Şimdi Ara

Boğaziçi Bilgisayar mı Sabancı Elektronik Müh. Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet beyler böyle bir ikilemde kalacağımı düşünmezdim fakat buraya geldi .. LYS sıralamam 781 mf4 puanı olarak. Bir yanda Boğaziçi'nin adı var, diğer yanda ise Sabancı'da bölüm daha güzel gibi. Yardımlarınızı bekliyorum.



  • Therocqula kullanıcısına yanıt
    kesinlikle boun bilgisayar der ve giderim hocam.
  • Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği tabiki de.
  • Çoğu kişi boğaziçi diyor zaten ama işte kararsız kalıyorum , iş bulma açısından ve ilerideki maaş açısından da boğaziçi avantajli mi olur, bilgisayar mühendisligi bitti diyorlar falan ama boğaziçiyi etkilemez degil mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Therocqula -- 5 Temmuz 2013; 2:09:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Therocqula



    Çoğu kişi boğaziçi diyor zaten ama işte kararsız kalıyorum , iş bulma açısından ve ilerideki maaş açısından da boğaziçi avantajli mi olur, bilgisayar mühendisligi bitti diyorlar falan ama boğaziçiyi etkilemez degil mi ?

    astronotluk da bitmiş astronot olmayın diyor amcam uyarayım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Therocqula


    Çoğu kişi boğaziçi diyor zaten ama işte kararsız kalıyorum , iş bulma açısından ve ilerideki maaş açısından da boğaziçi avantajli mi olur, bilgisayar mühendisligi bitti diyorlar falan ama boğaziçiyi etkilemez degil mi ?

    1-boğaziçide iş gelir seni bulur. maaş da tatmin edecek düzeyde olur

    2-bilgisayar bitti diyen halt etmiş. IT sektörü asla bitmez. adam bilmem adı sanı duyulmadık dandik bi ünide okursa tabi onun için bitmiştir.

    3-daha bugün gittim boğaziçine arkadaşlarla vs buluştuk. boğaziçinin Türkiye'nin her türlü zirvesi olduğunu bir kere daha anladım. tıp yazmayacak olsam kesinlikle boğaziçinde bi bölüm yazardım.

    Türkiye'de bi boğaziçi vardır bir de diğerleri :)




  • @3648

    Hocam korkularımı mazur görmenizi beklerdim ama dalgaya almışsınız hemen. Bir kez tercih yapılıyor hayatta, önümde iki seçenek de varken doğru bir tercih yapmak istiyorum tek istediğim bu.

    @mr_golge

    çoğu kişi boğaziçi konusunda hemfikir galiba, ailem de az çok orayi istiyor gibi. Hem adı var hem de sonucta iş bulma sıkıntısı çok az gibi.
    Bu arada bir de odtü fikrim vardi ama İstanbul ağır bastığı için onu eledim kafamdan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Therocqula -- 5 Temmuz 2013; 2:15:32 >
  • Dostum Boğaziçi markadır. O konuda rahat ol. Düşünmeden yaz derim. Ayrıca maaş konusunu bilemem tabiki de ama Boğaziçi Üniversitesi piyasa mühendisi yetiştirmez. İTÜ ve ODTÜ piyasa mühendisi yetiştirir. Boğaziçi mezunu olursan yüksek ihtimal göz önünde çalışmazsın. Maaşın iyi olur diye tahmin ediyorum. Tabi ki de her şey kişiye bağlı ama yine de dediğim gibi herhangi bir sıkıntı yaşamazsın. Gönlün rahat olsun. Ben üniversiteyi bitirdim az çok bilgim var artık bu konularda. Düşünmeden Boğaziçi yaz derim. Ayrıca her şey eğitim demek değildir. Sosyal hayat da başarında çok önemli bir yere sahiptir. Boğaziçi Üniversitesi ile Sabancı'yı kıyaslayınca sırf kampüsü için bile Boğaziçi Üniversitesi yazılabilir.
  • Therocqula kullanıcısına yanıt
    neden odtü falan değil mesela madem mühendis olacaksın işverenlerin kapısında sıra oldugu okullardan birisidir odtü'de
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ArkandayIM

