Şimdi Ara

Sol ayak kaşıntısı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
24.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sol ayağım bir aydır kaşınıyor şeker olabilirmi acaba neden kaşınıyor öyle bir kaşınıyor ki deriyi kaldırıyorum bazen yarım saat kaşınıyor sizce ne yapabilirim birde doktora gitmem gerek var mı gidersem hangi bölüme gitmeliyim



  • Benimde başımda aynı olay var. konu eskimiş
  • Ayak Kaşıntısı Nedenleri ve Tedavisi

    Ayak kaşıntısı zaman zaman birçok insanı rahatsız edebilen bir durumdur. Ayak kaşıntısı kronik bir rahatsızlık olmamakla beraber kaşıntının altında yatan neden belirlendiğinde uygulanacak tedaviyle bu rahatsızlıktan kurtulunabilir. Ayak kaşıntısının en yaygın nedenleri şunlardır:

    Alerjik Reaksiyonlar
    Alerjik reaksiyon bağışıklık sisteminin bazı yabancı maddelere karşı gösterdiği anormal tepkidir. Alerjik reaksiyonu tetikleyen maddeye ise alerjen denir. Alerjenle ilk temas herhangi bir belirti ortaya çıkarmaz fakat zamanla bağışıklık sisteminin bu alerjene karşı antikor üretmeye başlamasıyla ayakta kaşıntı vb. belirtiler ortaya çıkabilir.



    Belirtileri: Kaşınmalar başta olmak olmak üzere kurdeşen, ağızda ve boğazda şişmeler, hırıltılı solunum, aksırma, nefes darlığı, sersemlik ve düşük kan basıncı nedeniyle bayılmalar

    Tedavisi: Alerjik reaksiyonlar sonucu doktor tarafından değişik testler yapılır. Bu testler sonucu tedavi için anti-histamin ilaçlar, steroidler, histamin 2 blokörleri, epinefrin, intravenöz sıvılar ilaç olarak kullanılabilir.

    Ayak Mantarı
    Tinea pedis adlı bir mantar türü yaygın olarak ayak parmakları arasında birikir ve çoğalır. Bu mantardan korunmak için ayakları temiz ve kuru tutmak çok önemlidir. Ayak mantarı bulaşıcıdır ve enfekte olan zeminlerden, ayakkabılardan ve diğer yüzeylerden kolayca bulaşabilir.

    Belirtileri: Kızarıklık, deride kabarma ve pullanma ayak parmakları arasında yanma ve kaşıntı, su toplaması, deride kuruma ve çatlama

    Tedavisi: Çoğu vaka reçetesiz satılan topikal ilaçlar ayak kaşıntısına iyi gelir. Eğer etkilenen bölge genişse ağızdan alınan ilaçlar da kullanılabilir. Bakteriyel bir enfeksiyondan da şüphelenilirse antibiyotikler de kullanılabilir.

    Tahta kurusu
    Tahta kuruları geceleri ortaya çıkar ve hayvanların ve insanların kanını emerek beslenir. Otellerde ve sığınaklarda kalan insanların tahtakurusuna yakalanma riski daha yüksektir. Tahtakurusu deriye yapıştığı zaman çıkarması zor olabilir ve profesyonel yardım gerekebilir.

    Belirtileri: Deride şişlik, kızarma, kaşınma. En fazla etkilenen yerler eller, ayaklar, kollar ve bacaklardır.

    Tedavisi: Hidrokortizon ve oral anti-histaminler ve topikal steroid kremler kullanılır.

    Arı Sokması
    Arı sokması bölgesel kızarmaya, şişmeye ve ağrıya neden olur. Nadiren de selülit adlı deri altında yanma hissi oluşur. Hastanın ciddi bir alerjisi varsa hayat riski taşıyan şişmeler ve düşük kan basıncı görülebilir.

