Şimdi Ara

Hoparlör(subwoofer) için kabin yapıyorum YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • forumda arama yaptım ama güncel bi konu bulamadım.link atsanızda bakarım ama bilgili arkadaşlar yardım edecektir umarım.Gelelim soruma.Zamanında resimdeki gibi kolon ve kabin almıştım.şimdi bitane daha aynı kolondan aldım ama aynı ölçülerde satılık kabin bulamadım bulsamda kolon fiyatında para istiyorlar (geçen sene ben 50TL ye almıştım kabini) buna istinaden bende suntadan birebir olmasada aynısına yakın kabin yapmak istiyorum hatta parçaları kestirdim sadece montaj kaldı ama aklımdaki en önemli soru şu ; eski kabin MDF şimdi yapacagım sunta dan oldugu için ses de(çok) bozulma olurmu.veya başka mantıklı önerisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Şimdiden teşekkürler.
     Hoparlör(subwoofer) için kabin yapıyorum YARDIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 30 Haziran 2013; 6:50:31 >



  • Bence sunta dan pek fazla verim alamazsın en iyisi ve uygunu bu iş için mdf dir. Mdf den kestirmeni tavsiye ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aykio

    Bence sunta dan pek fazla verim alamazsın en iyisi ve uygunu bu iş için mdf dir. Mdf den kestirmeni tavsiye ederim

    usta dediğim gibi elimdeki imkanlarla yapıcam ve sunta tek malzeme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 30 Haziran 2013; 15:42:31 >
  • Suntadan başka alternetifiniz yoksa,, Birleşim yerlerini kauçuk bant ile izoleleyin.. kabinin iç yüzey kısmına, kabinin dışındaki elyaftan kaplayın. kabinin tam ortasına sağdan sola ve yukarıdan aşağıya, 5cmx2cm tekrar bir sağbitleme çakın. Bu durum suntanın seste rezonansını keserek iyi çalışmasını sağlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

    Suntadan başka alternetifiniz yoksa,, Birleşim yerlerini kauçuk bant ile izoleleyin.. kabinin iç yüzey kısmına, kabinin dışındaki elyaftan kaplayın. kabinin tam ortasına sağdan sola ve yukarıdan aşağıya, 5cmx2cm tekrar bir sağbitleme çakın. Bu durum suntanın seste rezonansını keserek iyi çalışmasını sağlar.

    hocam kabini bitirdim sayılır ama resimdeki gini arka kısmının eğik olması için arkadaki suntayı eğimli yaptım ve biraz açıklık oldu.biri bana kabinin bütün eklemlerini silikonla dedi yarın onu yapıp montajı tamamlamak istiyorum.bide dediğin gibi kauçuk serine silikon yapsam olurmu? dışındaki elyaf derken?resimdeki kabinin dış kaplamasından bahsediyorsanız ondan temin etmem zor.hocam kısacası sıfır maliyet ile kabini yapabilirim ancak extra para verecek durumum yok şuan. elimde bolca sunta var hali hazırda.ama suntadan yaptıgım kabinle resimdeki kabin sesleri uyuşmaz ise yada rahatsız edecek kadar senkron sağlayamazsam 2 kolonu tek bi sunta kabinde toplamayı düşünüyotum(son ve kesin çözüm olarak) eğer öyle olursa 2 kolon için sunta kabin olarak ölçü ne önerirsiniz? hatta kısaca aklımdakini paint ile çizerek birazdan ekliyim.
  • Ozaman sorun değil,, siz iyi sağbitleyin yeter.. vidalamadan önce incebir silikon çekerseniz iyi olur,, birleşim yerlerinden hava kaçmaz yada sesten dolayı suntalar birbirine değip ses çıkarmaz. Diğer kabini hiç bozmayın, açıklık durumunuda tekrar tahta ile kapatın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

    Ozaman sorun değil,, siz iyi sağbitleyin yeter.. vidalamadan önce incebir silikon çekerseniz iyi olur,, birleşim yerlerinden hava kaçmaz yada sesten dolayı suntalar birbirine değip ses çıkarmaz. Diğer kabini hiç bozmayın, açıklık durumunuda tekrar tahta ile kapatın.

