Şimdi Ara

Farklılaştırılmış yakıtlar gerçekten işe yarıyormu.(Opet Ultraforce)(PO VMAX)(Shell GTL)(TOTAL EXEL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sevgili arkadaşlarım eurodizel piyasaya çıktığından beri eski deyişle kırsal yerine eurodizel kullandım. Artık piyasada sadece eurodizel olmasına karşın bazı firmalarda bunların farklılaştırılmış modelleri satılmakta tabi fiyat farkıyla örneğin aşağıda bir kaç firmanın dizellerini vericeğim. Asıl sorun şu bu yakıtların diğer firmaların sattığı yakıttan gerçekten farkı varmı.
    Örneğin ben lüleburgazda ikamet etmekteyim burda şuan opette ultaforce 4.23 ecoforce 4.15 tl den satılmakta ben ticari araç sisteminden +%5 indirimle almaktayım. Burda faaliyete geçen yeni bir firma petrotürk 3.83 tlden satış yapmaktadır. acaba siz olsanız hangisini seçersiniz.



  • Konu ile ilgili araştırma yapmadım hiç, ama çoğunun bir pazarlama taktiği olduğu konusunda ön yargılıyım.
  • bu kadar ar-ge çalışması yapmışlar bence bir fark var. shell gtl kullanıyorum oldukça memnunum
  • Fark var ama fiyat farkıda olunca pek bir anlamı kalmıyor..

    Bir depoyla daha fazla gidiyorsunuz ve daha performanslı olduğu vaad ediliyor ki doğrudur fakat alırkende ona göre pahalı alıyorsunuz..

    Fakat performans ve motora daha sağlıklı geleceği düşünülürse mantıklı olabilir kullanımı..

    Birde şöyle bir durum var yanlız, tasarruf, performans ve uyumluluk durumu motordan motora farklılık gösteriyor..

    Hepsini düşünürsek ben pek mantıklı görmüyor ve almıyorum.. Şehir içi Opet ve Shell'den, şehirdışıda güvendiğim petrollerden alıyorum.. (Standart olanları)
  • Opet alın riske girmeyin
  • büyük firmaların yakıtını kullanın.katkılı kullanmak zorunda değilsiniz.
  • hocam ucuz olan yakıttan bir fulleyin önyargılı insanları dinlemeyin kullanın gerçekten hissedilecek kadar bir farkının olmadığını görürseniz nie paranızı çocuğunuzun rıskını saçasınız ?sonuçta büyük araç olduğu için çok problem çıkarmıyorlar ancak oto dizellerde sorunlar gözüküyor o da nadiren buraya dert yanan arkadaşlardan
  • Shell Vpower kullanıyorum hep. Fuelsave'i denemek istiyorum ama pompacılar hep boşver abi diyor..GTL ise nedense göremiyorum.. Bir de onu deneyeyim bakalım.
  • Rambo-Cash kullanıcısına yanıt
    bu gün 100 tl lik aldım bariz bir fark göremedim aslında ama benzinliğin yanında iş yeri olan tamirci bir arkadaşım almamamı söyledi. Ben ordan motor yıkamak için bile benzin almıyorum senin araban common rail sorun yaşarsın dedi. Benzinliğin sahibide türkiyede tüm firmalar mazotu rafineriden alıyor olay tamamen pazarlama taktiği yoksa mazot aynı mazot nerde katkı katıcaklar rafineriden depoya ordan pompaya kimse mazota katkı koyamaz dedi. @Rambo-Cash
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1atasoy



    bir fark göremediyseniz devam edin hocam bence araç benim değil burdan konuşması kolay fakat aradaki fiyaT farkı bariz 40 krş litrede bunuda göz önünde tutun tırlarla kıyas tutmak istemem fakat kızartma yağından tut bizim otoyo koyduğumuz motor yağını bile karıştırıp koyan görüyorum levend kamyonetlerdede buna dahil
  • Gtl de araba yürümüyor sanki
  • En ucuzu degilde orta kalite alinabilir
  • Fark var(Ufak,ufacık bir fark),şart değil lakin..Ucuzundan alabilirsiniz,motora veya herhangi bir aksama zararı olmaz.Pazarlama taktiği diyebilirim.
  • gtl de 8 kuruş fark var.. dün 100 liralık aldım;psikolojik mi bilemem de motorun sesi,devirlenmesi iyileşti gibi..
    kimi araca olumlu etki eder,kimisine etmez;buna ek olarak psikolojik etken de var.. bu ancak tam depo dolum yapıp km bazlı ölçüm yapmakla anlaşılır..
    ben şahsen motoru dinleyip eksoz dumanını gözlemliyorum,marşta bile duman atan bi motor var benim arabada
  • Discovery Channel da aynı testi yapmışlardı.

    1. sırada Shell'in ki çıktı hem daha az yaktı hem de daha performanslıydı.

    son sırada BP nin ki çıktı, hiç bi fark yoktu aradakileri hatırlamıyorum:)
  • Hocam bende Lüleburgazlı' yım. Sanayide dükkanı olan bi akrabam onlara yakıt test sonuçlarının geldiğini ve burgazdaki en iyi mazotun bp de olduğunu söylemişti. Kendiside devamlı oradan alıyordu. Bizde yaklaşık 2 sene boyunca oradan yakıt aldık. Ama uzun zamandır Edirne bayırındaki Türkiye Petrollerinden alıyoruz yakıtı. Opetten yada totalden hiç almadık. Bi ara petrol ofisinden alıyorduk. Ama bana sorarsan aralarında hiçbir fark yok ya da anlaşılabilecek fark yok.
  • valla bir depoda gtl ile vpower arasında 7 tl fark ediyor,ha 180 tl vermişim ha 187 tl vermişim,ben sadece gtl kullanıyorum,kafam rahat oluyor,bence değer..
  • Vay be Lüleburgaz'lıları gördüğüme çok sevindim. Ben de Lüleburgaz'lıyım, üniversite nedeniyle şehirdışındayım fakat 2 haftaya memlekete gelicem kısmetse. (:
    Mazot konusuna gelirsek, ben senelerdir Total kullanıyordum, çok nadir BP'den almışlığım da oldu fakat son zamanlarda Ankara'da Shell V-Power +GTL kullanıyorum ama ne yazık ki bu mazotu Lüleburgaz'daki tek Shell istasyonu satmıyor !
    Mecburen V-Power alıyorum geldikçe.
    Günümüz dizel araçlarına üç kuruş fark için katkısız mazot koymaya gerek yok diye düşünüyorum. Bir arıza durumunda aradaki farkı misli misli alır çünkü bizden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticari araç sisteminden %5 indirimli nasıl alınıyor biraz açar mısınız o konuyu?

    Bir de bu yakıtların içinde en iyisi olan BP Ultimate'i baslıga ekleyin derim. Gerçekten %5 lere kadar tasarruf söz konusu oluyor ve motoru koruyor çok guzel bir yakıt. Dizel ve benzinde BP Ultimate LPG'de ise Opet Euro+ herzaman
  • Büyük markaların geliştirdiği teknolojiler fark yaratıyor.

    Shell ile motor performansının artması, opet ile biraz daha fazla km yapılabilmesi bunun en güzel örneği.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.