    Dostum Boğaziçi markadır. O konuda rahat ol. Düşünmeden yaz derim. Ayrıca maaş konusunu bilemem tabiki de ama Boğaziçi Üniversitesi piyasa mühendisi yetiştirmez. İTÜ ve ODTÜ piyasa mühendisi yetiştirir. Boğaziçi mezunu olursan yüksek ihtimal göz önünde çalışmazsın. Maaşın iyi olur diye tahmin ediyorum. Tabi ki de her şey kişiye bağlı ama yine de dediğim gibi herhangi bir sıkıntı yaşamazsın. Gönlün rahat olsun. Ben üniversiteyi bitirdim az çok bilgim var artık bu konularda. Düşünmeden Boğaziçi yaz derim. Ayrıca her şey eğitim demek değildir. Sosyal hayat da başarında çok önemli bir yere sahiptir. Boğaziçi Üniversitesi ile Sabancı'yı kıyaslayınca sırf kampüsü için bile Boğaziçi Üniversitesi yazılabilir.

    Anladım çok teşekkürler. Şimdiden böyle insan heyecanlanıyor, sonuçta herkes üniversite yaşamını öyle bir anlatıyor ki insanın mutlu olmaması içten bile değil.. Bir de o kadar emek harcadık ettik, iyi bir şeyler olsun istiyor insan. Zaten yurtdışında da master falan yapmak istiyorum, yan gelip yatmayacağım yani muhtemelen mezun olduktan sonra..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Therocqula

    @3648

    Hocam korkularımı mazur görmenizi beklerdim ama dalgaya almışsınız hemen. Bir kez tercih yapılıyor hayatta, önümde iki seçenek de varken doğru bir tercih yapmak istiyorum tek istediğim bu.

    @mr_golge

    çoğu kişi boğaziçi konusunda hemfikir galiba, ailem de az çok orayi istiyor gibi. Hem adı var hem de sonucta iş bulma sıkıntısı çok az gibi.
    Bu arada bir de odtü fikrim vardi ama İstanbul ağır bastığı için onu eledim kafamdan.

    dostum üniversitede çok büyük bi yatış yapmazsan asla işsiz kalmazsın. derslerine biraz da önem verirsen çok iyi yerlere gelirsin. itü, odtü boğaziçi klasmanında değil. mercedes, unilever, mckinsey ve daha birçok dünya devinin ceoları sürekli boğaziçine gelip öğrencilerle buluşur. kulüplerde biraz aktif olup bunlarla temasta kalırsan daha öğrenciyken staj ve iş teklifleri geliyor. yani boğaziçini her türlü tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 5 Temmuz 2013; 2:19:43 >




  • Yukarıda da dediğim gibi İstanbul küçüklüğümden beri hayalimdeki şehir. Ankara nedense çok soğuk geliyor bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Therocqula -- 5 Temmuz 2013; 2:21:54 >
  • panpa bilgisayar bana lazım be, sana makine versek
  • Valla hocam ağzınızdan bal damlıyor ha. Ne güzeldir bir mercedes gibi şirkette işe başlamak. İlklerde Sabancı istiyordum fakat Sabancı'daki burs sadece 5 yıllıkmış, yani bir yıl sınıfta kalsan 36 bin lira haşırt diye girecek direk. Şu an için en mantıklı seçim sanırım benim için Boğaziçi gibi duruyor.
  • Hocam sendeki bu secim sansi bende olacak vay be. Konun guzelligine bak. Biz bakalim napcaz bu yil. Ama keske simdiki aklim olsa dokuzdan okul puanimi yuksek tutardim. Bogazici be adi yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Therocqula

