Şimdi Ara

80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
11
Favori
28.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1- The Burning (1981)
    2- Friday the 13 th (1980)
    3- The Hitcher (1986)


     80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)


    The Burning

    Başrollerini Brian Matthews ve Brian Backer'ın paylaştığı Tony Maylam'in yönettiği Peter Lawrence tarafından yazılmış 1981 yapımı slasher türündeki korku, gerilim filmidir. Film birçok kült klasik slasher filminin çekildiği dönemde çekilmiştir. 13. Cuma filminin gölgesinde kalsada 80'lerin klasik filmlerinin arasındadır.

    Bir yaz kampında Cropsy adında bi sadist alkolik bir bakıcı vardır ve kampçı gençler bu Cropsy'i hiç sevmemektedir ona bir gece şakası yapmaya kalkarlar.Adam yalnışlıkla şaka sonucu diri diri yanar yıllarca hastanede yatar ve çıktığında hızır gençlerin bol olduğu Amerikan ormanlarına gider ve intikam almak için birçok cinayet işler.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    *********************************************************************************************

    Friday the 13 th

    13. Cuma 1980 yılında Sean S. Cunningham tarafından çekilmiş bağımsız Amerikan filmidir. 13. Cuma serisinin başlangıç filmidir ve filmin ardından 2001 yılına kadar 9 devam filmi çekilmiştir Jason X (2001) bu filmin 10. bölümü niteliğini taşımaktadır. Filmin 2009 yılında aynı adıyla sinemalarda da gösterilen yeniden çevirim filmi vardır ama yeniden çevirimi orijinaline göre başarısız bulunmuş ve onun kadar beğenilmemiştir.

    Crystal Lake kampı on yıllar önce esrarengiz cinayetler ve tersliklerin yaşandığı, terkedilmiş bir gençlik kampıdır. Bir girişimci kampı tekrar hizmete açmaya karar vererek genç ve hayat dolu gençlerden oluşan kadroyu işe alır. Bir yağmur fırtınası kampı dünyanın geri kalanından soyutladığında korkunç cinayetler başlar. Gençler sırayla, korkunç şekilde cinayete kurban gitmektedir.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    *********************************************************************************************

    Hitcher

    Otostopçu Robert Harmon'un yönettiği, Eric Red'in yazdığı başrollerinde Rutger Hauer, C. Thomas Howell, Jennifer Jason Leigh ve Jeffrey DeMunn'ın olduğu 1986 yılı yapımı korku ve gerilim filmidir.

    Tatile giden iki kolej öğrencisi Grace ve Jim aslında yolda otostopçulardan uzak duran bir çifttir. Aniden yollarına çıkan bir yabancıyı da bu yüzden arabalarına almazlar. Ancak durdukları benzin istasyonunda bu yabancıyla bir kez daha karşılaşırlar ve en yakın otele götürmek şartı ile onu arabalarına alırlar.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    _____________________________________________________________________________________________________________________


    4- Night Of The Demons (1988)
    5- The Return of the Living Dead (1985)
    6- A Nightmare on Elm Street (1984)


     80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)


    Night Of The Demons (1988)

    Cadılar bayramı gecesi üç genç otomobilleriyle partinin yapılacağı terkedilmiş uğursuz Hull House’a doğru yol almaktadır. Burası mezarlığın ortasında yer alan eski bir cenaze evidir.

    Filmin fragmanı için tıklayınız

    *******************************************************************************************

    The Return of the Living Dead

    Dan O'bannon'un yönettiği 1985 yılı yapımı filmde, Linnea Quigley, James Karen, Thom Mathews, Clu Gulager, Brian Peck rol alıyor.

    Süper markette çalışan Freddy ve Frank marketin bodrum katında bulunan ve içinde bir cesedin bulunduğu, büyük bir tüpü incelerken yanlışlıkla tüpteki gazı boşaltırlar. Gazdan baygınlık geçiren Freddy ve Frank ayıldıktan sonra tekrar yukarı çıkarlar ve inanılmaz şeyler olmaya başlar. Tüpten sızan gaz havalandırmadan bütün markete yayılmıştır. Doldurulmuş hayvanlar, deney için dondurulmuş kobaylar ve derin dondurucudaki bir kadavra aniden canlanmıştır. Korku içinde marketin sahibi olan When’i ararlar. Dondurucudaki kadavrayı parçalara ayırırlar ama yinede onu öldüremezler. Son çare olarak marketin karşısındaki morgun fırınında onu yakıp kurtulmak isterler ama yaktıkları zaman kadavradan çıkan dumanlar, hemen morgun yakınındaki mezarlığın üstüne siner.Yağmurun da etkisiyle toprağa karışan duman, mezarlıktaki tüm ölülerin canlanmasına sebep olur.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    ********************************************************************************************

