Şimdi Ara

Bu programa ne diyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ekşi sözlük fitness başlığında buldum olduğu gibi koyuyorum:

    herkesin en az bir kere başladığı, şanslıların devam edebildiği aktivite..devam edemeyenlerin genelde vazgeçme sebebi olan "off spor salonu çok uzak.. hem paramızla rezil oluyoruz.." nidalarına karşılık, evde sadece internet ve vücudunuzu kullanarak (hemen heveslenmeyin), 3 ayda (yaa, sölemiştim) sizi mükemmel şekle sokacak programımı açıklıyorum.. 3 aydan gözü korkanlar hemen okumayı bırakabilir..

    kalanlar için devam ediyorum.. bu yöntemin belki de en güzel yanı, ne isterseniz yiyebilirsiniz.. ("obaa şukela").. gerçekten.. sabah akşam sucuklu yumurta, öğlen de big king xxl menü yiyin.. (tabi ki yapmayın bunu, fit bi şekilde kalp krizi geçirmeyin).. ya da örnek olarak; sabah kahvaltı edin, öğlen fastfood yiyin, akşam evde ne varsa ondan 2 tabak yiyin.. bu miktarlar sadece kasların ne kadar sürede gözükeceğini etkiler..

    süre demişken, egzersiz programı, normalde bir spor salonunda size vereceklerinden nispeten kısa sayılır.. 2 günde bir, 1 saat civarı sürüyor.. haftada 3 kere spor salonuna gidip yol+ egzersiz her seferinde 2 saat yerine haftada 3-4 kere (hafta 7 gün olduğundan tam bölünmüyor örtmenim) 1 saat daha kısa..

    bir de, bu yöntemi bir kızın denemesini tavsiye etmiyorum.. sizin için "bodyrock.tv" (reklam olmasın istedim ama) sitesindeki egzersizler en uygunu.. eğer zuzana gibi birisi varsa bunu okuyanlar arasında, selam ederim.. ehem, ne diyorduk..

    tabi önce fitness programı için mental hazırlık sürecini halletmek gerek..

    mental hazırlık süreci
    kız arkadaşınız sizi beğenmiyor.. ("off kötüliyim lan bu ne").. sizi tabi ki seviyor olabilir (şaka lan, seviyor tabi, olabilir değil..), ama bu vücudunuzu beğendiği anlamına gelmiyor.. kızlar havuzda size baktıklarında "off taş gibi çocuk" demiyor, "oha lan benden 4 tane çıkar o vücuttan" diyor.. (karmam yok kiii, kötüleseniz de eksiye düşemem ehe..) halısahada "oha abi amma koşuyon bu kiloyla, helal" aslında bir iltifat değil, "mnskym 2 dakka dur da ayağını eline veriyim"in kibar hali..

    egzersiz yapmanın yararları ise say say bitmez.. öncelikle, aynaya baktığınız zaman "fay fay fay şu hale bak bee" düşüncesi gününüzün iyi geçme sebebidir.. kız arkadaşınızın size daha fazla dokunmak istemesi; ya da tesadüfen size çarpan/değen kızların özür dilemeden önceki o bir anlık tereddütü güveninizi arttırır.. sağlıklı yaşarsınız.. asansörsüz binada 2 kat çıkınca nefes nefese kalan o halısaha arkadaşlarınızın yanından seke seke çıkarken üstüne bir de ıslık çalarsınız.. kısacası hayatınızdan negatif olan herşeyi atar, yerine pozitif şeyler koyar.. böyle de yararlı bir şey diyerek fiziksel sürece geçelim..

    fiziksel süreç

    öncelikle adam gibi ısının.. yoksa egzersizin yarısında kaslarınızdan birini zorlayınca "anam anam" diye bağırır, bütün o tyler durden karizmasını yerle bir edersiniz.. internette ufak bir aramayla onlarca ısınma prgramı bulunabilir ama genel olarak;

    - yerinizde hafif tempolu koşun 1-2 dakika..
    - kollarınızı 12343 farklı şekilde esnetin.. omuz üstü, sağa doğru, sola doğru, çevirerek vs..
    - bacaklarını da esnetin.. o topçuların yaptığı bacağı karna çekmek, geriye çekmek ve öyle 15 saniye filan durmak gerçekten yararlı vee egzersizlerimizde gerekli olacak..

    ısınma bittikten sonra bir uyarı koyma gerekliliği hisseediyorum; zira 3. sayfada "ekşisözlük okudu öldü" gibi bir başlık görmek istemem..

    uyarı: daha henüz bu egzersizlerin tamamını yapacak kıvamda değilsiniz.. kendinizi zorlamayın.. en hafifinden çok fazla yorulursunuz, ne kaslar gelişir ne de bir daha egzersiz yapmak istersiniz; en fazla bir yerinizi öyle bir incitirsiniz ki bir daha isteseniz de egzersiz yapamazsınız.. yavaş yavaş geliştirmek için gerekli açıklamaları egzersizlerin yanına yazacağım..

    vee işte o egzersiz programı

    - bas rutten's mma workout cd'lerindeki "all-around fighting - 3 minute rounds".. internette bulabilirsiniz.. bu egzersizde adam 3 dakikalık periyodlarla size kombinasyonlar söylüyor, siz de adama yetişmeye çalışıyorsunuz.. her round arasında 1 dakika boşluk var.. "ehe kolay lan" demeyin, çarpılırsınız.. (yavaş yavaş geliştirirken: toplamda 7 tane round var; siz 3 ten başlayın.. her 4 günde bir (2 egzersizde bir) bir round daha ekleyin..)

