Şimdi Ara

suse 10.0'da pikatel usb modem ve fat32 partition'a kullanıcı olarak yazma hakkı yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • pikatel usb modem olan bilgisayara suse10.0 kurdum.bilgisayarda hem 56k dial-up conexant modem var(dahili) hemde pikatel usb modem.YaST'ı çalıştırıp network devices kısmına girdiğimde dsl,isdn veya modem başlıklarına tıkladığımda iki cihazda algılanmıyor ama hardware information kısmına tıkladığım zaman usb modemde globespan virata wan adsl modem olarak pikatel usb modemi hemde pci devices kısmında 56k conexant modemi gösteriyor.hardware info kısmında gösterdiği halde aygıtları algılamamasına takıldım.aygıtların nasıl algılanacağı hakkında yardımcı olabileceklerden yardım bekliyorum.
    özellikle usb modemlerin tanıtılması konusunda neredeyse okumadığım yazı kalmadı nette.bu konuda ciddi sorun olduğunu biliyorum ama şu an için ethernet bağlantılı bir router cihazı alacak durumum yok.diğer 56k modem için de fikri olan varsa ya da çözümü cevapları bekliyorum.
    pikatel modemin üretici firmasıyla da görüştüm linux dağıtımları için sürücüleri yok ama modemin chipseti conexantmış.conexant chipsetli usb modemlerin nasıl tanıtıldığı ile ilgili bir referans link veren veya anlatan olursa o da çok makbule geçer,en azından deneyerek birşeyler becerme ihtimalimiz olabilir.

    diğer soruna gelecek olursak:
    suse kurulumundan önce partition table oluşturup depo için (hem windowstan hem suseden erişim va yazma hakkı olması için) fat32 kısım oluşturdum.suse ile root olarak oturum açtığım zaman fat32 kısma erişim ve yazma hakkı var ama normal kullanıcı olarak oturum açtığımda erişim izni var yazma izni yok.YaST'ta partitioner kısmından fstab izinlerini kullanıcı için tüm haklarla düzenlememe rağmen oturum açtığımda kullanıcının yazma hakkı olmuyor.bununda çözümü ile ilgili görüşlerinizi rica ediyorum.

    şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler.







  • kimseden cevap yok mu?
  • http://www.linuxant.com/drivers/
    http://www.tldp.org/HOWTO/Conexant+Rockwell-modem-HOWTO/index.html
    http://www.linuxforums.org/forum/suse-linux-help/9338-suse-9-1-personal-conexant-modem-installation-problem.html
    http://www.linuxforums.org/forum/suse-linux-help/20727-conexant-modem.html

    googledan bulabildiklerim bunlar. 1inci link modem driverini indircegin yer ikincide nasil yapcagin yaziyor 3 ve 4 te de seninle benzer sorunu olan iki kisi. Dene bunlari bi.

    ikinci sorun icinde partitioni mount ettikten sonra root olarak hak vericeksin. Dikkat mountluyken!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Markandeya -- 27 Haziran 2006; 14:36:03 >




  • @Markandeya
    teşekkürler...

    ikinci kısmı hallettim,enteresandır kullanıcı olarak oturum açıp YaST'ta root olarak algılamadığı değişiklikleri,root olarak oturum açınca algılıyor.sistem için önemli değişiklik yapılacaksa root olarak oturum açmak gerekiyormuş!