    A Nightmare on Elm Street

    Elm Sokağında Kabus, Wes Craven tarafından yazılmış ve yönetilmiş 1984 yapımı Amerikan korku filmidir. John Saxon, Heather Langenkamp, Ronee Blakley, Amanda Wyss, Jsu Garcia, Robert Englund ve Johnny Depp gibi oyuncuları barındırır.

    Ohio’da Springwood isimli kurgusal bir kasabada birkaç gencin rüyalarında seri çocuk katili Freddy Krueger’ın hayaleti tarafından katledilmesini konu alır.


    Filmin fragmanı için tıklayınız
    __________________________________________________________________________________________________________________

    7- Prince of Darkness (1987)
    8- The Thing (1982)
    9- The Evil Dead (1981)


     80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)


    Prince of Darkness

    Prince of Darkness, John Carpenter'ın yönettiği, Victor Wong, Donald Pleasence, Anne Marie Howard, Lisa Blount ve Jameson Parker'ın rol aldığı 1987 yapımı Gerilim, Korku türünde bir filmdir.

    Los Angeles'in aşağı mahallelerinden birinde bulunan eski bir kilisede bir takım garip olaylar gerçekleşmektedir. Kilisenin rahibi, Profesör Birack'tan ve ekibinden yardım ister. Kilisenin bodrumunda çok garip bir şey bulurlar. Antik bir muhafazanın içinde saklanan ve kendi etrafında dönmekte olan yeşil bir sıvı.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    ***********************************************************************************************

    The Thing

    1982 ABD yapımı bilim kurgu korku filmidir. Başrolünde Kurt Russell'ın yer aldığı filmi John Carpenter yönetmiş ve Bill Lancaster yazmıştır.

    Film buzda donduktan sonra canlandırılan şekil değiştirebilen bir uzaylı yaratık hakkındadır. Yaratık Antaktika'daki bir bilimsel araştırma istasyonuna sızar ve Norveçli araştırma ekibini öldürür. Yakınlardaki bir Amerikan araştırma ekibi olayı araştırır ve sırayla yaratığın saldırısına uğrarlar.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    ***********************************************************************************************

    The Evil Dead

    The Evil Dead (Türkiye’de “Şeytan’ın Ölüsü” olarak da bilinir) 1981 yapımı bir korku filmidir. Sam Raimi tarafından yazıldı ve yönetildi. Başrollerde Bruce Campbell, Ellen Sandweiss and Betsy Baker vardır.

    Ash, sevgilisi Linda ile birlikte, yanlarına başka bir çift (Scotty ve Shelly) ve arkadaşları Cheryl'i alarak, Tennessee ormanındaki bir kulübeye haftasonu tatillerini geçirmeye giderler. Kulübenin mahzeninde ölülerin kitabı Necronomicon'u (Book of the Dead) ve bir ses bandı bulurlar. Kitaptaki büyülü sözleri içeren bu ses bandını çaldıklarında farkında olmadan intikam isteyen eski iblisleri uyandırırlar. Bir süre sonra içlerinden bazıları iblislerin etkisi altına gireceklerdir.


    Filmin fragmanı için tıklayınız
    _______________________________________________________________________________________________________________

    10- Day of the Dead (1985)
    11- Re-Animator (1985)
    12- The Prowler (1981)


     80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)


    Day of the Dead

    Day of the Dead, George A. Romero tarafından yönetilen ve Yaşayan Ölülerin Gecesi isimli film serisinin üçüncüsü olan, 1985 yılında vizyona giren ABD yapımı korku filmidir.

    Yaşayan ölülerin hükmettiği kontrolden çıkmış bir dünyadayız. Küçük bir grup bilimadamı ve asker, Florida'daki bir füze silosuna sığınmış, dünyanın kaderini belirlemeye çalışıyorlar. Bilimadamları bir yandan yakaladıkları zombiler üzerinde korkunç deneyler yaparak bir tedavi aramaya çalışırken, bir yandan da askerlerin tutkularını tatmin edecek arayışlara zorlanıyorlar.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    *********************************************************************************************

    Re-Animator

    Re-Animator, H. P. Lovecraft tarafından kaleme alınmış aynı adlı hikayeden yola çıkan ve senaryosu Dennis Paoli tarafından yazılıp 1985 yılında Stuart Gordon tarafından yönetilmiş bir korku-bilim kurgu türü filmdir.

