Şimdi Ara

ASTRA J 1.4T COSMO OTO / GOLF 7 1.4 122 TSI COMF. DSG / ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler/bayanlar öncelikle forumda böyle binlerce konu var bunun farkındayım. Fakat bir kişi bile fikrime ortak olsa ve bana bir akıl danışsa bana yeterli. Yavaş yavaş yeni araç alma aşamasına geldik bugünlerde. Şu an 2005 model 1.5 dci 105 bg megane II kullanmaktayım araç 150.000'e geldi alıcısıda var. Yaş 22. Babam şirket arabası kullanıyor. Zamanında aldığı megane bir süredir benim himayemde. İstanbulda yaşadığımdan dolayı manuel araca bir türlü ısınamadım. Bu aracı çok nadir kullanıyorum. Açıkçası sıkıntıya gelemeyen bir yapım var huysuzumdur biraz Yeni aracı benzinli ve otomatik almayı düşünüyoruz yıllık 10-12.000 km sınırını aşmak zor olur bizim için. Araç fatih-bakırköy-taksim bölgesinde sıkça. Zaman zaman ise beylikdüzüne kadar varan bir trafiğe girecek.

    İlk olarak araçlar az çok belli kafamızda.

    2013 ASTRA J 1.4 T 140bg SPORT OTOMATİK.
    2013 ASTRA J 1.4 T 140bg COSMO OTOMATİK.
    2013 GOLF 7 1.4 122bg TSI COMFORTLİne DSG.

    Benim ilk tercihim astra fakat şehir içi 10LT civarında bir tüketimi var aracın. Yıllık sınır olarak 10-12.000 km geçmeyecek olsam bile astra ile golf arasında yaklaşık 3-3.5bin TL'lik fiyat farkı fark var ve bu fark tüketim sayesinde 20+-1 ay civarında kapanacak hesaplamalarıma göre. Fakat cosmo donanım comfortline'a göre çok daha dolu ve açıkçası astra daha çok beğendiğim bir araç. Ayrıca sport ile cosmo donanım arasında seçim yapamadık. Sport donanım seçersek golf ile arasında fiyat olarak uçurum oluyor. Cosmo ilk önceliğimiz bunu belirtmek isterim.

    Az çok kullanıcı yorumlarından anladığım kadarıyla Astra ile şehir içi sakin bir kullanımda 8.5 litreleri görebilirim fakat o korku ile araç sürmek çok mantıklı değil. Golf konusunda ise 6.5-7.5 litre arasında gidip gelen bir şehir içi tüketimi var 1.4 122bg motorların ki bu çok tatminkar.

    İki araç arasında performans olarak çok büyük farklar olacağını düşünmüyorum. Henüz deneme sürüşü yapmadım. Hyundai i30 aklımın ucundan geçti fakat i30'un benzinlisindense astra almak çok daha mantıklı geldi bana. Tabi ki bu konuda yorumlarınızı alabilirim.

    Sonuç olarak tüketim istanbul gibi bir şehir için çok önemli olsa bile dizel almaya değecek kadar km yapmayacağız araç ile. İkinci olarak mutlak suretle otomatik olacak. HB olacak. Kia'nın Ceed modelini düşünsemde fiziksel yapısını çok beğenmediğimden ötürü eledim. Hyundai'nin benzinli motoru ile astra karşılaştırınca astra galip geldi. Kısaca astra ve golf dışında bana önerebileceğiniz bir araç varsa çok memnun olurum. Özelikle aklımı C4 e-hdi mcp karıştırıyor. İkinci el düşünmüyoruz arkadaşlar bunu belirtmek isterim. Bu bağlamda her türlü önerinize açığız.

    Biraz uzun oldu. Fakat bu gerçekten benim için mühim bir konu. Eğer bir yanlışımız varsa affola. Yardımlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.



