Şimdi Ara

Güzel bir menemen nasıl yapılır anlatıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk önceliğimiz domates seçiminde menemen için en ideal domates ezilmiş domatestir.İlk önce bir kapa sıcak su doldurun domatesleri içine atın 5 dakika sonra çıkarın ve soymaya başlayın kesme tahtasında ince ve düzgün şekilde kesin zaten ezilmiş olduğu için suyuda güzel olucaktır.Domatesleri bi yere alın sivri biber 2-3 tane ince şekilde doğrayın ve tavaya yağı koyup hafif koyu bir renk alarak kızartınız.Rengi aldıktan sonra domatesleri açınız biraz karıştınız 3-4 dakika sonra tuz,pulbiber vs ekleyiniz.Bir tasa istediğiniz miktarda yumurta koyun ve tuz ekleyin 30-40 saniye çırpın ve tavaya dökün 5-10 dk pişirdikten sonra lezzetli bir menemen yiyebilirsiniz.



  • Soğan'da olması gerekmiyor mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uchiha Obito

    Soğan'da olması gerekmiyor mu ?

    yumurtanız yoksa soğanlı yapılır yumarta varken soğan olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: extrwar4

    quote:

    Orijinalden alıntı: Uchiha Obito

    Soğan'da olması gerekmiyor mu ?

    yumurtanız yoksa soğanlı yapılır yumarta varken soğan olmaz

    Bilmiyordum bunu, öğrenmiş olduk. teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uchiha Obito

    quote:

    Orijinalden alıntı: extrwar4

    quote:

    Orijinalden alıntı: Uchiha Obito

    Soğan'da olması gerekmiyor mu ?

    yumurtanız yoksa soğanlı yapılır yumarta varken soğan olmaz

    Bilmiyordum bunu, öğrenmiş olduk. teşekkürler

    ne demek bana güzel bir menemen yemek istiyorsanız samsun/çarşamba sucuklu pastırmal her türlüsü var
  • İlk olarak biberlere renk verip domatesimi atıyoruz yoksa karışık şekil de mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arkheramos

    İlk olarak biberlere renk verip domatesimi atıyoruz yoksa karışık şekil de mi

    biberin rengini alması lazım ilk biber @Arkheramos
  • quote:

    Orijinalden alıntı: extrwar4

    quote:

    Orijinalden alıntı: Arkheramos

    İlk olarak biberlere renk verip domatesimi atıyoruz yoksa karışık şekil de mi

    biberin rengini alması lazım ilk biber @Arkheramos

    Anladım deniyeyim yarın sabah nasıl olduğunu söylerim yaptıktan sonra sağolasın tarif için
  • Sabah denedim dediklerini ben de buna benzer yapıyordum ama yumurtalı değil ve yumuşatmıyordum domatesi domates ile acı biberi karışık atıp domatesin biraz erimesini bekliyordum yumurtalı değil de kaşarlı yapıyordum.Bu sabah yaptığımda kaşar ve yumurtayı karıştırıp senin dediğin gibi yaptım gayet güzel oldu
  • Ben yapınca bir acılık oluyor nedendir ?
  • ben soğan koymuyorum aynen çok güzel bir tarif
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.S.İ

    Ben yapınca bir acılık oluyor nedendir ?

    biber fazla acı olmasın unutmayın ezik domatesle en iyisi yapılır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: extrwar4

    quote:

    Orijinalden alıntı: A.S.İ

    Ben yapınca bir acılık oluyor nedendir ?

    biber fazla acı olmasın unutmayın ezik domatesle en iyisi yapılır

    Biberin acılığı değil başka bir acılık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.S.İ

    quote:

    Orijinalden alıntı: extrwar4

    quote:

    Orijinalden alıntı: A.S.İ

    Ben yapınca bir acılık oluyor nedendir ?

    biber fazla acı olmasın unutmayın ezik domatesle en iyisi yapılır

    Biberin acılığı değil başka bir acılık

    domates ham(olmamış,gdo) olabilir fazla biber katmayın
  • Soğanlı Yumurtalı Yedim O Da Enfes Oluyor (Ama Soğanlar Kıl Gibiydi)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: extrwar4

    quote:

    Orijinalden alıntı: Uchiha Obito

    quote:

    Orijinalden alıntı: extrwar4

    quote:

    Orijinalden alıntı: Uchiha Obito

    Soğan'da olması gerekmiyor mu ?

    yumurtanız yoksa soğanlı yapılır yumarta varken soğan olmaz

    Bilmiyordum bunu, öğrenmiş olduk. teşekkürler

    ne demek bana güzel bir menemen yemek istiyorsanız samsun/çarşamba sucuklu pastırmal her türlüsü var

    hocam samsun/çakallı'da da güzel menemen yapılır. Hatta en iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Soğansız menemen mi olurmuş? Hele ki soğan ve biberi kavururken içine biraz kıyma yada ince doğranmış sucuk katarsanız müthiş bir lezzeti oluyor.
  • Ben soğansız severim menemeni ama soğan katanlarda var, tercih meselesi. Istanbulda eminönü ya da kadıköy civarında güzel menemen nerede var?
  • Canım şöyle bol soğanlı, pul biberli, sucuklu menemen çekti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Johan Hegg

    Canım şöyle bol soğanlı, pul biberli, sucuklu menemen çekti

    aynen...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.