Şimdi Ara

Bisiklet Tercihi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar.
    Biz 3 arkadaş olarak yeni birer bisiklet almayı planlıyoruz. Amacımız uzun turlar yapmak, bisikletle başka şehirlere gitmek vs.
    Biraz fikir edinmek için Eminönü ve Unkapanı'ndaki bisikletçileri gezdik ve orda duyduğumuz şeylerden sonra aklımız iyice karıştı. Baştan anlatmaya başlayayım.

    Öncelikler Eminönü'ne gittik. Bir Salcano bayisi gördük ve yanaştık. Bir arkadaş sağolsun yardımcı oldu bize baya. Salcano City Sport 50 modeli için fiyat aldık. Liste fiyatı 730 TL olan bir bisiklet için en son 620 TL fiyat verdi. Görünüş olarak benim bayağı hoşuma gitti açıkçası. Sonra az ilerisinde bir Bianchi bayisi gördük, Efor bisikletin 2 sağındaki dükkandı yanlış hatırlamıyorsam. Ordaki bir abimiz de önce Ghost önerdi ama bize pahalı geldiği için sonra Bianchi Speed 4000 modelini önerdi ve fiyat olarak da 450 demişti yanlış hatırlamıyorsam.

    Daha sonra Unkapanı'na geçtik. Ordaki bayileri bir gezdik. Bir bayide yine başka bir arkadaş epey yardımcı oldu. O da Carraro önerdi bize ama ne fiyatını ne modelini hatırlamıyorum şu an. Sonra Kron satan bir bayiye girdik. Ordaki bir abimiz bize XC250 modelini önerdi. XC150'ye ve diğer bisikletlere göre çok daha iyi olduğunu anlattı bize. Sebeplerde 2 tanesi olarak da ön tekerlek göbeğinin ve pedal göbeğinin rulmanlı oluşunu gösterdi. Daha uzun yol gidebilirsiniz bunlarla sizi daha az yorar dedi. 700 demişti fiyat olarak da.

    Durum budur. Sizce hangisini tercih etmeliyiz bu bisikletlerden. Başka öneriniz varsa onları da araştırabilirim 600-700 civarı bir bütçemiz var.

    Bir de bana garip gelen bir durum var. Bianchi satan bir adama gittiğimizde Kron ve Salcano'yu bildiğiniz gömdü adam. Direk çöp muamelesi yaptı yani. Hatta Salcano için 15 km yolu gidemezsin dedi. Çok şaşırdım. Kron satan yere gittiğimizde de Bianchi ve Salcano için çok kötü vs dedi. Ne yapsak bilemedik. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar..



  • XC250 için 700 çok fazla. Daha geçen sene 500'e alanlar vardı belki daha ucuza. Şimdi sezon ortası olduğu için çok yüksek olabilir.
  • Öncelikle tur yapacaksanız Sedona 331 veya 321 öneririm fiyatı performansına göre iyidir fakat bütçeyi aşabilir.

    Ben bir Kron xc250 kullanıcısıyım 2.10 dağ lastikleri ile en fazla 60 km gidebildim lastikler büyük olunca çok yoruluyorsun fakat bisiklet rahat ve seri,tur bisikleti için pek olmaz gibi olur da biraz masraf yapmanız lazım,mesela 1.75 veya 1.50 lastiğe geçmeniz lazım. Fiyatı da çok söylemiş 1 ay önce 550 liraya aldım v frenlisini

    Speed 4000 kesinlikle almayın derim onu atın aklınızdan !

    Salcano ile tur yapabilirsiniz,güzel bisiklettir fiyatta iyi geldi. Salcano city sport 30 modeline de bakabilirsiniz üstünde acera arka dişli var daha seri bir modeldir, sprot 30'u da bir sorun 700-650 arası alabiliyorsanız bu modeli alın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diosfer -- 27 Haziran 2013; 14:40:27 >
  • @diosfer

    Kron alırsam lastikleri değiştirmem gerekebilir biliyorum biraz inceltmemiz gerekecek ama City sport modelinin lastikleri zaten ince ordan avantajım oluyor biraz.

    Speed 4000 için neden öyle dediniz acaba?

    Bir de alacağım bisikletin uzun yola gitmek için kullanacağım. Kafamda Trabzon'a kadar yolum var ama yanıma birini bulmam lazım :)
  • 770 TL ye kadar alınması gereken tek bisiklet CARRARO CRS600

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PainOfChaos

    @diosfer

    Kron alırsam lastikleri değiştirmem gerekebilir biliyorum biraz inceltmemiz gerekecek ama City sport modelinin lastikleri zaten ince ordan avantajım oluyor biraz.

    Speed 4000 için neden öyle dediniz acaba?

    Bir de alacağım bisikletin uzun yola gitmek için kullanacağım. Kafamda Trabzon'a kadar yolum var ama yanıma birini bulmam lazım :)

    Sana speed 4000 için bir sürü neden sayarım fakat şimdi zaten yaz sıcaktan bunaldım yazmıyım


    Sana önerim bütçeniz var ise Sedona 321 veya 331,bütçen kısıtlı ise Salcano city sport 30 hiç olmadı city sport 50 yi alın. Kron'a ince lastik takarsan tamam da diğerleri size gitmez.
  • Sedona 321'i öneririm ben de. Yaklaşık 1.5 ay boyunca günlük yaklaşık 25 km yol için, bir günlük 100 km için kullandım. Sizin baktığınız bisikletlere göre belki fiyatı biraz yüksek, ancak verdiğiniz paraya acımazsınız. Ki sadece yol için istiyorsunuz, baktığınız bisikletler genelde MTB tipi, sizin istediğiniz bunlar değil.

    Bir de bisiklet seçiminden alakasız olarak. Bisikleti alır almaz uzun yola gitmeye çalışmayın, önce bi bisiklete, bisikletin aksamlarına, genel olarak alışın. Yolda başınıza gelebilecek durumlarda neler yapabileceğiniz hakkında ufak da olsa bir fikriniz olsun. Bizim arkadaş gibi uzun yola lastik değiştirmeyi bilmeden çıkmayın sonra (gerçi sağ salim döndü eheueh). Ayrıca bisikletle ulaşım uzun sürer, "saatte 30'la gitsem şu kadar saate şurda olurum" gibi düşünmeyin. Çünkü sürmez o kadar.
  • Bir de dün bakınırken Geotech Life ve Kron Tourer diye iki modele denk geldim. Onlar hakkında da düşüncelerinizi alabilir miyim?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.