    dediğim gibi verim alamazsam yada sesler birbirine karışıp müziğin içine ederse planım bu

     Hoparlör(subwoofer) için kabin yapıyorum YARDIM


    EKLEME : şimdi yaptıgım kabin oldu diyelim 2 farklı kabin ile mi daha iyi bass alırım yoksa tek kabin(2 kolon) ilemi daha iyi bass alırım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 30 Haziran 2013; 16:01:24 >
  • Ben fazla bilmiyorum,, bunların hesabı var.. Kabinin bir orjinal, bence onu ellemeyin. diğer yapacağınız kabin bass olduğu için sesteki bozulmayı pek fark etmezsiniz.. diğer kabine göre ton farkı olabilir. Siz sesleri dengeli açtıktan-ayarladıktan sonra sorun çıkmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

    Ben fazla bilmiyorum,, bunların hesabı var.. Kabinin bir orjinal, bence onu ellemeyin. diğer yapacağınız kabin bass olduğu için sesteki bozulmayı pek fark etmezsiniz.. diğer kabine göre ton farkı olabilir. Siz sesleri dengeli açtıktan-ayarladıktan sonra sorun çıkmaz.

    hocam bi yeri yanlış anladın sanırım.resimdeki kolon+kabin sadece bass zaten.elimde minton MEA-100 ev anfisi var 2adet de küçük eski teyp kolonu var ama küçük bişey yani konuşma ve ara sesler için kullanıyorum.şuan yapmakta oldugum kabin+kolonda bass için olcak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 30 Haziran 2013; 18:14:36 >
  • Benim baştan beri anladığım,, sizde fazladan büyük bass hoparlor var. ama kabini yok, onadakabin yapmak istiyorsunuz, doğrumu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

    Benim baştan beri anladığım,, sizde fazladan büyük bass hoparlor var. ama kabini yok, onadakabin yapmak istiyorsunuz, doğrumu?

    yok hocam tamamen yanlış anlamışsınız sağlık olsun ilk mesajdaki resim bnm odama ait.resimdeki kolon+kabin hala mevcut.ben o kolonun aynısından bitane daha aldım ve ona göre kabin yapıyorum.yani resimdeki kabinin aynısını yapmaya çalışıyorum(bass+ses senkronizasyonunu tutturmak için)
  • Tamam işte, siz mevcut kabine benzer bir tane daha yapacaksınız. Hem sağ kanaldaki, hemde sol kanaldaki bassları farklı olarak dinleyeceksiniz.
    Şimdi siz kabin yapıyorsunuz,, elinizdede kabine monte etmek için, hoparlor var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

    Tamam işte, siz mevcut kabine benzer bir tane daha yapacaksınız. Hem sağ kanaldaki, hemde sol kanaldaki bassları farklı olarak dinleyeceksiniz.
    Şimdi siz kabin yapıyorsunuz,, elinizdede kabine monte etmek için, hoparlor var.

    kısmen anlamışsın hocam ben "mevcut kabine benzer bi kabin yapıcam"(hatta yaptım bile suntadan)
    Sorunum şu ; "Hem sağ kanaldaki, hemde sol kanaldaki bassları farklı olarak dinleyeceksiniz." dediniz ya, işte ben aralarında çok fark olurmu merak ediyorum.buarada aralarında fark olması demek berbat bi müzik demek.ben istiyorum ki aralarında fazla fark olmasın ikiside eşit bass vursun ki hem müzikten zevk alayım hem aldıgım kolon bi işe yarasın hemde kabin parasından yırtayım fazla masraf olmasın.şuan ilk mesajdaki kabin ölçülerine çok yakıon bi kabin yaptım(2-3cm fark var tabiki) bide resimdeki MDF ben ise suntadan yaptım umarım çok fark olmaz aralarında.kolonu sipariş verdim salı yada çarş. gelecek aldıgım kolon bu :http://urun.gittigidiyor.com/garaj/harward-hr-3003-30cm-700w-oto-woofer-86755265
  • Gerçi doğru bass ses için sağ sol ayrımı pek fark edilmez. normal stereo hoparlor olsa kaliteli olur.
    Bass hoparlorleri ne ile besliyeceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