    Çalışkan bir tıp öğrencisi olan Dan,büyük bir hastanede asistan olarak çalışmaktadır.Okulunda epey popüler olan Dan, dekanın kızı Megan ile birlikte takılmaktadır.Günün birinde kirayı paylaşmak için evine bir oda arkadaşı aramaya başlayan Dan, ilan sayesinde odayı tutmak isteyen West ile tanışır.West İsviçre'de Gruber isimli ünlü bir profesörün gözetiminde çalışmalarını sürdüren zeki bir gençtir.West bodrum katında Dan'in ölen kedisi üzerinde çalışmalar yapmaktadır.Göz alıcı renkte bir serum sayesinde yakın zaman önce ölen herhangi bir hayvanın beyinden enjeksiyon yaparak hayata döneceğini iddia etmektedir.Ölen kedi üzerinde deneyin başarılı olması sonrasında hastanede hemen yer yere giriş izni olan Dan sayesinde morga ulaşarak yakın zaman önce ölen bir insan üzerinde serumu deneyerek gözlemler yapmak isteyen West,sonunda Dan'in aklına girmeyi başaracaktır.Ancak insan üzerinde ilk denemelerini yapacak olan West bazı konularda Dan'i yeterince bilgilendirmemiştir.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    **********************************************************************************************

    The Prowler

    Joseph Zito'nun yönettiği, Farley Granger, Vicky Dawson, Christopher Goutman, Cindy Weintraub'un rol aldığı 1981 yılı yapımı teen-slasher filmdir.

    2. Dünya savaşında gibi giyinen seri katil New Jersey'in bir kasabasında insanları öldürmektedir.Cinayetlerle alakalı tek bağ ise 35 yıl önce işlenen bir cinayettir...


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    __________________________________________________________________________________________________________________

    13- Critters (1986)
    14- An American Werewolf in London (1981)
    15- Fright Night (1985)


     80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)


    Critters

    Stephen Herek'in yönetmen koltuğuna oturduğu, 1986 yılı yapımı filmdir.

    Başka bir gezegenden gelen yaratıklar Dünya'ya Amerika'nın orta batısında bir kasabanın yakınına inmişlerdir. Bu yaratıklar önlerine çıkan herşeyi yemekte ve yedikçe daha da büyümektedirler. Bunları durdurmak için galaksiler arası ödül avcıları ile kasabanın dışında yaşayan bir aile güçbirliği yapacaktır.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    *************************************************************************************************

    An American Werewolf in London

    An American Werewolf in London, 1981 İngiltere-ABD ortak yapımı korku filmidir. Senaryosunu John Landis'in yazıp yönettiği filmin başlıca rollerinde David Naughton, Griffin Dunne ve Jenny Agutter oynamışlardır.

    Amerika'lı iki üniversite öğrencisi olan David ve Jack tatillerini geçirmek için otostop yaparak geldikleri İngiltere'nin kuzeyinde bulunan kırsal bölgede aniden yağmura tutulunca ilk rastladıkları ücra köyün "Parçalanmış Kuzu" adındaki eski pub'ına kapağı atarlar. Burada pek de dostça karşılanmazlar. Hava kararmış olmasına rağmen yollarına devam etmek zorunda kalırlar. Köyün sakinleri tarafından kendilerine yapılan tek uyarı yoldan ayrılmamaları yönünde olur. Bu uyarıya kulak asmayan iki genç kestirme yolu denerlerken karanlıkta ne olduğu belirsiz bir yaratığın saldırısına uğrarlar.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    *************************************************************************************************

    Fright Night

    Tom Holland'ın yönettiği, başrollerinde Chris Sarandon, William Ragsdale, Roddy McDowall ve Amanda Bearse'in oynadığı 1985 yapımı filmdir.