    Belirtiler: Arının soktuğu bölgede kızarma, şişme, ağrı ve bazı yerlerde kaşınma

    Tedavisi: Arının iğnesinin çıkarılması, anti-histaminler, steroid olmayan anti-enflamatuar ilaçlar, ağrı kesiciler kullanılır. Ayrıca semptomların ciddiyetine göre epinefrin, kortikosteroidler ve inravenöz sıvılar da kullanılabilir.

    Bitler
    Bitler deri üzerinde yaşayan asalak böceklerdir. Kandan beslenirler ve temas sonucu kolayca diğer insanlara da bulaşabilirler.




    Belirtileri: Ayaklarda dahil yoğun kaşıntı ve deride kızarmalar

    Tedavisi: Bitler giyeceklerin üzerinde bulunduğu için öncelikle bu giyecekler yıkanmalıdır. Ayrıca kafa bitleri için uygun losyon ve şampuanlar kullanılabilir.

    Kontakt Dermatit
    Derideki bir enflamasyondur (iltihaptır). Kontakt dermatit yabancı bir madde ya da bir alerjen nedeniyle deride görülen bölgesel kaşınmalardır. Genel nedenleri bitkiler, kozmetikler, deterjanlar, kimyasallar, ilaçlar, solventler ve yapıştırıcılardır.

    Belirtileri: Kızarma, kaşıntı, göz yaşarması ve şişmedir.

    Tedavisi: Alerji testi ve cilt biyopsisi yapılır. Tedavi ise topikal steroidler ve sistemik steroidler kullanılır.

    Egzama
    Egzama uzun süren bir deri hastalığıdır. Cildin kurumasına, şiddetli kaşıntılara ve kızarmalara neden olur. Daha ciddi durumlarda isilikler ve deride su toplamalar ortaya çıkar. Bulaşıcı değildir.

    Belirtileri: Kuru, kaşınan, kızarmış deri. En çok etkilenen bölgeler kollar, dizin arkası, eller, yüz ve ayaklar

    Tedavisi: Cildi temiz ve yağlı tutmak ve keskin sabunlardan kaçınmak önerilir. Durumun kötüleştiği bölgelerde hasta kimyasallarda kaçınmalı ve kumaş giysiler giymelidir. Daha dirençli vakalarda kortikosteroid kremleri kullanılır.

    İlaçların Yan Etkileri
    Bazı ilaçların yoğun dozda kullanımları değişik yan etkilere yol açabilir.

    Belirtileri: Alınan ilaçlara göre değişmekle beraber bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal, baş ağrısı, nefes daralması, iç kama ve kaşıntılar gibi daha birçok yan etkiler ortaya çıkabilir.

    Tedavisi: Tedavi alınan ilaçlara göre değişir. Hastalar ilaçları tamamen kesmeden önce doktora danışmalı çünkü bazı ilaçların yan etkilerini ortadan kaldırmak için dozları kademeli olarak azaltılması gerekir.


    Uyuz
    Bulaşıcı bir deri hastalığı olan uyuza küçük bir böcek neden olur. Hastalık kolayca insanlar arasında özelikle de çocuklar arasında kolayca bulaşır.

    Belirtileri: Vücudun çeşitli bölgelerindeki şiddetli kaşıntılar özellikle geceleri yoğunlaşır.

    Tedavisi: İlaçların ve kremlerin bir arada kullanıldığı bir tedavi yöntemi vardır. Kaşıntılar sürmeye devam ederse antihistaminler de alınabilir.

    Sivrisinek Isırması
    Sivrisinekler genelde tehlikeli değildir. Sivrisinekler enfeksiyonlarını ısırma esnasında salyalarından geçirirler.

    Belirtileri: Isırılan bölgede yoğun kaşınma ve kızarma



    Ayak kaşıntısını gidermek için bitkisel çözümler şu linkte var:http://www.iyibakkendine.com/ayak-kasintisina-ne-iyi-gelir/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosnahersek -- 27 Haziran 2018; 20:40:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.