    Gerçi doğru bass ses için sağ sol ayrımı pek fark edilmez. normal stereo hoparlor olsa kaliteli olur.
    Bass hoparlorleri ne ile besliyeceksiniz.

    hocam beni hala yanlış anlıyorsun yada ben derdimi anlatamıyorum kusura bakma bass larda sağ sol önemli değil(ev tesisatında)sonuçta bass bu stereo ses alınmıcak sadece bass sesleri alınıyor.normal stereo hoparlor benim işimi görmüyor malesef.bassları minton mea-100 rv anfisi ile beslicem.şuanki bass ı çok rahat kaldırıyor zaten çeyrek sesi geçemedim daha çok güçlü bass veriyor yani 2. bass ıda bağla bağla diye bağırıyor anfi Sorunumu tekrar farklı bi yolla anlatayım : aynı güçte 2 bass kolonu ve aynı ölçülerde 2 kabin biri MDF diğeri SUNTA bunlar basslı müzik dinlerken bass senkronizasyonu nekadar farklı olur?yada müziğin içine edecek kadar fark olurmu?
    Zaten konuyada bakan olmadı bi sen cevap yazdın allah razı olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoneyBadger82 -- 1 Temmuz 2013; 17:47:25 >
  • İki woofırıda seri bağlayın; +a- * +b- dıştaki +ve-yi anfiye. yıldız noktası birleşim yeri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

    İki woofırıda seri bağlayın; +a- * +b- dıştaki +ve-yi anfiye. yıldız noktası birleşim yeri.
    hocam normalde anfi 5+1 receiver anfi.yani 2tane surround 1 tane center 2de bass çıkışı var.ben bass çıkışlarının birinden çok az ses geliyor nedenini bilmiyorum ama öteki bass sağlam ve çok vuruyor.o yüzden 2 bass ı tek çıkışa bağlıcam kaldıracagını tahmin ediyorum.sorum hala geçerli "aynı güçte 2 bass kolonu ve aynı ölçülerde 2 kabin biri MDF diğeri SUNTA bunlar basslı müzik dinlerken bass senkronizasyonu nekadar farklı olur?yada müziğin içine edecek kadar fark olurmu? "
  • İşte onu denemeniz gerekir. 5+1 de 1adet bass çıkışı olur normalde. Resmini çekerseniz daha net olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

    İşte onu denemeniz gerekir. 5+1 de 1adet bass çıkışı olur normalde. Resmini çekerseniz daha net olur.

    hocam siz bu konuda bendende cahilsiniz yav şaka bi yana bu ürün efsane bi ürün yaklaşık 2aydır arıyorum sıfır yada 2.el bulamadım.anfinin gücü inanılmaz fazla.5yıl önce 100TL ye almıştım yanana kadar kullanır sonra çöpe atarım diye ama hala canavar gibi çalışıyor.

    Hocam ürün bu :

     Hoparlör(subwoofer) için kabin yapıyorum YARDIM
     Hoparlör(subwoofer) için kabin yapıyorum YARDIM

    Buda yaptıgım kabin :

     Hoparlör(subwoofer) için kabin yapıyorum YARDIM
  • Görmediğim şey için nasıl kesin yorum yapim.
    Şimdi cihazınızda 2 adet ana çıkış var. Siz woofırı şuanda L kanalına bağlamışsınız. Diğer R kanalı boşta.
    Sorun anfinin Sağ/sol balans ayarından yada kırmızı-beyaz ses kablonuzdan olabilir.
    Anfinin ön tarafta solda balance ayarı var-- onu ortaya tam ortaya getirin.
    Elinizdeki cihaz 5+1 değil,, 2.0 ve sanal olarak arka sağsol ve merkez sesi veren çıkışları var. 2 adet woofır çıkışı var demeniz den anladım
    Kabin güzel olmuş,, yalnız 5cm gibi bir bass portu açmayın, istenmeyen sesler çıkacağına içerde kalsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 1 Temmuz 2013; 19:48:01 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.