Şimdi Ara

Şansızlık mı desem bilemedim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu gün akrabamın arabasına ikinci el bir teyp bağladım daha doğrusu ustaya götürmüş nigde'de adam bağlamış pioneer'ın bir teyp'i deh-2350ub mi neydi. Hayatımda duyduğum en kötü sesti. Neyse rica etti düzeltirmisin diye gittik tekrar bağladım. Fark ettim ki aletin 2 çıkışı arızalı diğer 2 çıkış sağlam. Yalnız power-amp katındaki soğutucu block anormal bir şekilde ısınıyordu. Bağlantıyı sağlam olan 2 çıkışa çektim ses güzelleşti ki zaten araba ticari 2 hoparlöre sahip. 15 dk geçti power-amp katındaki block ısınmamaya başladı ses gitti hiç bir şekilde ısı yok. Sanırım dedim cıkış yandı. Eve geldim aleti komple parçaladım. TDA7384 kullandığını gördüm ve önceden alet tamir görmüş gene 7384'ü değiştirmişler lehimler çok kötüydü. Bir türlü entegreyi sökemedim,biraz zorladım vs sonunda halloldu ama Sinir bozucu. Elimde patlaması vs bu entegreyi sökmenin vs daha pratik yolları yok mudur? Malzeme elimde olmadığından ötürü aleti ona yolladım tekrar aldığında vs ya ben montajını yaparım ya da aldığı elektronikçi yapabilir. Alet sorunsuz çalışıyor sadece ses yok. Sizce başka bir sıkıntı varmıdır gene de fikrinizi almak istedim.







  • Önce bacakları yan keskiyle kesip entegreyi bacaklardan ayır. Sonra bacakları tek tek sökebilirsin. Aksi takdirde ısı tabancası kullanarak tüm bacakları aynı anda ısıtman gerekir.
  • lehim pompası bul bi yerlerden yada. bildiğimiz dis fırcası ile ısıtıp lehihimi dıs tarafa attırıp tertemiz yapabilirsn :) sonrada sökersn.
  • fikirler icin tsk. ederim.aeronics dedigin gibi soktum entegreyi fakat önceden tamir eden arkadas bir hayli kötü bir lehim atmis, bol bol lehim kullanmis elinden gelse bazi yerlerde yollari kaplayacakmis nesye yarin ent. alayim degistireyim.
    Ev icin orta halli istasyonlar ne kadardan baslamakta fikriniz var mi ve tavsiye edebileceginiz marka model vs...
    Tskler tekrardan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayer_ank -- 26 Mayıs 2013; 23:25:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • durum nedir şu anda?
  • entegreyi TDA'yı söktüm yarın bir adet alıp montajını yapacağım işte dostum. öyle topladım duruyor cihaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.