    56k dial-up modemi linuxantın sürücüsü ile tanıttım sisteme ama 512 adsl varken 14.4 dial-up bağlanmak işin açıkçası saçma geldi.linuxant'ın sürücüsünü satın almazsanız 56k kullanamıyorsunuz modemi,max 14.4'e izin veriyor bu da bir diğer gariplik.anlaşılan linuxant firması madem donanım üreticileri destek vermiyor bizde yolumuzu bulalım diye düşünüyorlar herhalde.

    pikatel usb adsl modemi tanıtmak için sourceforge'taki USB ADSL modems based on Conexant AccessRunner sayfasını baya inceledim,okudum ama işin içinde kernel derleme olunca açıkçası cesaret edemedim uygulamaya,daha doğrusu tam kavrayamadım olayı.şimdi de bu konuda yardıma ihtiyaç var.daha önceden benzer modem için sözü geçen sayfadaki firmware ve driver kurma işlemini kernel derleyerek yapanlar varsa yardımlarını,bilgilerini esirgemezlerse sevinirim.

    bir kere inat ettim herhalükarda linux'a geçilecek!gerekirse yap-boz sistemi ile çözeceğim olayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferdcasx -- 28 Haziran 2006; 16:40:33 >




  • Ilk olarak inadini takdir ettim. Su anda linux kullanan herkez bu yollardan gecmistir. Ben ekran karti driverini 1haftada yukledigimi hatirliyorum. Ikinci olarak Suse konnusunda biraz celiskideyim. Ubuntu denemeyi dusunurmusun. Debian tabanli ve hardware tanimada gayet iyidir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Markandeya

    Ilk olarak inadini takdir ettim. Su anda linux kullanan herkez bu yollardan gecmistir. Ben ekran karti driverini 1haftada yukledigimi hatirliyorum. Ikinci olarak Suse konnusunda biraz celiskideyim. Ubuntu denemeyi dusunurmusun. Debian tabanli ve hardware tanimada gayet iyidir.

    ubuntu'nun cdleri bekliyorum,1 ay kadar önce shipit'ten siparişi verdim bakalım bekliyoruz.
    linkteki yazıyı okumuştum daha önce ama benim modem tek port usb,ethernet mevcut değil.
    bu sayfa'daki modem chipsetine göre olan sürücüyü kurmak istiyorum ama kernel derleme girince işin içine tam kavrayamadım olayı.olayı(kernel derlemeyi) tam manası ile anlasam direk deneyeceğim ama anlayamadık işte.
    aktivitenin(sürücünün kernele eklenmesi) nasıl yapılacağı ile ilgili bilgisi olanların yardımını bekliyorum.

    not: sourceforge proje sayfası bazen offline oluyor,link kırık değildir.




  • sürücünün kernele eklenmesi ile ilgili bilgi verebilecek yok mu arkadaşlar?
  • @dirmil
    teşekkürler...

    @Markandeya
    quote:

    Ubuntu denemeyi dusunurmusun. Debian tabanli ve hardware tanimada gayet iyidir.

    Ubuntu cdleri geldi 6.06 livecd olarak çalıştırdım ama usb pikatel modem gene off.
    aygıtlar içinde görünüyor suse'de olduğu gibi ama hat ışığı(yeşil led) maalesef yanmıyor.anlaşılan ethernetli bir modem temin etmeden herhangi bir linux dağıtımı ile internete bağlanmak kısmet olmayacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ferdcasx

    sürücünün kernele eklenmesi ile ilgili bilgi verebilecek yok mu arkadaşlar?


    kernele patch yapıp tekrar derleyip kurman gerekir ki buda suse ye uymaz...
    Suse sitesinden yardım almaktan başka şansın yok..
  • bende pikatel usb war suse 10.0 a kernel derlemeden kurabilisun kendim kurdum modem in çipseti Conexant deil sallamış adamlar sana
    çipseti globespanhttp://eciadsl.flashtux.org/ bu siteden tam destek alabilirsin driver i mecbur manuel ayarlayacan biraz karışık(2günümü aldıydı kurmak) türkçe kurulum dökümanı war sitede ekstradan pppoe programı yükleyecen bağlantı için dökümanda detaylı anlatılıyo
    döküman link :http://eciadsl.flashtux.org/doc.php?file=eciadsl_install&doc_lang=tr&view=html

    hade kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 17 Temmuz 2006; 19:14:17 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.