    Charlie Brewster kendi halinde bir öğrencidir ve onun için gece geç vakitlerde korku filmleri seyretmekten daha güzel bir şey yoktur. Yan eve taşınan yeni komşular garip davranışlarıyla Charley'nin dikkatini çekerler ve kendini korku filmlerine kaptırmış olan Charley onların birer vampir olduğunu fark eder. Onun için artık bir kabus başlamıştır.Bu inanılmaz olayda kendisine yardım edebilecek tek kişi ise artık gözden düşmüş eski bir aktör olan Peter Vincent'tır ve Peter gece geç saatlerde korku filmlerini aratmayan show programıyla yaşamına devam etmektedir.Vincent vampirleri gerçek hayatta görmenin mümkün olmadığına inanmaktadır ama işin içine para girince bu durum hemen değişiverir.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    _____________________________________________________________________________________________________________________


    16- Dolls (1987)
    17- Pet Sematary (1989)
    18- Puppetmaster (1989)


     80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)


    Dolls

    Stuart Gordon yönettiği ve Ian Patrick Williams, Carolyn Purdy-Gordon, Carrie Lorraine oynadığı 1987 yapımı korku filmidir.

    Küçük Judy, babası David ve üvey annesi Rosemary arabayla seyahat ederken fırtınaya yakalanırlar. Çamura saplanan arabayı kurtaramayan sorunlu aile hemen yanı başlarındaki eve sığınmaya karar verir. Oyuncak bebek yapan yaşlı bir çiftin ikamet ettiği ev tıka basa oyuncak bebekle doludur. Benzer şekilde yolda kalan çocuk ruhlu, saf Ralph ve otostopla arabasına aldığı iki çılgın kız da aynı eve sığınır. Misafirperver yaşlı çift fırtına geçene kadar herkesi ağırlamayı kabul eder.Yorgun misafirler odalarına çekilir. Isabel çalınacak değerli eşya peşine düşer ve evin loş koridorlarında gezinmeye başlar. Girdiği bir odada canlanan oyuncakların saldırısına uğrar.Olayı gören Judy ailesine durumu anlatır ama tabi ki ona inanmazlar. Ralph ile güçlerini birleştiren Judy canlanan oyuncakların sırrını çözmek için kolları sıvar.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    **********************************************************************************************

    Pet Sematary

    Stephen King'in 1983 yılında basılan bir romanından uyarlanan film, 1989 yılı yapımıdır. Yönetmenliğini Mary Lambert yapmıştır.

    Dr. Louis Creed eşi ve çocuğu yaşadıkları travmanın ardından sakin bir kasabaya taşınırlar. Bir müddet sonra çok sevdikleri kedileri ölür. Komşuları olan ihtiyar doktor onu geri getirmenin bir yolu olduğunu ancak bunun tehlikeli olduğunu söyler. Yine de kabul eden Creed eski bir kızılderili mezarlığına gider ve kediyi gömer. Kedi ertesi gün geri döner ancak huyu değişmiş ve saldırganlaşmıştır.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    ***********************************************************************************************

    Puppetmaster

    David Schmoeller'ın yönettiği, Mews Small, Barbara Crampton, Irene Miracle, William Hickey ve Paul Le Mat'ın rol aldığı 1989 yılı yapımıdır.

    Bir grup medyumun bir otelde buluşması ve bu otelde bir takım oyuncakların bu medyumları avlaması konu edilir.Bir kutu küçük oyuncak, bir suç çetesi haline gelecek ve terör estirmeye başlayacaktır.


    Filmin fragmanı için tıklayınız
    ________________________________________________________________________________________________________________________

    19- The Blob (1989)
    20- Neon Maniacs (1986)
    21- La Casa 4 (witchcraft) (1988)



     80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)


    The Blob

    Chuck Russell'ın yönettiği, 1988 yılı Abd yapımı filmdir.

    Bir ateş topu ormana düşer.O sırada oradaki yaşlı bir adamla, motorsikletini tamir etmek için oraya giden Brian, düşen ateş topunun yanına giderler.Yaşlı adam olay yerine gittiğinde jöle kıvamında bir nesne görür.Nesne kendisini incelemek isteyen yaşlı adamın eline yapışır ve onu emer.Bu sırada Brian olayı görür.Adam acıdan inlerken kendini yola atar.Yoldan, bir çift arabayla geçmektedir.Arabadakiler Meg ve Paul çiftidir ve Brian’ın okuldan arkadaşıdır.Brian,Meg ve Paul yaşlı adamı hastaneye götürürler.Hastanede korkunç olaylar birbiri ardına gelişir.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    *********************************************************************************************

    Neon Maniacs

    Neon Maniacs, Joseph Mangine'ın yönettiği 1986 yılı yapımı bir filmdir.