    - 8 minute abs.. ancaak ufak bir farkla; bütün egzersizleri 45 dakika değil, 1.5 dakika yapın.. gene, youtube'dan bulunabilir bu egzersiz.. ("lan ben daha 45 saniyeyi bitiremiyorum" diyen arkadaş için: yavaş yavaş geliştirirken: 45 saniye ile başlayın.. ve hatta yapamıyorsanız onu da 45 saniye sürekli olarak yapmayın.. arada durun, 5-6 saniye soluklanın.. eğer 10-15 saniye filan kaldıysa bırakın, diğer egzersizi bekleyin.. ama geliştirin..)

    - (en zorlayıcı kısım) 20'den geriye doğru sayarak burpee.. açıklaması şu; önce 20 tane burpee yapın.. durun, ağlayın bi.. sonra 19 tane yapın.. göz yaşlarınız sel olsun.. 18, 17,... diye giderek bitirin.. "burpee ne lan" derseniz, internetten bulabilirsiniz.. (ya da entry'nin en sonuna kaynakça mı yapsam?..) (yavaş yavaş geliştirirken: en başta yapmayın.. bunun acelesi yok, önce göbek erisin.. 4-6. haftanın sonunda ekleyin bunu.. 5'ten geriye sayarak başlayın.. bu cidden zor çünkü.. çok fazla zorlanırsanız bırakın.. 10 tane yapsanız bile dünyanın %75'inden iyi durumdasınız, kasmaya gerek yok..)

    vee egzersiz bu.. tahminen 1 saat, hadi aralarda çok tembellik yaptınız 1 saat 15 dakikada bitti.. öncelikle kaslarınızı tekrar esnetin, yoksa yarın "aaağğğğğhhh"dan başka ses çıkartamazsınız (ki bu her sporda doğrudur.. halısaha ağrılarına etkili çözüm).. sonra hemen hiç yerinize oturmadan banyoya girin.. ve sonra gidin yatağınıza ve bayılın.. söylemeyi unuttum, her egzersiz arası en fazla 2 dakika bekleyin, ama mutlaka bekleyin.. (umarım buraya kadar her yazılanı anında yaparak gelmediniz.. yoksa önünüzde eğilirim zaten..) vücudunuz bir şoku atlatsın.. tekrar başlardaki uyarıları özetlemek gerekirse:

    - bu egzersiz kadınlar için çok ağır olabilir.. üçgen olmanıza yol açabilir.. ve üçgen kadınlar sevilmez.. çünkü türk erkeklerinin neredeyse tamamını dövebilirsiniz..

    - istediğinizi yiyin ama çok da coşmayın.. çok yağlı şeyler yemeyin siz gene de.. sevdiklerinizi yiyin, onun dışında "nasılsa spor yapıyorum" deyip yiyeceğe abanmayın.. bu egzersizler kalp, damar, mide gibi organlar için değil.. onlar hala daha iflas edebilir..

    - yavaş başlayın.. nasılsa bu yaz kaçtı (üzgünüm, ama öyle), aceleniz yok.. çok depresyona girerseniz mental hazırlık sürecini bir daha okuyun.. çok zorlanırsanız kendinize her egzersiz sonrası bir ödül koyun, hatta sadece egzersizden sonra yaptığınız rahatlatıcı bir aktivite olsun.. (ya ne sapık adamlarsınız, hemen de aklınız nereye gitti)..

    ve 3 ay sonra bu entry'yi şukelalayın.. zira eğer devam edebildiyseniz hiç para harcamadan hem bir yüzücü vücudu elde ettiniz, hem daha disiplinli çalışabilir hale geldiniz, hem de son derece sağlıklı bir bağımlılık sahibi oldunuz (evet, bırakmaya çalışınca bile bırakamayabilirsiniz.. en son uyarı da bu olsun).. ha bir de adonis kasınız var artık.. besleyin ve sevin onu.. zira evcil hayvan gibi; kız tavlamak için edinip sonra çok seversiniz keratayı.. (sözlükçülerin aslında demek istedikleri..)

    kaynakça: (sanki tez)

    bas rutten'in egzersizleri:http://www.****.org/tor/2073778 ama bu en son çareniz olsun, orjinal de alabilirsiniz.. biliyorum "hiç para harcamadan" dedim ama, valla yararlı bu cd'ler.. tabi siz bilirsiniz..

    8 minute abs:http://www.youtube.com/watch?v=swjtnbmchty

    burpee:http://www.youtube.com/watch?v=c_dq_nczj8m (hayır vidyodaki ben değilim..)







  • Merak ettim insallah denryip basarili olanlar cikar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okumadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.