Şimdi Ara

Garip bir SSD ve Sata 3 Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Aşağıdaki gibi bir sisteme sahibim ve tuhaf bir sorun yaşamaktayım. Sistemi prize bağlayıp çalıştırdığım zaman Windows geldiğinde SSD’mi sistem Sata-2 modunda tanıyabiliyor. Bu durumdayken de bir defaya mahsus bilgisayarı kapat yaparsam yeniden açtığımda SSD sata-3 moduna geçiyor ve vermesi gereken hızlara ulaşabiliyor. Eğer ben bundan sonra bilgisayarı kapatırsam, prizden çekmediğim sürece tekrar açtığımda sata-3 olarak görüyor. Ama prizden çekmiş isem, yani belirli bir süre anakarta elektrik verilmemişse yine sanki sata-3 olduğunu unutmuş gibisinden sata-2 ye dönüşüyor. Olay görüntüleyicisine baktığımda “Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Sistem yanıt vermiyorsa, kilitlendiyse veya gücünü beklenmeyen bir şekilde kaybettiyse bu hata oluşabilir.”; “Windows, 0xC00000D4 hata durumuyla hızlı başlatma yapamadı.” Gibi uyarılarla karşılaşmaktayım. SSD'yi garantiye gönderdim, değişimden yenisi geldi, bir süre bu sorunu yaşamadım, ama şimdi tekrardan yaşamaya başladım. Güç kaynağından olabilir diye yeni güç kaynağı aldım o da çare olmadı. Aslında çok önemli değilmiş gibi duruyor, prize takılı durduğu sürece düzgün çalışıyor. Ama neden olabileceğini öğrenmek istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar paylaşım yaparsa sevinirim.

    AMD FX 8350
    ASUS M5A97 R2.0 Anakart
    Corsair Vengeance 2*4 gb DDR-3 1600 High profile ram
    Geforce Gtx660
    Intel 335 240 gb SSD
    Aerocool Strike X One Advanced
    Seasonic 750W Modüler PSU



  • lunarstrain kullanıcısına yanıt
    Dostum soruyu Depolama bölümde sorarsan ,orada ssd üzerine çok daha bilgili ve deneyimli arkadaşlar var yardımcı olacak çıkar mutlaka.
  • Böylesi bir durumda yapılması gerekenler

    anakart bios update kontrolü
    ssd firmware update kontrolü ve chipset sürücülerinin yüklü ve güncel olup olmadığı şeklinde sıralanabilir.
  • Tavsiyem biosa girip kontrol etmeniz biosta bazı anakartlarda geriye uyum seçimli olarak sunuluyor sata-2 ayarlanmış olabilir windows bunu sata-3 ü destekliyor diye sata 3 e çıkartıyor olabilir ama biostan aldığı bilgi sata 3 olursa elektrik kestiğinizde bunu unutmayacaktır. Biostan ilk bilgileri alacağı için sorun kalmıyacağını düşünüyorum..

    Kolay Gelsin..
  • İşin içinden çıkamadım, SSD bir kez değişti ve problem giderilmedi. Bunu göz önüne alarak bugün anakartı garantiye gönderdim. Bakalım bir sonuç alabilecekmiyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.