    Valla hocam ağzınızdan bal damlıyor ha. Ne güzeldir bir mercedes gibi şirkette işe başlamak. İlklerde Sabancı istiyordum fakat Sabancı'daki burs sadece 5 yıllıkmış, yani bir yıl sınıfta kalsan 36 bin lira haşırt diye girecek direk. Şu an için en mantıklı seçim sanırım benim için Boğaziçi gibi duruyor.

    lysde bu dereceyi yaparak hak etmişsin bu balı :D tebrik ederim gerçekten çok güzel sonucun var:)
  • @jobe
    Hocam ikimize de yeter o bölüm sen rahat ol

    @1/2mv2
    İnşallah darısı seneye sizin başınıza kardeş Valla sınav bitiyor bu başlıyor, sonra tercih yapcaz neresi gelecek diye bekleyeceğiz.. Derdi bitmiyor insanın Sana verebileceğim tek tavsiye matematiği lys'de iyi yapmaya çalış, ben matematikten yırttım desem yeridir yani

    @mr_golge

    Çok teşekkürler hocam, tatmin oldum sanırım Boğaziçi konusunda Bu konuyu tercihler açıklandıktan sonra da uplayacağım, umarım her şeyin hayırlısı olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Therocqula -- 5 Temmuz 2013; 2:30:34 >




  • Hocam bogazici simdiden hayirli olsun. Bu arada endustri de tutuyor mu gecen yila gore. Tutuyorsa goz ardi etmeyin derim. Pmden birkac sorum olacak birde. Bir ara konusalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet öyle bi anlatmış ki sabancı sanki lise gibi lanse edilmiş. ben senin yerinde olsam bölüm seçerdim ilk önce. ee bilgisayardan daha avantajlı günümüzde. sabancı yaz bence. yahu şirketlerde boğaziçili de sabancılı da odtülü de aynı yerde çalışıyor. türkiyede çok bi farkları yok.yurtdışı için sabancının olanakları nasıl bilemem. boğaziçinden mezun olanda mühendislik yapıyor beyler sadece az mezun veren bi okul olduğu için çok görünmüyolar. öyle abartmanın anlamı yok. biri ilk 1500den alıyosa biri biri 2000den alıyor bi farkları yok yani anlatabildim mi bilmiyorum. öyle uçuk bi fark olsa biri ilk 200 diğeri 5000den falan alırdı ki öyle bi fark falan da yok zaten. hatta boğaziçi sırf isim için ekstradan sıralaması daha iyi. bu bana saçma geliyor. iş veren boğaziçinin ismi güzelmiş seni alalım demeyecek sonuçta. sabancı üniversitesi gayet iyi üniversite. mülakatta belli olur herşey. hatta istanbul istemesen direk odtü ee derdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarhero111 -- 5 Temmuz 2013; 2:37:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1/2mv2

    Hocam bogazici simdiden hayirli olsun. Bu arada endustri de tutuyor mu gecen yila gore. Tutuyorsa goz ardi etmeyin derim. Pmden birkac sorum olacak birde. Bir ara konusalim

    Endüstri biraz sıkıntılı, 650 lerde falan kapatmış diye biliyorum, yine muhtemelen yazarim ama o biraz şansa kalmış bir şey olacak, tutma olasılığı düşük diye konuya yazmadim . Pm'den olasabilirsin

    @guitarhero111

    Evet Sabancı Boğaziçi'ye göre biraz sönük kalıyor. Bunda hem yer olarak hem de kampüs olarak bir etki olabilir. Ama işte burada yazılan çizilenlere göre Boğaziçi bilgisayarın avantajları daha fazla gibi duruyor. Ya açıkcası ikisinden de mezun olunca çok sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama Sabancı'ya burslu gireceğim için tek korkum sınıfta kalmak. Boşuna aileme 36 bin lira masraf açmak istemiyorum. Bundan korkuyorum sadece.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.