    Öykü San Fransisco’da Golden Gate köprüsünün yakınlarında kanlı bir cinayetle başlar. Daha sonra geceleri köprünün altındaki dehlizlerden çıkan bir gurup acaip yaratık çevredeki parklarda eğlenen, alem yapan gençlere saldırıp katliam yaparlar.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    *********************************************************************************************

    La Casa 4 (witchcraft)

    Fabrizio Laurenti'nin yönetmenliğini yaptığı, başrollerinde David Hasselhoff, Linda Blair, Annie Ross, George Stevens ve Hildegard Knef'in rol aldığı 1988 ABD, İtalya yapımı kült korku filmidir.

    Küçük bir kasabada 300 yıl öncesinde yaşanan korkunç bir olay vardır.O günlerde, kasaba sakinleri, şeytana taptıkları gerekçesiyle hamile bir kadını evine kadar kovalar ve hem onu hem de kocasını yakalayıp bir çarmıha bağladıktan sonra canlı canlı yakar.o evin günümüzdeki sakinlerinden Jane hamiledir ve kocasının annesine ait o evde yaşamaktadır. Geceleri o ev ve kocasının ailesi hakkında garip rüyalar görmeye başlar.Bu rüyalar gün geçtikçe korkunç bir hale dönüşür ve sonunda onun için tam bir kabus haline gelir.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    ____________________________________________________________________________________________________________________
    22- The Shining (1980)
    23- Poltergeist (1982)
    24- Christine (1983)


     80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)


    The Shining

    The Shining, 1980 yapımı Stanley Kubrick'in Stephen King'in aynı adlı romanından uyarladığı filmdir.

    Alkolizm sorunları ve sinirli yapısı yüzünden öğretmenlik işini kaybetmiş Jack Torrance adında bir yazarın alkolü bırakarak kendisi ve ailesinin hayatını yeniden düzene koyma çabaları sırasında bir arkadaşının önayak olmasıyla dağ başındaki bir otelin bakıcılık işini kabul etmesiyle başlar. Jack kış aylarında müşterisi olmadığı için birkaç aylığına kapatılan bu ücra ama büyük lüks otelin bakıcılığını yapacaktır. Jack Torrance hem ailesiyle birlikte yerleştikleri bu bomboş otelin kış bakımını yapıp hem de yarım kalan kitabını tamamlamaya çalışırken otelin karanlık geçmişiyle ilgili garip ve korkunç şeyler olmaya başlar.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    ***********************************************************************************************

    Poltergeist

    Tobe Hooper'ın yönettiği, Craig T. Nelson, JoBeth Williams, Beatrice Straight'ın oynadığı, Steven Spielberg ve Frank Marshall'ın yapımcılığını üstlendiği 1982 yapımı korku filmidir.

    Evlerinin bir mezarlık üzerine kurulu olduğunu bilmeyen Freeling ailesi kısa zamanda kötü günler geçirmeye başlar.Kötü Ruhlar yani hayaletler bazı özel güçlere sahip evin küçük kızı Carel Annie'yi evdeki televizyon aracılığıyla kendi boyutlarına çekerler.Artık onu kurtarmaya çalışmacak anne ve babasınındır.Ama Carel Annie için zaman gittikçe daralmaktadır.Üstelik şeytan Carel'ı etkisi altına almaya çalışmaktadır.Öfkeli hayaletler tekrar yaşama dönmek için küçük kızın gücünü kullanmak isterler..


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    ***********************************************************************************************

    Christine

    Stephen King'in aynı adlı romanından uyarlanan 1983 tarihli, ABD yapımı korku filmidir. Yönetmenliğini John Carpenter'ın üstlendiği filmde "Christine" adlı bir otomobilin sahibi üzerindeki etki anlatılmaktadır.

    1957 yılında Detroit'teki bir otomobil fabrikasının montaj hattında çalışan işçilerden biri elini 1958 model Plymouth Fury marka aracın kaportasına kıstırır ve diğer bir işçi aynı aracın içinde boğularak ölür. Aradan 20 yıl geçer, yıl 1978'dir. Arnie lakabıyla tanınan Arnold Cunningham, otomobili bir arazide görür ve otomobilin satılık olduğunu fark eder. Ardından otomobili 250 dolar ödeyerek satın alır.Otomobili satın aldıktan sonra Arnie'de değişimler başlar.Onun için artık hiçbirşey eskisi gibi değildir.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    ______________________________________________________________________________________________________________________
    25- House (1986)
    26- Shocker (1989)
    27- Scanners (1981)


     80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)


    House

    Steve Miner'ın yönettiği ve William Katt, George Wendt, Richard Moll'ün oynadığı 1986 yapımı korku filmidir.

