapabilirsin ama bu sadece hidrolik fren setine para vericeğiniz anlama gelmez baya masraflı bir iş öncelikle fren seti almanız gerekiyor sonra rotor alman lazım tabi bu rotorları mevcut göbeklerine takamazsın göbeklerinde rotor uyumlu alman lazım hepsinden önce maşanın ve kadronun hidrolik fren uyumlu olması lazım
  • şuan pek mantikli görünmüyor gördüğüm kadarıyla hem değişmesi gereken parçalar hem bi takım dezavantajlarıda mevcut.v frene devam :)
  • kadron diske uygun değilse takamıyorsun malesef
  • bende bianche montana v var abi ben bu bisikleti baya seviyorum nedenleride var mesela bianche scorpionda önde metal disk fren var (zaten bisiklettte mevcut dışardan takılmaz takılsada olmaz ;) ) o biskletler dağda kullanacaksan öne disk fren takma ha lafımı kendim böldüm :D o biskletlerde yani sonradan takılanlarda şu sorun oluyor fren kısmı tekeri ve drenksiyon kontrolünü bozuyor arkadaşımın başına geldi ondan dolayı yazıyorum ;)
  • Çok maliyetli olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.