Şimdi Ara

A/V Receiver'a Subwoofer bağlama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben de Hi-fi dünyasına bir giriş adımı attım. Sony'nin STR-DN840 receiverını aldım.

    http://www.sony.com.tr/product/hcs-home-cinema-receiver/str-dn840

    Buna benim emektar megaworksü bağlayacağım ilerde sağlam bir sisteme geçene kadar. Hoparlör kablolarını vs. ayarladım ettim. Lakin şöyle bir sorun var. Bu receiverın subwoofer çıkışı RCA. Megaworks'ün subwoofer girişi ise 3,5mm. Internette baktığımda RCA'dan 3,5mm'ye kablolar var. Lakin hepsi stereo. Yani 1 tane 3.5mm male'den 2 tane stereo RCA'ya kablo var. Sorum şu. Ben bu kablodan alıp sadece tek bir tanesini receivera bağlarsam subwoofer çalışır mı. Yoksa araştırıp mono RCA-3,5mm kablo veya RCA'dan RCA'ya kablo alıp ucuna adaptör mü takmalıyım.
    Nedir önerileriniz?







  • Bahsettiğin düzeneği uzunca bir süredir kullanıyorum mevcut senaryo sony dh520+megaworks sub şeklinde sıkıntısız çalışıyor.

    Bağlantı için kablomu kendim imal etmiştim ancak bu çokda gerekli değil piyasadan rahatlıkla bulunabilecek bir ucu stereo 3.5mm jack ile diğer ucu çift rca tipindeki kablolar işe yarayacaktır.
    Önemli olan nokta megawork sub giriş terminalini doğru tesbit etmektir aksi takdirde center kanalına sub sinyalı uygulamış olursun.

    3.5mm jakın uç terminali center orta terminali megawork'sün sub-in girişine tekamül eder bağlantıda esas nokta budur ek olarak bu jak ile girişi aux üzerinden de yapabilirsin, çalışır ancak şahsi denemelerimde sub-in girişinden alınan sonucun aux'a kıyasla daha verimli olduğunu gördüm.


    edit:hata düzeltildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi activ -- 31 Mayıs 2013; 0:17:55 >
  • Teşekkürler.
  • megawoksü aktif bass olarak kullanmak hımm,bu bilgi işime yarıyacak.

    eyvallah...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.