Şimdi Ara

250$ altında yüksek performans: Sapphire 128 MB Atlantis Radeon 9800 Pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Datagate'in Türkiye'ye getirdiği Sapphire uygun fiyatlı yüksek performanslı kartlarıyla hem yurt dışında hem de yurt içinde büyük ilgi görüyor.

    En favori modellerinden biri de 128 MB'lık Sapphire Atlantis Radeon 9800 Pro. Bu kart üst modellerin yarısı kadar belleğe sahip olmasına rağmen pek çok oyunun 256MB'ı kullanmaması nedeniyle performans kayıpsız uygun fiyatlı 9800 Pro keyfi sunuyor.

    Özellikle Türkiye'ye son dönemde gelen ve "Lite Retail Product" sınıfında kutu içerisinde hiç CD ve ekstra barındırmayan versiyonlarını 250$ altında fiyatlarla bulabilmeniz mümkün. Hatta bir büyük satıcıda dükkandan alışverişte (peşin) bu kart 235$ gibi bir fiyata bile alınabiliyor ki bu fiyata kesinlikle alınması bence riskli (ek pipeline'ların açılmaması ya da artifact'ler bakımından) 9800SE'lerden çok daha mantıklı.

    Ülkemizdeki kartlarda Hynix'in 2.8ns bellekleri kullanılmış ve üzerlerinde herhangi bir soğutucu yok. Zaten uygun fiyatlı bir üründe fazlasını beklemek doğru olmaz.

    380MHz GPU ve 680 MHz bellek hızlarına sahip kartın bellekleri 2.8ns olduğu için OC yapmış olmadan 714 MHz'e çıkmak en azından teorik olarak mümkün.

    Ama kartın sınırlarını merak eden varsa Nordic rahatça 445MHz GPU / 730MHz bellek değerlerine çekebilmişler. Tabii bunlar sistemden sisteme ve karttan karta değişebilecek rakamlar. Sapphire aynı testte yer alan ATI, HIS,Powercolor ve Hercules gibi markalardan OC'la daha yüksek GPU hızına ulaşabilmişken belleklerde OC açısından diğer rakiplerin biraz gerisinde kalmış. Overclock yapılmadan standart performansı diğer kartlar ile aynı zaten hepsi belli bir seviyede.

    Eğer 17" CRT monitöre sahipseniz ve/veya 1024x768'in üzerinde oyun oynamıyorsanız 400$'dan başlayan fiyatlara sahip yeni nesil ekran kartları yerine bu tarz değişik markaların ucuzlayan 9800 serileri ya da 59xx serileri bu kullanıcılara çok daha uygun olacaktır.

    » Nordichardware'in karşılaştırmalı testine ulaşmak için tıklayın !

    Sayfanın Linki : http://www.datagate.com.tr/urunler.asp?menuid=1&marka=SAPPHIRE&grup=VGA&bas=SAPPHIRE%20»








  • reklamlari izlediniz
  • ee şimdi ben amerikadan Ati Radeon 9800 Pro alıyorum o da 225$,
    hangisi daha iyi şimdi sapphire mi bu mu? ;

    http://www.zipzoomfly.com/jsp/ProductDetail.jsp?ProductCode=320741
  • Built by ATI'ye her zaman güvenebilirsin.
  • most wanted kasmıyor muhteşem kart

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.