    Korku romanı yazarı olan Roger Cobb'un oğlu gizemli bir şekilde kaybolmuştur ayrıca Vietnam yaşadığı tecrübelerde onun akıl sağlığını bozmaktadır. Ölen teyzesinden miras kalan ev ise ona Vietnam'da hayatını kaybetmiş arkadaşlarını ve korkunç yaratıklarla dolu olması kahramanızım yavaş yavaş delirmesine neden olacaktır.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    *********************************************************************************************

    Shocker

    Wes Craven'ın yönettiği ve Michael Murphy, Peter Berg, Mitch Pileggi oynadığı 1989 yapımı filmdir.

    Jonathan Parker’ın hayatında, çok sevdiği kız arkadaşı ve iyi bir oyuncusu olduğu okul futbol takımı dışında başkaca önemli bir referans noktası yoktur. Parker bir gece rüyasında, ailesinin psikopat bir katil tarafından vahşi biçimde öldürüldüğünü görür. Dahası katil de onu görür ve aralarında, rüyadayken bir kavga yaşanır. Rüyasının gerçekliğinden etkilenen Parker ailesinin evlerine koştuğunda onların tam da rüyasında gördüğü gibi öldürülmüş olduklarını görür. Ailesinin hayatta kalan tek ferdi olan polis müfettişi babasına ailesini öldüren kişinin tarifini yapar ama tabi ki kimse ona inanmaz. Ancak cinayetler devam etmektedir. Katili bir türlü bulamayan babası Jonathan'ı dinlemeye karar verir ve Jonathan polisleri Horace Pinker adlı TV tamircisine götürür. Horace Pinker gerçekten de katildir ve yakalanıp hapse atılır. Elektrikli sandalyede idam edilen Pinker, daha da güçlenmiş biçimde geri dönecektir. Çünkü Pinker, bir takım kara büyüler ile TV üzerinden ve hatta elektrik akımı ile istediği yere gidebilmekte ve istediği vücudu ele geçirebilmektedir.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    *********************************************************************************************

    Scanners

    Scanners, David Cronenberg'in imzasını taşıyan 1981 yılı yapımı Bilim Kurgu, Gerilim, Korku filmidir.

    Tarayıcılar insan üstü telekinetik güçlere sahip kişilerdir. Yıllar önce bir ilacın hamile kadınlar üzerinde denenmesi sırasında ortaya istemeden çıkmış bir türdür onlar. Yaşamlarını, insanlığın geri kalanından güçlerini gizleyerek ama nimetlerinden de yararlanarak sürdürmektedirler. Ancak aralarından biri, Darryl Revok, telepatik yetenekleri daha da gelişmiş bir ırk yaratarak dünyaya hükmetmeye kalktığında karşısında hümanist tarayıcı Cameron Vale’i bulacaktır.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    ________________________________________________________________________________________________________________


    28- Sleepaway Camp (1983)
    29- Demons (1985)
    30- From Beyond (1986)



     80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)



    Sleepaway Camp

    Robert Hiltzik'in yönettiği ve Felissa Rose, Jonathan Tiersten, Karen Fields'in oynadığı 1983 yapımı filmdir.

    Angela, ailesini elim bir tekne kazasında kaybettikten sonra tuhaf teyzesi ve kuzeni Ricky ile büyümüştür.Kuzeni ile ilk defa gittiği gençlik kampı tatili, acımasız bir katilin kamptaki gençleri birer birer öldürmeye başlamasıyla zehir olacaktır.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    ***********************************************************************************************

    Demons

    Lamberto Bava'nın yönettiği, Dario Argento'nun yapımcılığını yaptığı 1985 yılı, İtalya yapımı filmdir.

    Bir sinema salonu dolusu insan, insan bedenine giren ve insanları vahşice öldüren iblislere karşı kendilerini savunmak için kanlı ve vahşi bir mücadeleye girişirler.Evil Dead tarzı bu korku filminin senaryosunu yazanlar arasında ünlü italyan korku filmi yönetmeni ve yazarı Dario Argento'da bulunuyor.