  • ben tasarım olarak astra dıyenlerdenım,ama sen yakıt konusuna çok takılmıssın,yakıt o kadar onemlı ıse de tercıhım golf olmazdı.

    mıllettekı golf manyaklıgını kullanarak golfu çok boş satıyorlar ,bana uymuyor,40mılyarın ustu para verdım mı ben cant kapagını,bomboş dıreksıyon uzeri ile sesı açacam kapatacam dıye yolu bırakıp teybe yonelmeyı hkabul edemem.
  • aslında yakıt konusuna çok takılmadım. dediğim gibi km olarak 10.000'i geçemem yıllık. fakat korkarak kullanmak istemeyenlerdenim. astra cosmo benim için ilk tercih fakat yakıt konusunda ufak şüphelere sahibim malesef.
  • Astra hem ağır hem de tam otomatik şanzımana sahip; bu iki kombinasyonla hafif ve Dsg li Golf ten fazla tüketecektir, bu konudaki tek avantajı ise klasik şanzımanının Dsg ye oranla arıza riskinin az olması; Dsg arıza yaparsa tüketimden edilecek tasarrufun çok daha fazlası -garantiye alınmazsa- Dsg yenileme ve işçilik ücretine gidecektir.

    Ayrıca Astra nın eş kullanım şartlarında Golf ten 3.5 - 4 litre daha fazla yakacağını da hiç sanmıyorum, şahsen Astra 1.4T kullancısı olarak Golf almam için Astra nın Cosmo donanımını aratmaması gerekir, yani eşdeğer donanımlı Golf e fazla ödeme yapmayı bile kabul ederim ama Astra Cosmo dan sonra donanımsız bir Golf almam.
  • cevabınız için çok teşekkürler. öncelikle 1.4T astra kullanıcısından bu yorumu okumak hoş oldu benim için. Astra'nın cosmo modeli ile golf arasında zaten fiyat olarak bir fark var. bu farkı tüketim ile kapatmak uzun bir sürece dahil olacak gibi duruyor. eğer ki yakıt tüketimi arasında 1-2 litre gibi bir oynama olacaksa gözüm kapalı astra almaya razıyım zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Muhendis

    cevabınız için çok teşekkürler. öncelikle 1.4T astra kullanıcısından bu yorumu okumak hoş oldu benim için. Astra'nın cosmo modeli ile golf arasında zaten fiyat olarak bir fark var. bu farkı tüketim ile kapatmak uzun bir sürece dahil olacak gibi duruyor. eğer ki yakıt tüketimi arasında 1-2 litre gibi bir oynama olacaksa gözüm kapalı astra almaya razıyım zaten.

    Teşekkür ederim,

    En iyisi iki aracı da dikkatlice test etmektir; belki Golf ü çok seversiniz fark ödemeyi hatta bir süre beklemeyi kabul edersiniz, belki Astra yı çok beğenir 1-2 litre fazla tüketimi dert etmezsiniz; karar sizin.
  • 2013 GOLF 7 1.4 122bg TSI COMFORTLİne DSG, en iyi model bence..
  • teşekkürler yanıtınız için golf aklımızın bir köşesinde.
  • evet en kısa sürede test edeceğim ikisinide :) özellikle astradan ufak beklentilerim var. onlar gerçekleşirse golf'ü düşünmeye bile gerek kalmayabilir.
  • diğer konum maalesef silinmiş. nedenini anlamadım. keşke o uzun konu buraya taşınsaydı. ya da bir uyarı mesajı atılsaydı. forum kuralları tam olarak bilmiyor olabilirim ama en azından ufak bir uyarı ile onca yorumun olduğu konu silinmeden taşınabilirmiş. çok garip yöneticileri var buranın çok.
  • her üyeye ayrı ayrı forum kurallarını anlatma lüksümüz yok, bir konu varken akabinde aynı dakikalarda 2. bir konu açmanın mantığı nedir o da ayrı bir konu.

    konu içine yakınmanızı yazacağınıza sonrasında yaptığınız gibi bana pm ile ulaşsaydınız size şimdiki gibi yardımcı olurdum.
    diğer konunuzu açtım, bu konunuzu kilitliyorum, o konudan devam edebilirsiniz.

    konuları birleştirme şeklinde bir uygulamayı alt yapımız desteklemiyor.

    iyi forumlar dilerim...

    http://forum.donanimhaber.com/m_75732454/f_//tm.htm#75769593
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.