    Filmin fragmanı için tıklayınız

    ***********************************************************************************************

    From Beyond

    Stuart Gordon'un yönettiği, Ken Foree, Barbara Crampton, Jeffrey Combs ve Dale Wyatt'ın rol aldığı 1986 yapımı korku-bilimkurgu filmidir.

    Crawford, resonator adlı cihazı denerken (manyetik alanla öteki boyuta geçiş sağlıyor) yılan şeklinde bir canlının saldırısına uğrar. Makinenin çalışmasının sevinci ile hemen Dr. Edward'a olayı bildirir. Dr. Edward ise makineyi kendisi de denemek isteyip neler olacağını görmek istemektedir. Makineyi uzun süre çalıştırarak kendisini tehlikeye atan Edward, diğer boyutlardan gelen yaratıkların saldırısına uğrar.


    Filmin fragmanı için tıklayınız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elzemsin -- 18 Temmuz 2013; 12:05:02 >







  • 80'lerin korku filmleri bir başka yav.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    80'lerin korku filmleri bir başka yav.
    Yine elzemsin,yine değerli bi konu.Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrCnR06

    Yine elzemsin,yine değerli bi konu.Teşekkürler

    Alıntıları Göster
    Emeğine sağlık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrCnR06

    Yine elzemsin,yine değerli bi konu.Teşekkürler

    Ben teşekkür ederim, keyifli forumlar.
  • 80leri yasamak bir baska olsa gerek.Her seyiyle ayri bir havasi var.Guzel konu olmus eline saglik..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Not Today!

    80leri yasamak bir baska olsa gerek.Her seyiyle ayri bir havasi var.Guzel konu olmus eline saglik..
    teşekkürler ekledim favorilere
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Not Today!

    80leri yasamak bir baska olsa gerek.Her seyiyle ayri bir havasi var.Guzel konu olmus eline saglik..
    80 ler kuşağından vhs dükkanlarında çalışmış ve bu korku - gore klasmanında koleksiyon yapmış biri olarak , konuda zaman zaman yer alırım sanırım

    80 lerde zombiler , androidler ve gore ögeler çok öndeydi gerçekten etler kemikten ayrılırdı , vücutlar parçak pincik olurdu , çığlıklar semalara yükselirdi :) o zamanın maket teknolojisi ve stop motion tarzındaki efektleri kuşağa ayrı bir yer kazandırmıştır

    ilk notum : bence bu kuşağı en iyi anlatan kafa filmler atlanmış
     80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)
    Clive Barker gibi değşet hayal dünyasına sahip bir adam yaratmıştır bu seriyi , bugünkü Testere nin atası diyebiliriz film için

     80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)  80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)  80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)  80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)

    Codenberg ve Carpenter ustaların ın 80 kuşağı filmleri kaçmaz zaten




  • quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    80 ler kuşağından vhs dükkanlarında çalışmış ve bu korku - gore klasmanında koleksiyon yapmış biri olarak , konuda zaman zaman yer alırım sanırım



    Merhaba.

    Aslında eklediğiniz tüm filmler listemde mevcuttu, ama o kadar sağlam filmler var ki, malesef ilk 30'a bunları alamadım. Kesinlikle kötü filmler olduğu için değil, yanlış anlaşılmasın. Sadece konu o kadar uzun oldu ki, onlara yer kalmadı.. Sanırım listeyi 50 adete çıkarmalıyım. O zaman tabi ki tüm bu filmler listede yer alır..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elzemsin

    quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    80 ler kuşağından vhs dükkanlarında çalışmış ve bu korku - gore klasmanında koleksiyon yapmış biri olarak , konuda zaman zaman yer alırım sanırım



    Merhaba.

    Aslında eklediğiniz tüm filmler listemde mevcuttu, ama o kadar sağlam filmler var ki, malesef ilk 30'a bunları alamadım. Kesinlikle kötü filmler olduğu için değil, yanlış anlaşılmasın. Sadece konu o kadar uzun oldu ki, onlara yer kalmadı.. Sanırım listeyi 50 adete çıkarmalıyım. O zaman tabi ki tüm bu filmler listede yer alır..


    Alıntıları Göster
    Elinize sağlık, güzel konu olmuş Başka konu var mı, bu konuya benzeyen, çünkü korku filmlerini çok fazla sevmiyorum da Bu konuya benzeyen bir konu olsa, 70'li,80'li ya da 90'lı yılların en iyi bilim kurgu, aksiyon, fantastik ve ya macera filmlerinin paylaşıldığı, hiç fena olmaz doğrusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERT* -- 18 Temmuz 2013; 15:16:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MERT*

    Elinize sağlık, güzel konu olmuş Başka konu var mı, bu konuya benzeyen, çünkü korku filmlerini çok fazla sevmiyorum da Bu konuya benzeyen bir konu olsa, 70'li,80'li ya da 90'lı yılların en iyi bilim kurgu, aksiyon, fantastik ve ya macera filmlerinin paylaşıldığı, hiç fena olmaz doğrusu

    Alıntıları Göster
    @elzemsin

    yazdıklarım bence top 20 den filmlerdir ama tabi ki yazılsa daha ne filmler çıkar az duyulan vhs kuşağında kaybolup gitmiş filmlerde paylaşırım arada

    mesela
     80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    @elzemsin

    yazdıklarım bence top 20 den filmlerdir ama tabi ki yazılsa daha ne filmler çıkar az duyulan vhs kuşağında kaybolup gitmiş filmlerde paylaşırım arada

    mesela
     80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)
    Çok güzel konu teşekkürler, filmlerin çoğu seyrettiğim filmler, seyretmediklerimide listeye aldım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sight

    Çok güzel konu teşekkürler, filmlerin çoğu seyrettiğim filmler, seyretmediklerimide listeye aldım

    Alıntıları Göster
    Elzemsin sen buralarda mı dolaşırdın yav
  • Korku sinemasının en klas örneklerine kavuştuğu seksenler'i iyi hatırlattınız hocam, eyvallah..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C Sandoz

    Elzemsin sen buralarda mı dolaşırdın yav

    Alıntıları Göster
    Halloween'ı göremiyor olmak üzücü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ortaokullu

    Elzemsin sen buralarda mı dolaşırdın yav

    Aslında elzemsin hep buralarda genelde örneğin bazıları;

    http://forum.donanimhaber.com/m_60169748/f_//tm.htm#60169748

    http://forum.donanimhaber.com/m_55337794/f_//tm.htm#55337794

    http://forum.donanimhaber.com/m_56175717/f_//tm.htm#56175717




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elzemsin

    quote:

    Orijinalden alıntı: ortaokullu

    Elzemsin sen buralarda mı dolaşırdın yav

    Aslında elzemsin hep buralarda genelde örneğin bazıları;

    http://forum.donanimhaber.com/m_60169748/f_//tm.htm#60169748

    http://forum.donanimhaber.com/m_55337794/f_//tm.htm#55337794

    http://forum.donanimhaber.com/m_56175717/f_//tm.htm#56175717

    Alıntıları Göster
    tam bir 80ler klasiği , afişte bile kendini belli ediyor ...
    kabarık uzun saçlar , çığlığı basmış bir hatun , jaluzi den süzülen neon ışık , parıldayan şeytani gözler

     80'li yılların en iyi 30 korku filmi (Afişli/Konu açıklamalı/Fragmanlı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 18 Temmuz 2013; 19:45:40 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: caperoner

    Halloween'ı göremiyor olmak üzücü

    Halloween 1978 yılı yapımı olduğu için listede yer alamadı.. Yoksa Carpenter üstadın başyapıtını es geçmek tabiki olmaz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elzemsin

    quote:

    Orijinalden alıntı: caperoner

    Halloween'ı göremiyor olmak üzücü

    Halloween 1978 yılı yapımı olduğu için listede yer alamadı.. Yoksa Carpenter üstadın başyapıtını es geçmek tabiki olmaz..

    serinin diğer filmleri 80 lerde yapıldı aslında Jamie Lee Curtis ün oynadığı 2. filmde baya yankı uyandırmıştır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evohan

    quote:

    Orijinalden alıntı: elzemsin

    quote:

    Orijinalden alıntı: caperoner

    Halloween'ı göremiyor olmak üzücü

    Halloween 1978 yılı yapımı olduğu için listede yer alamadı.. Yoksa Carpenter üstadın başyapıtını es geçmek tabiki olmaz..

    serinin diğer filmleri 80 lerde yapıldı aslında Jamie Lee Curtis ün oynadığı 2. filmde baya yankı uyandırmıştır

    Kesinlikle öyle.. Bu film gerçekten korku sineması tarihinin mihenk taşlarından biri..

    Ayrıca, şimdi aklıma gelen 2 film daha oldu.. Biri 1980 yapımı The Changeling, diğeri 84 yapımı They Live.. Her iki film de oldukça sağlam yapımlardır.





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.